salmon with grilled vegetables

6/27/2014


Tenhle lehký oběd, klidně i večeři, jsem si naposled objednávala v restauraci docela nedávno. Ale doma si tohle chutné a rychlé jídlo můžete připravit během chvilinky. Pokud nemáte k dispozici gril, vystačíte si i s grilovací pánví. 
Na přípravu budete potřebovat jen pár ingrediencí: filet čerstvého lososa, 1 bílou cibuli, 1/2 červené a žluté papriky, 1 cuketu, 1 malý lilek, olivový olej, sůl a pepř.
Nakrájejte si všechnu zeleninu na kousky. V misce ji kromě cibule (tu nechte stranou) pokapejte olivovým olejem a důkladně promíchejte, aby se obalila.  Rozpalte si pánev a na 1 lžíci olovového oleje nechte mírně osmahnout cibulku. Poté přidejte všechnu zbývající zeleninu a smažte, dokud nebude měkká a trochu zapečená. Dosolte a opepřete. Já na dochucení používám i česnekovou sůl a špetku tymiánu s rozmarýnem. Chvilku předtím než se dopeče zelenina, si na pánvi připravte filet lososa. Na lžíci rozpáleného oleje opékejte rybu cca minutku z každé strany. Kdo ho má raději více propečeného, tak může i déle. Dosolte a můžete společně podávat. Doufám, že se vám sbíhají sliny jako mě :)

You Might Also Like

0 komentářů

Like us on Facebook

Flickr Images