4 smoothie recipes

9/19/2014


Od té doby, co máme doma nový mixér, si dělám lahodná smoothie. Jednou za čas si takhle nahradím cereální snídani. Zatím zkouším více ovocné verze než zeleninové, na ty bych potřebovala ještě odšťavňovač. Baví mě vymýšlet různé kombinace chutí, tak jsem si pro vás připravila 4 různé recepty. Doporučuji každé z nich zakápnout kapkou kvalitního olivového oleje lisovaného za studena. Tělo by mělo pak lépe vstřebat vitamíny z čerstvé zeleniny a ovoce. Množství je vždy tak na dvě až 3 porce, abyste se mohli s někým dalším rozdělit :)
Zelené smoothie
Rozmixujte jeden banán, 2 jablka, hrst baby špenátu a jedno mango. Nařeďte vodou nebo dejte nejdřív rozmixovat pár kostek ledu, bude ledově osvěžující. 
Pomerančové smoothie
Kdo má rád kombinaci sladkých pomerančů a zázvoru, bude mu tohle smoothie chutnat. Rozmixujte 2 pomeranče, malý kousek oloupaného čerstvého zázvoru, přidejte ještě 1 banán pro hutnější konzistenci a dvě nakrájené mrkve. Nařeďte ledovou tříští.
Švestkové smoothie
Zkusila jsem spojit dohromady švestky (300 g) s banánem, vanilkovým luskem a skořicí. Ještě dokonalejší bude, když místo vody nebo ledu použijete vanilkové sojové mléko.
Malinové smoothie
Přemýšlela jsem s čím by chutnaly zajímavě maliny...Společně s rebarborou (2 stonky) a jedním granátovým jablkem tvoří tohle smoothie chuťově zajímavý mix. Maliny použijte mražené (350 g). Směs zalijte ještě mandlovým mlékem... 

You Might Also Like

1 komentářů

Like us on Facebook

Flickr Images