love yourself

3/06/2016


Dneska se chci rozepsat o něčem jiném, než přímo o outfitu. Blíží se Den žen a mě to nějak nasměrovalo na myšlenky o nás samotných, o tom jak se máme nemáme rády. A těch důvodů, proč se mít rády, proč se brát takové jaké jsme je spousta. Taky jsem v dospívání měla hodně démonů a věčně jsem řešila své nedokonalosti a že jich mám hodně. Řešila jsem, jak vypadám, svou váhu, až jsem to začala přehánět. Běhala, jezdila na kole, každý den cvičila doma a na talíři měla max. zeleninu. To mi sice pomohlo zhubnout kila nabraná z typicky české kuchyně, ale ke štěstí mě to nepřivedlo. Všechno se změnilo až s muži. Těmi, co nás milují, obdivují a mají nás rády takové jaké jsme. S pár kily navíc, nenalíčené a nedokonalé. Naslouchejte jim občas, snažte se na sebe dívat tak, jak vás vidí po probuzení oni. Protože to, co nás ve skutečnosti dělá nejkrásnějšími, je naše zdravé sebevědomí a naše přirozenost. A muži to vidí a reagují na to. Nechtějí vedle sebe mít dokonalou modelku, ale svou ženu. Takovou, která před tůrou do přírody nestráví dvě hodiny v koupelně. Takovou, která se nebojí vynést odpadky v teplácích.

Na tohle téma mě vlastně přivedlo pár blogů, které sleduji jen ze zvědavosti. Nohy jako špagetky, vykukující žebra a klíční kosti nikdy sexy nebudou. A smoothie nebo zelenina ke svalům určitě nepomůže. Možná je potřeba si tímhle obdobím projít, ale možná stačí jen pochopit, že je lepší mít silné a zdravé tělo. Takové, které v zimě při nula stupňů nemrzne v péřovce, takové, které neskolí hned první bacily. Takové, které zvládne něco uběhnout, vyšplhat se třeba na Sněžku, dokáže unést těžký nákup. Tělo máme jen jedno a bohužel si všechno pamatuje a jednou nám to, jak se o něj staráme, vrátí. Mít pár svalů a větší sílu přece neznamená hned vypadat jako korba. Já mám třeba silnější stehna, ale to mi vůbec nevadí. Naopak mám díky dřepům pevnější zadek a to se nelíbí jenom mě, ale i jemu. Proč je tak těžké pochopit, že mužům se líbí ženské tvary, zatímco my se snažíme být hlavně hubené..? Já se raději vzdám velikosti XS, protože přirozeně takovou postavu nemám. Musela bych tomu obětovat tolik, že to za to vůbec nestojí.

Mám se ráda taková, jaká jsem. A že mi nesluší všechno..? Nevadí, stačí vědět, co naopak ano. A to se dá aplikovat na každou postavu. Mějte se rády, se všemi těmi malými nedokonalostmi, se svou postavou. Rozmazlujte sebe, své tělo i duši a buďte šťastné. 

Zara jacket, Mango jeans and boots, Bershka shirt, F&F turtleneck, Givenchy Antigona bag

You Might Also Like

12 komentářů

  1. Mít se ráda taková, jaká jsi, je obrovský plus ke spokojenosti všeobecně. Velikost XS už dávno není trendy!

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlasím, ale se svými "tlustými" lýtky se nikdy nesmířím!:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A co ti pomáhá na nohy..? Já max. běhám a pak asi nejvíc zdravé jídlo.

      Vymazat
  3. Napsala jsi to pěkně. Já už se smířila s tím, že nohy jako tyčky mít nebudu, tak makám alespoň na zpevnění. :)
    Jinak šedá skvěle doplňuje zbytek outfitu a boty jsou super.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty ale máš nohy jak tyčky, spíš bych být tebou řešila, jak posílat a zpevnit svaly, to se nikdy neztratí :)

      A děkuju :)

      Vymazat
  4. Jani to je moc hezky napsané, doufám, že si to přečte co nejvíc žen a holek, protože máš naprostou pravdu. Jen je asi přirozené, že si k tomu spíš každý musí dospět sám nebo za pomoci právě toho muže - muže pro život, ne nějakého blbečka z diskotéky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. Měly bysme tohle mít na mysli vždycky, když si to sebevědomí podkopáváme samy, pak možná ani nebude potřeba se spoléhat jen na podporu mužů :)

      Vymazat
  5. máš naprostou pravdu, ta chorobná touha po hubeném těle mi nikdy k srdci nepřirostla. Mám samozřejmě pár mindráků, ale z velké části jsem spokojená, mám se ráda taková, jaká jsem :)
    weekend outfit

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je ten nejlepší přístup, jaký můžeš mít. Jen tak dál :)

      Vymazat
  6. Odpovědi
    1. No jasně, to funguje stejně dobře jako kostka a proužky. :)

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images