sweet muffins

6/06/2012
























Nejsem moc velký odborník na pečení cukroví, ale tenhle recept jsem zvládla, ikdyž vypadá složitěji. Muffiny se povedly a byly hned fuč :D
Na sladké těsto budete potřebovat: 80g másla, 120g mouč. cukru, 2 vejce, 2 lžíce citrónové šťávy 1 lžíce nastouhané citrónové kůry, 280g hladké mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku, 200ml zakysané smetany a 100g nasekaných meruněk (můžou být i rozinky)
Na krém: 250ml mléka, 1 vanilkový pudink, 60g krupicového cukru, 200g másla (dala jsem jen půlku a taky to šlo), marcipánové ozdobičky.
1) Změklé máslo smíchat s cukrem, vejci, citr. kůrou a šťávou. Vmíchat mouku s kypř. práškem a nakonec přidat zakysanou smetanu a meruňky.
2) Hotové  a dobře promíchané těsto nalít do košíčků a formy na muffiny do výšky dvou třetin, při pečení vykyne. Muffiny se pečou na 190 stupňů asi 20 minut.
3) Z mléka a vanilkového pudinku se uvaří hustý pudinkový krém, ten se potom nechá vychladnout na pokojovou teplotu. Ručním šlehačem se vychladlý krém vyšlehá a pak do něj přijde změklé máslo nasekané na kostky. Vše se vyšlehá na hustou hmotu. Hotové muffiny staší už jen potřít vanilkovým krémem a pokrýt marcipánovými kytičkami.

Nejlepší jsou až druhý den, když to ale vydržíte. Těsto totiž ještě zvláční. Tak dobrou chuť.

You Might Also Like

5 komentářů

  1. vypadají roztomile:)) myslím, že bych to druhého dne čekat nevydržela:D

    OdpovědětVymazat
  2. Ty vypadají úžasně, hned se mi na ně sbíhají sliny.. :)

    OdpovědětVymazat
  3. takový chutě =D asi se dám do pečení =)

    OdpovědětVymazat
  4. já ti závidim, že se ti povedly tak profesionálně, mně se vypekly na různý strany a s krémem vypadaly jako od dítete :D Ale výborný, akorát jsem přidala místo ovoce čokoládu

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images