czech fashion brand: jsem

10/16/2014


Včera jsem byla pozvaná na uvedení limitované kolekce Lenky Štěpánkové, která navrhuje pod svou značkou Jsem. Speciální kolekci triček spoluvytvářela s designérkou Helenou Jiskrovou. Video ke kolekci zde.Čím je jiná? Každý top má svůj vlastní příběh, který bude znát jen jeho nositelka. Topy jsou z extra příjemné bavlny s bambusovým vláknem a v basic střizích. Ideální kousek pro kombinování. Kromě limitované edice byla v showroomu ukázka i podzimní kolekce. Lenka navrhuje velmi ženské modely se zajímavými kontrasty. Používá přírodní materiály jako hedvábí a kůži. Hraje si se siluetou, sklady a řasením. Obzvlášť jsem se rozplývala nad koženými topy a  kalhoty  z té nejjemnější kůže. A kabelkou ze srsti, kterou jsem měla chuť si ten večer hned odnést. No, není dokonalá? Lenky tvorbu jsem poprvé viděla v rámci Designbloku, někdy minulý rok a jsem ráda, že jsem ji mohla poznat blíže. Obdivuji, že se dále rozvíjí a že má v návrzích svůj vlastní rukopis. Navíc je to vážně sympatický člověk. Budu se těšit, co dalšího přinese její značka za novinky. 
To mě přivedlo na myšlenku, že bych ráda na blogu představovala blíže české značky a mladé návrháře. Myslím si, že tu máme spoustu talentů, o kterých se příliš nepíše. Za mě škoda. Je mi mnohem bližší vlastnit nějaký kousek, když vím, kdo stojí za jeho tvorbou. Je to stejné jako bych pro někoho ušila něco já, tak i mě bude těšit, že se ten můj výtvor objeví v ulicích a třeba na něj padne nějaká pochvala. Zatím jsem si tedy svým vlastním návrhářem i modelem já...Co si o tom myslíte? Zajímaly by vás takové články?

více z kolekce zde: www.jsem.name.cz

You Might Also Like

2 komentářů

  1. ta taška je vážně dokonalá a taky se mi moc líbí ty kožené šaty, mají krásný střih :)) a články o mladých návrhářích by byly určitě super!

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné kousky a určitě víc článků o mladých návrhářích.

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images