Shopping outfit

12/28/2015


A je to tady zase...začínají slevy. Vánoční nakupovací šílenství pokračuje. Kdybych tvrdila, že mě slevy nechají chladnou, asi byste mi to jako blogerce těžko uvěřili. Jasně, že v nich ráda nakupuji, mám ale celkem pevnou strategii. Nakupuji většinou jen takové kousky, které se mi líbily i před slevami. To znamená, že jsou to opravdu věci, které chci, líbí se mi a obohatí stylově můj šatník. Pokud jsem v minulosti šáhla po nějakém oblečení impulsivně, brzo skončilo na dně skříně. Prověřená zkušenost.

Co u mě neprojde je srovnání kvalita a cena. Pokud mi výrobce napíše na cedulku, že je z vlněné směsi a ve složení je jen 6% vlny, mám hned jasno a kousek přenechám dál. Vážně nechci být za hloupého spotřebitele, nebuďte jimi ani vy. Vlněný kabát, který nějakou tu vlnu sice obsahuje, ale podšívku má jak z papíru, mě nepřesvědčí. Vážně je mi líto za to utratit své peníze. Chápu, že když někdo dostane kapesné od rodičů, uvažuje jinak, ale neměl by být každý nákup takovou malou investicí? Aby vám ten daný kousek taky nějakou dobu vydržel..?

Já osobně si nekupuju věci, abych je po pár měsících přestala nosit, protože se mi oblečení začne párat, žmolkovatět, ztrácet tvar, barvu, ani boty, které hned prošoupu. A nejhorší je, když si koupíte věc, o které víte, že bude trendy jen chvíli. Možná si někdy přepočítejte za kolik tisíc máte doma takové věci a jaký designérský kousek by za to mohl být. Třeba příště budete uvažovat podobně jako já.

Co naopak ano..? Ve slevách si pravidelně nakupuji kožené boty a kabelky. Svetry, které mají vyšší obsah vlny, kašmír, mohér, alpaku. To samé u kabátů. Klasické kousky jako jsou košile, džíny a nově i office kalhoty. Doplňky jako jsou kožené rukavice, šály, klobouky...V jednoduchých střizích, neutrálních barvách, abych je mohla dobře kombinovat se zbytkem šatníku. Vybírám na webu a dopředu si skládám v hlavě outfity.

Vše musí dobře sedět. U kabátů si všímejte, zda na sebe nechytají chlupy. Boty si zkuste alespoň ve dvou velikostech a porovnejte, které vám sedí lépe. Já mám u některých značek standardně 40, ale někdy mi padne i 39. Projděte se v nich, všímejte si, kde se ohýbají a jak se materiál v ohybu chová. U kalhot sledujte hlavně rozkrok, nesmí se krčit, ani spodní část nohavic. Zadek musí padnout, neodstávat. Košile se nesmí otvírat přes hrudník, hlavice rukávů musí v ramenou přesně padnout. Džíny si kupuji přesně na tělo, vždy se vytáhnou. Svetry mě nesmí kousat, jinak vím, že je neunosím.

A ještě jeden tip. Až půjdete na lov, vybavte se vhodným outfitem. Já v tom svém strávila několik hodin se sestrou, která potřebovala poradit s výběrem. Rovné boty jsou v téhle situaci k nezaplacení. Pohodlné kalhoty jsou podmínkou. A kabelka, kterou nebudete muset držet v ruce, protože se potřebujete probírat ramínky. Kašmírový rolák zahřál i bez šály. Bude vám příjemně a nebudete z těch nákupů na nervy. Je to sice sport, ale ne stresový. Dejte mi vědět, co jste si vybrali a ulovili :)

Handmade coat, vintage turtleneck, Zara jeans, TOMS sneakers (Urbanlux.cz), Chloe Faye bag

You Might Also Like

16 komentářů

  1. Odpovědi
    1. Jsem s ní fakt spokojená a bezvadně se nosí na rameni, díky :)

      Vymazat
  2. skvělý fotky :)) sluší ti to :)

    www.stylesolution.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Vse krasne! Kabelka nadherna. Ohromne ti to slusi a vse ladi. Jen ja bych v rolaku v obchode nevydrzela asi ani chvili, jake by mi bylo horko. Ovsem ja nechodim moc po ulici :-), kde se clovek ochladi.

    OdpovědětVymazat
  4. Ten nakupovací outfit je super, taky takhle vždycky přemýšlím. A super návod na slevy :)

    OdpovědětVymazat
  5. Bože ta kabelka ❤️
    A s nákupy to vidím stejně... Máš nějaké tipy na kašmír? 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ty své kašmírové kousky ulovila na trzích v Berlíně nebo v seconhandech. Jinak asi Mango a J. Lewis má velký výběr. Sem tam něco COS a &OtherStories..,

      Vymazat
    2. Tak to jsme na tom s návštěvou obchodů stejně. Jen na trhy do Berlína asi jen tak nepojedu, ale třeba něco potkám v Mnichově. :-)
      Díky

      Vymazat
  6. moc hezký look! :) a ty tenisky jsou top! <3

    SWEET CHILLI

    OdpovědětVymazat
  7. Ta kabelka je nádherná! =) a super outfit =)

    OdpovědětVymazat
  8. Krásný outfit! Faye, tenisky a kabát jsou top. Moc ti to sluší.

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images