MBPFW czech designers

3/21/2016


Vůbec poprvé jste se v rámci MBPFW mohli podívat na všechny modely z přehlídek z blízka. A tak jsem si tuhle možnost dnes nemohla nechat ujít. Kdo mě zná, ví taky, že si sama šiju dost věcí, a proto jsem si chtěla oblečení a doplňky osahat na vlastní kůži a vidět, jak jsou modely jednotlivě zpracované, z jakých materiálů.


Ether sleduji už od dob, co chodín pravidelně na Designblok. Baví mě, že se tahle autorská značka pořád vyvíjí. A to čím dál líp. Začali původně jen s kabelkami a koženými doplňky, ale několik posledních sezón doplňuje kolekci i oblečení. Ether klade důraz na kůži a její zpracování, pot se s ní setkáte i na oblečení ve formě kožených topů, sukní a různých vsadek. Nejvíc se mi líbil vlněný bomber a šedá mikina se stříbrným detailem. 


Lukáš Macháček

Zůstává věrný černé a šedivé. Tahle barevná strohost mi v jeho podáí vůbec nechybí, protože si dokonale dokáže pohrát s materiály a ještě více s proporcemi. To, co na ramínku vypadá jako beztvará věc ožije na těle jako super outfit. Má dobře zpracované detaily a je vidět precizní práce.


Tique by Petra Balvínová

Její tvorbu nesleduju dlouho, asi proto, že má odlišný styl, ale překvapuje mě perfektními detaily, se kterými umí dobře pracovat. Třeba ty vlněné šaty s kulatými průstřihy jsou vážně perfektní a z blízka jsem obdivovala tu mravenčí práci na jednom takovém modelu. Obdivuju. Líbí se mi i retro nádech barevných kousků, ať už košilových šatů nebo overalů.


Lukáš Linder

Po dnešku mě mrzí, že jsem neviděla jeho přehlídku. Je to talent. Na svůj věk umí dělat vážně dobrou klasiku. Ty perfektní kabáty jak v dámské i pánské verzi bych si hned odnesla. Zamilovala jsem se do té vlny a vzorovaných košil. Prostě nositelná móda, která ale na ulici rozhodně nezapadne. 


Odivi

Fotky z přehlídky jsem vám ukazovala už v předchozím článku, kde se můžete podívat skoro na celou kolekci. Osahala jsem si všechny materiály a měla chuť odnést si ty plisované šaty s dlouhou sukní. Na ramínku všechno vypadá jednoduše skoro až neforemně, proto obdivuju, jak kousky vyniknou, když se správně zkombinují a to u Odivi umí :)


Zuzana Kubíčková


Je něžná, ženská a to se mi moc líbí. Ty načechrané pleteniny a chumlací kabáty jsou dokonalé. Sice asi ne do zimy, ale to v tomhle podání rychle zapomenete. Kombinaci světle šedé a pudrové zbožňuju. 


Pietro Filipi

To mě tentokrát překvapilo. Čekala jsem větší konfekci, ale našla jsem tu zajímavé kousky, které na městskou konzervu rozhodně nevypadají. Zamilovala jsem se do modrého kabátu s chlupatými rukávy. Díky spadlým ramenům z vás neudělá matronu. Celkově všechny kabáty se povedly, stejně jako výběr materiálů a střihů. 

Photos from showroom by me, photos from fashion shows by MBPFW

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Že já si dělám starosti s dlouhými rukávy a nepadnoucím kabátem...

    Už se nebudu bát zpracovat pruhy. Vždy se obávám, aby šly správným směrem a navazovaly. U kabátů od Lindera to tak není. Příště klidně šiju káro i pruhy a nebudu si s tím dělat moc hlavu. nevyjde to na límci...nevadí. Budu se uklidňovat, že doopravdický návrháři to taky neřeší. Až mne zase někdo bude kritizovat, jak to mám ušité, nedám se a vysvětlím, že to byl záměr!

    Líbí se mi květinový overal, který je krásně zpracovaný, a vtipné pusinky. Modrý kabát bych nevolila, protože tak zvláštně rozšiřuje, ale ten vedle se mi docela líbí.

    Hezky zpracovaný článek! (tvoje vlastní výtvory se mi stejně líbí nejvíc)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak u něj to byl určitě záměr, protože na ostatních modelech to měl hezky vycentrované. Ale jinak si to někteří návrháři nechávají šít po svém. Všímala jsem si i zapošití a a švů a za sebe bych se to občas bála ukázat. Je vidět, že to prostě neřeší, že se jede na efekt. Ale kdybych byla jejich zákazníkem, asi bych to chtěla mít 100%. Když už autorská móda, tak i precizně zpracovaná. To je ten rozdíl, který hledám oproti konfekci.

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images