carrot and tuna spread

10/24/2013


Miluju pomazánky, ale jen ty domácí, protože vím přesně, co v nich je. Ty zeleninové jsou navíc plné vitamínů, protože zelenina je zpracovaná za syrova. Jsou výborné jako svačina s pečivem, suchary nebo klidně i bez.
Mám pro vás recept na skvělou tuňákovou. Budete potřebovat: 1 plechovku tuňáka (nejradši mám toho v olivovém oleji), 2 vejce natvrdo, hrst černých oliv, půlku bílé cibule nadrobno, 4 sušená rajčata, majonézu, hořčici, tvaroh, citronovou šťávu.
Smíchejte okapaného tuňáka s vejci nakrájenými na kostičky, olivami nasekanými na kousky, pokrájenou cibulí a nasekanými rajčaty. Přidejte lžičku dijónské hořčice, lžíci majonézy, půlku vaničky tvarohu, dosolte, opepřete a zakápněte citrónem. Podávám jí ozdobenou rukolovými lístky.


Mrkvová pomazánka je osvěžující. Ta moje je navíc se zázvorem, zkuste jí...Budete potřebovat 6 karotek, kousek čerstvého zázvoru, stroužek česneku, majonézu, balení lučiny (ta bez kelímku), tvaroh a jogurt.
Mrkev nastrouhejte najemno, stejně tak i kousek oloupaného zázvoru (množství dle chuti) a prolisovaný stroužek česneku. Přidejte lžíci majonézy, celou lučinu, a po dvou lžících tvarohu i jogurtu. Směs důkladně promíchejte, ať se chutě spojí. Pomazánku ani nedosoluji, je dobrá i tak. Skvělá je v kombinaci s posekanou petrželkou na čerstvém pečivu, ale mlsám ji klidně i samotnou.

You Might Also Like

3 komentářů

  1. Ta musí být dobrá :), já mám ráda např. z celeru a mrkve, jinak postup a ingredience jsou skoro stejné jako u tvé :)

    OdpovědětVymazat
  2. Chutné recepty. Tuňákovou dělám a mrkvovou zkusím. Líbí se mi tam ten zázvor.

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images