lace dress in Vatican

5/23/2015


Přemýšlím o změnách, životních změnách. Jedna taková se teď udála a já ani pořádně nevím, jak k tomu došlo. Prostě souhra šťastných náhod a najednou se stalo. A proto se vracím zpět do minulosti a říkám si, proč mi vždy trvá tak dlouho rozhoupat se k něčemu novému. Možná je to strach z neznáma, z toho, že ztratím své pohodlí. Ale o tom to právě je, překročit ten svůj práh komfortní zóny a udělat první krok. Takhle mi strašně dlouho trvalo uvědomit si, že můj předchozí dlouholetý vztah nikam nevedl, že práce, ve které sem trávila 8 hodin denně mě nenaplňuje a naprosto zbytečně jsem promrhávala svůj čas, který jsem mohla už dávno investovat do těch pozitivních změn. Ne vždy se musí ze začátku zadařit, ale je důležité si říct, čeho chci v životě dosáhnout. Stanovit si cíle, ty velké i ty menší, které vedou na cestě, kam mám namířeno. Máte to podobně jako já, nebo vždy přesně víte, co chcete a jede si za tím? Občas je hodně těžké si na to odpovědět. Ale jedna věc, na kterou jsem přišla, je naprosto triviální. Když chci dosáhnout nějakých životních cílů, musím se nejdřív zastavit u sebe. Zodpovědět si, kdo vlastně jsem a co chci. To platí jak v partnerském životě, tak i v tom pracovním, ale i při výběru přátel...Pomáhá pokládat si stále otázky, co chci, proč dělám práci, kterou dělám, nebo školu, kterou studuji, proč trávím čas s těmi lidmi, se kterými se vídám, s tím, kým společně žiju, apod. Když na tyhle otázky najdete odpovědi, měli byste mít jasno. 
A i kdyby mělo jít jen o malé změny a kroky, je dobré si je připomínat a zapamatovat. S partnerem máme jeden takový zvyk, že si na konci měsíce společně připomínáme, co se za to období událo. Co jsme zažili, co se povedlo, co nového se událo. Prostě všechny pozitivní věci, které nám dávají vědět, že jdeme dopředu. Je to fajn pocit, klidně si něco takového zkuste. Momentálně se cítím šťastná. Mám vše a nic mi nechybí. Mám muže, na kterého se můžu spolehnout a který mě posouvá dál. Bydlíme v krásném bytě, který mě naplňuje příjemnými pocity, naše útulné hnízdo. Mám novou práci, která mě hrozně chytla a konečně se můžu realizovat. Už ani nevím, co to je koukat na hodinky, kdy už půjdu domů. Mám malý okruh přátel, ale takový, ve kterém se cítím super a funguje to oboustranně. A hlavně, já i má rodina jsme zdraví. Sedněte si nad svou oblíbenou kávou, čajem, až vám nebude nejlíp a přemýšlejte o tom, co vše v životě máte a jste za to rádi. Až tohle uděláte, můžete se začít zabývat tím, jak si plnit své cíle. Protože jenom změny vám přinesou nové zážitky a posunou vás. A hlavně se těch změn nebojte. Nikdy dopředu nevíte, co vám nový den přinese :)

Zpátky k outfitu. Tyhle šatičky jsou naprosto úžasné. Co ta bílá krajka jen dokáže. Všude, kam jsem si je vzala, vzbuzovali pozornost. Myslím tu pozitivní. A to i v den, kdy jsem si je oblékla do práce. Přitom mají jednoduchý střih a jen jeden zajímavý detail zavazování ve výstřihu. Možná právě proto, že tyhle šaty příliš neukazují, ale zároveň ani nezahalují. Po nějakých podobných jsem koukala už rok zpátky, ale žádné jsem nenašla. Chtěla jsem hlavně, aby nepůsobily příliš sladce, ale víc bohémsky. Díky koženým sandálům a kabelce se mi to snad i povedlo. Sandálky z Topshopu jsem vám už v jednom postu ukazovala, ale trochu jsem si je vylepšila. Vyměnila jsem krátkou šňůrku za delší a udělala z nich trendy gladiátorské boty, které se teď aktuálně nosí. Podle mě to k šatům perfektně jde, co myslíte? 

Zara lace dress, vintage denim jacket, Nasty Gal bag, Topshop sandals, Reserved sunnies

You Might Also Like

7 komentářů

  1. Nádherné šatičky. Nedivím se, že budí pozornost, jsou fakt krásné :)

    Radu - Soutěž o KupKosmetiku Box

    OdpovědětVymazat
  2. Šaty jsou krásné, ale to co jsi napsala je ještě krásnější:)

    OdpovědětVymazat
  3. Souhlas se vším, naprostá pravda, jen je někdy těžký to uvíst do praxe, obdiv za to že jsi to dokázala!
    Šaty jsou krásný a hodně dobrá kombinace se zbytkem outfitu..
    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obdiv má spíš můj partner, že má se mnou hodně trpělivosti :)

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images