Granny's egg spread

10/16/2016


Taková ta rána, když vstanete později, krásně vyspalí a na stole čeká snídaně od babičky. Horký čaj, nadýchaný chleba a hlavně domácí vajíčková pomazánka. Taková rána miluju a užívám si je. Tak jsem si od přítelovo babičky přivezla recept na tuhle skvělou pomazánku s vejci a zeleninou. Jen jsem ji trochu upravila do dravější podoby. Zkuste ji a varuju vás dopředu, budete se olizovat až za ušima :D

Budete potřebovat 4 vejce natvrdo, 2 menší mrkve, 3 stonky řapíkatého celere, 4 jarní cibulky, sůl a pepř, 2 lžíce lahůdkového droždí, 2 lžíce majonézy, 3 lžíce tvarohu (jogurtu nebo zakysané smetany).

Mrkev oloupejte a společně s celerem a jarní cibulkou nasekejte na kousky. Dejte do mixéru se sekacím nožem a naskejte najemno. Stejně připravte i vejce. Nasekanou zeleninu smíchejte s vejci, dosolte a opepřete podle chuti. Přidejte majonézu, tvaroh nebo jogurt, lahůdkové droždí a umíchejte do pomazánky. Konzistenci si upravte každý podle svého. Nakonec můžete posypat pažitkou. Je skvělá jak na chleba, tak i celozrnné krekry.

Kdo nezná lahůdkové droždí, je to super věc. Kord, pokud jste vegan nebo vegetarián. Jde o sušené droždí se sladem, které se nepoužívá na pečení, ale rovnou do jídla. Dochutí pomazánky, omáčky, polévky a další zeleninová jídla jako falafel, apod. Má spoustu bílkovin, vitamínů B a aminokyselin, prostě poklad. :)

You Might Also Like

4 komentářů

  1. Pomazánka vyzerá výborne, vyskúšam. Tiež by som sa potešila, keby ráno vstanem a mám takto pripravené ranajky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Většinou jsem to já, kdo připravuje snídani. Dělám to ráda pro druhé, ale když je to naopak, užívám si to :)

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images