indeterminate

3/10/2015


Když přemýšlím o tom, jaký je vlastně můj styl v oblékání, napadá mě hlavně nezařaditelný, neurčitý. Nemám ráda škatulkování, a to se týká i módy. Nemusím jednotvárnost a přílišnou přímočarost. Chci mít svůj vlastní styl, svůj vlastní rukopis, v tom se cítím nejlépe. Jde to hůře definovat, ale prošla jsem si cestou přes typicky dívčí look, bohémskou ležérnost, džínové období až sexy podpatky do nebes... Dnes preferuji jednoduchost, uvolněnost, pohodlí, kvalitu a cit pro detail, který nesmí chybět. Simple kousky kombinuji s něčím naopak zajímavým, typicky ženský look se snažím rozbít drsnějšími nebo pánskými prvky, k šatům si klidně vezmu mokasíny nebo botasky. Asi to nejvíce vystihuje můj styl. Kontrast, který mě baví a který překvapuje, občas i mé okolí. Ale tím lépe. Nejčastěji se inspiruji v zahraničí, kde je neustále k vidění něco nového, neokoukaného. Nebo z přehlídek, kde se mi vždy zalíbí nějaký model, ještě, že umím šít :) Co je ale nejdůležitější, je pocit, že se v tom, co nosíte, cítíte dobře. Už si nekoupím nový pár bot, který mi nesedí, ale na fotce vypadá perfektně. Nedonesu domů trendový kousek, jenom proto, že ho nosí půlka města a nad sakem, které mi nepadne jako ulité se musím hodně dlouho rozmýšlet. A tahle módní hra podle mých vlastních pravidel se mi líbí nejvíc. Sice se nezalíbí všem, ale o tom to také je. A tak mám na závěr jedno prosté přání, abyste rozjeli i tu svou hru a našli sami sebe, minimálně v tom fashion světě, protože pak se bude stále na co koukat a obdivovat :)

Nasty Gal turtleneck, DIY wool skirt, Givenchy Antigona bag, Aldo boots

You Might Also Like

19 komentářů

  1. Slusi vam to moc, pripominate mi krasnou Monicu Belluci. S vnimanim stylu to mam podobne, vzdy jsem hledala neco "svyho". At to byly v puberte svetry po tatovi, kozene sako po dedovi, nebo v dospelosti originalni ulovky z cest :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen tak dál, takové poklady se vyplatí sbírat celý život. Nejsou to pak jen kusy látky, ale vzpomínky :)

      Vymazat
  2. vlastní styl oceňuju :) v blogovém světě se ale často setkáš s kopírováním, tak buď ráda, že se ti to vyhnulo. Už tě sleduju dlouho a vím, že jsi 100% svá. Krásný :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tesat ta slova do kamene o trendových kouscích a půlce města!!
    Jinak sukně a ten rolák, nádhera..tleskám!!
    Prima den =)
    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JJ, já holt asi nikdy nepůjdu s proudem, nebaví mě to. Když je něco moc všední, ztrácí to můj zájem, nebo mám nutkání to něčím rozbít. Proto třeba vezmu kašmírové šaty a k nim botasky...

      Vymazat
  4. Tohle Ti hrozně moc sluší a přesně to vystihuje, jak Tě z Tvého blogu vnímám - čisté, světlé, příjemné na pohled, který vybízí k sáhnutí, jak to působí hebce, krásný materiál. Takový můj sen, ale s tím, jaké jsem čuně, se to moc neslučuje. Já jsem v tuto chvíli v té fázi "holčičí look" - hodně barev, kytiček, puntíků, ženských siluet, tak uvidíme, jak mi to dlouho vydrží.
    A s botama naprosto souhlasím. Včera jsem poprvé vytáhla jarní obutí a už mám zmasakrovaný malíček, dnes jsem se do práce dobelhala se zkrvavenou patou a už toho mám fakt dost. Plný botník šlupek, ale težko tam najdu dva páry, ve kterých se dá bez úhony lítat celý den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám hodně specifickou nohu, takže mi málokteré boty sedí, a už si je nechci víc ničit, než doposud. Pohodlí vyhrává, to ale nic nemění na tom, že příjemné věci mohou být i tak stylové...to je pak dvojí radost.

      Vymazat
  5. Taky asi nedokážu tvůj styl nijak popsat, ale ja fakt hrozně specifickej a prostě tvůj. Já ho totálně obdivuju a tvý outfity mě neskutečně bavěj!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě moc těší, doufám, že tě budou bavit i nadále :)

      Vymazat
  6. Každý bychom měli kopat za svůj styl :) Moc se mi celá kombinace líbí, simple a přitom fakt chic :))

    Pieces of FRECKLED style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, oblečení, které nosíme, by mělo vyjadřovat, kdo jsme. Je to někdy těžké, najít hned ten správný vlastní styl, ale to hledání je taky správná cesta :)

      Vymazat
  7. Šíleně se mi líbí kombinace těch barev a sukýnka je úžasná. Moc ti to sluší a článek je taky skvělej :)

    Lucieswlife

    OdpovědětVymazat
  8. Tu Antigonu ti závidím, tahle barva je nejlepší:-)

    www.dasavera.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je...já se pořád neustále přesvědčuju, že ji mám k čemu nosit, až si říkám, že už snad ani jinou kabelku přes týden nenosím :)

      Vymazat
  9. Krásná kombinace, tohle jsi přesně ty. Máš specifický styl a ačkoliv já bych si třeba tenisky k šatům neobula (ale nikdy neříkej nikdy), tak na tobě se mi to líbí, umíš to prostě nosit.

    OdpovědětVymazat
  10. skvela kombinace barev, jemne, slusi ti to;)

    www.bridgeofmemories.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images