quinoa salad

7/03/2014


Snažím se svůj jídelníček občas obměňovat, a tak objevuji nové ingredience a chutě. Quinou jsem poprvé ochutnala ve skvělém salátu v Londýně. Už jsem o ní hodně slyšela a chuťově mě mile překvapila. Je to dobrá náhrada rýže, kuskusu nebo bulguru. Má vysoký obsah bílkovin a vitamínů. Zatím jsem zkusila červenou, která chutná po oříšcích, tak jsem jí zkombinovala i s dalšími surovinami ve skvělém salátu.
Na jeho přípravu budete potřebovat: 150g vařené quinoi, 100g kari tofu, hrst kešu oříšků, teriyaki omáčku, pár lístků máty a 1 lžíci posekané petrželky, 1 limetku a olivový olej na zakápnutí. 
Smíchejte uvařenou quinou s tofu nakrájeným na malé kostky, na sucho opraženými kešu oříšky, posekanou mátou a petrželkou. Dochuťte teriyaki omáčkou, šťávou z limetky a zakápněte olivovým olejem. Důkladně promíchejte, aby se všechny suroviny spojily a můžete podávat. Salát je skvělý jak studený tak vlažný. A opravdu dobře a zdravě zasytí. Jestli máte tip na jinou variantu nebo dobrotu s quinoou, tak pište do komentářů... :)

You Might Also Like

1 komentářů

Like us on Facebook

Flickr Images