strawberry cake

5/07/2012


Podělím se s vámi o recept na jeden božský a strašně jednoduchý koláč (lákavá kombinace). Stačí si udělat malé zásoby. Budete potřebovat: 400-500g jahod nebo jiného měkkého ovoce, 2 tvarohy, 1 zakysanou smetanu, 2 šlehačky, moučkový cukr, dětské piškoty a skořici.


Protože je dort nepečený, jeho příprava nezabere moc času. Dno formy vyložte piškoty a můžete je klidně pokapat rumem, jak to dělám já.


Tvaroh a zakysanou smetanu smíchejte dohromady, pak vyšlehejte  šlehačku do tuha, přidávám do ní smetafix, krásně pak ztuhne a krém je přesně takový, jaký má být. Potom pomalu vmíchejte hotovou šlehačku do krému a osladťe moučkovým cukrem dle chuti. Já do krému přidávám ještě trochu skořice, ale určite by se hodila i vanilka nebo třeba kousky čokolády. Hotovým krémem potřete vrstvu piškotů.


Polovinu jahod nakrájejte na plátky, vybírám si ty větší. Menší si nechávám na ozdobu. Rozprozstřu je na krém. Potřu je ještě  krémem a pak zakryju ještě jednou vrstvou piškotů tak, aby byly vždy mezi krémem a krásně zvláčněly. Piškoty pokryju zbytkem krémové hmoty a navrch ozdobím půlkami jahod.


Příprava vám nezabere ani půl hodinky, ale určitě budete nedočkaví jako já, protože koláč musí ještě tak dvě až tři hodiny tuhnout v lednici, aby se dal krájet. Poprvé jsem ho vytvořila na jeden piknik a od té doby ho chtějí přátelé pokaždé, když se máme sejít. Hezká tradice, příště bude borůvkový :)))

You Might Also Like

12 komentářů

  1. To vypadá hodně dobře!... určitě vyzkouším;))

    OdpovědětVymazat
  2. Podobný taky doma děláme, na léto ideální ;)

    OdpovědětVymazat
  3. tak to je boží
    měla by se z tebe stát šéf kuchařka!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) baví mě to, kuchtit, jíst a hlavně fotit jídlo, když bude chtít někdo nafotit kuchařku, jsem k dispozici :D

      Vymazat
  4. A já ho ještě nikdy nedělala, většinou si totiž užijeme jahody jen tan a na dort nic nezbyde :D

    OdpovědětVymazat
  5. That looks great. Thank you for sharing.

    Your blog is amazing; following you now.

    XOXO

    My Bathroom Is My Castle – Beauty Blog

    OdpovědětVymazat
  6. Jéé nálakala si mě, asi ho prubnu při nejbližší příležitosti - na Den matek :)

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images