paella

2/15/2013

Španělská paella je mým oblíbeným jídlem. Pokud i vaším, tak tady máte jednoduchý recept. Budete potřebovat: 1 bílou nakrájenou cibuli, 3 pokrájené stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 2 chilli papričky 1 plechovku krájených loupaných rajčat, kuřecí vývar, balení rýže arborio, 1 dcl červeného vína, černé olivy ,balení mořských plodů (krevety, mušle, kalamáry), 1 chorizo klobásu (může se vynechat), posekanou petržel, sůl, pepř, citrón na pokapání.
Na oleji osmahněte cibulku, během smažení přidejte česnek i nadrobno nasekané papričky a chorizo klobásu (já ji tentokrát vynechala).  Pak přilijte rajčata, víno, promíchejte a nechte pod pokličkou chvíli vařit, aby se chutě spojily a z vína se vyvařil přebytečný alkohol. Ke směsi přisypte rýři, zamíchejte a po naberačkách přilévejte kuřecí vývar. Nechte rýži vždy nasáknout a pak přilejte další. Trvá to cca 10 min. Chvíli předtím, než bude rýže hotová, přidejte k paelle mořské plody a hrst přepůlených oliv. Prohřejte, osolte, opepřete a posypte nasekanou petrželkou. Hotovou paellu podávejte ještě horkou a pokapte trochuou citónové šťávy. Dobrou chuť:)

You Might Also Like

3 komentářů

  1. To není možné, že je to tak jednoduché.

    OdpovědětVymazat
  2. Vyzerá to veľmi dobre, mňam! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mňam teď jsi se mi trefila do chutě miluji paellu. Rozhodně vyzkouším tvůj recept. Jen jsem chtěla vědět jaké kupuješ mušle jestli čerstvé nebo mražené.

    teebeefashion.com

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images