eggs muffins

5/04/2015


Taky znáte večery nebo rána, kdy máte ukrutný hlad, ale doma nic pořádného k jídlu..? Naštěstí existují recepty typu co dům dal. A tenhle je jedním z nich. Určitě si ho zamilujte stejně jako já.
Na mou verzi jsem použila: 8 vajec, 100 sušené šunky, hrst baby špenátu, 4 jarní cibulky, 1 mozzarellu, hrst sušených rajčat, sůl, pepř, sušenou petržel.
Vejce rozbijte a všechny je rozmíchejte metličkou ve větší míse. Přidejte sůl, pepř a petržel podle chuti. Špenátové listy opláchněte a nechte okapat. Jarní cibulku, sušená rajčata i šunku s mozzarellou nakrájejte na malé kousky. Společně se špenátem přidejte všechny ingredience k vejcím a promíchejte. Troubu si předehřejte na 170 stupňů. Použijte formu na muffiny a silikonové košíčky nebo si plech vymažte např. ghí nebo kokosovým olejem. Papírové košíčky vynechte. Zkusila jsem je a přilepují se. Směs lžící rovnoměrně rozdělte do jednotlivých košíčků a dejte péct do trouby než seshora mírně zezlátnou. Podávejte je nejlépe ještě teplé s lehkým salátem. Dobrou chuť.

You Might Also Like

3 komentářů

Like us on Facebook

Flickr Images