Fashion autumn

8/06/2011

Nevím, jak Vás ale mě ta letní zima před týdnem donutila přezout letní sandálky za zimní kozačky a tílko vyměnit za huňatý svetr...taky už nehodlám kupovat nic letního, a proto se teď rozhlížím po obchodech, časopisech a nových kolekcích. Mám dva favority, dva styly, které se mi líbí a doufám, že nasbírám pár kousků do své skříně. Ten první je mi asi bližší, british style...kombinace materiálů jako vlna, tvíd, manžester, flanel, kostka a kožených doplňků. Určitě půjdu do tmavé zelené, třeba na kalhotech se sklady v pase nebo vypasovaného sáčka, červené kostkované flanel košile a podobné šály. Kostkovaný vzor mám vždycky spojený s podzimem, skvěle se doplňuje s hnědými koženými botkami a velkou brašnou. Miluju béžové kabáty, ještě žádný nemám, ale trenchcoat v této barvě ho zatím nahradí :) Možná se dokopu i k plysované sukni, když jsem jí nestihla teď v létě, třeba ji unosím v teplejší variantě z vlny.

british style
Druhý styl je retro 50.let. Pro mě zatím oříšek, ale myslím, že mu přicházím na chuť. Tentokrát ale v tlumenějších barvách, vínové, okrové, karamelové, hnědé, béžové nebo starorůžové. Takhle přirozené barvy se dají vyšperkovat něčím výrazným, já mám ve skříni už delší dobu schovaný vintage kabátek v tyrkysově zelené. Myslím, že se k němu zase vrátím. Určitě si pořídím halenku s mašlí, vypadá dokonale jak k džínám tak i k sukni do pasu. A collar topy nebo svetříky jsou kousky, které se k tomuhle stylu perfektně hodí a dají se dobře kombinovat Nebo si třeba vyrobím jen krajkový límeček a připnu ho k čemu se mi bude chtít. Kabelky v retro stylu miluju, musím se podívat do secondhandů, kde mají podobné vintage tašky. Myslím, že s retrem by se to nemělo přehánět, určitě bych nenosila vše od hlavy až k patě v tomto stylu. Úplně stačí jen stylový kabát a kabelka, nebo sáčko s halenkou...

retro

Zajímá mě, jestli byste něco z toho nosily, nebo už něco podobného v šatníku máte...?

You Might Also Like

4 komentářů

  1. To máš pravdu, nic se nemá přehánět ;) A to že jsem taky musela změnit své letní kousky za teplejší mě začíná vážně štvát !!!!

    OdpovědětVymazat
  2. skvělé, ale víc se mi líbí ten první styl:)

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images