About my hair

11/12/2016


Dneska to bude delší čtení...o vlasech a taky o Klieru. Nejdřív vám prozradím něco dost osobního. Ale třeba s zrovna trápíte něčím podobným, tak se pár informací může hodit. Nikdy jsem neměla vlasy, na které bych mohla být pyšná. Vždycky jsem zápasila s tím, že jsou moc jemné, tenké a hlavně bez objemu, protože je nemám tak husté, jak bych si přála. Proto jsem s vlasy nikdy moc neexperimentovala. Prostě na to nebyly vhodné. Návštěvu u kadeřníka jsem proto absolvovala jen jednou za čas a nechala si maximálně zastřihnout konečky. Kvalitu vlasů máme většinou dědičnou, stejně jako jejich množství. S tím se nic moc nedá dělat. 

Ale teď mám s vlasy ještě větší problém, než kdy předtím. Kvůli stavu pleti a zátěži pro játra, jsem zkusila přestat brát hormonální antikoncepci. Dobrá zpráva je, že pleť se mi zlepšuje, o to horší pro mé vlasy, protože mi začaly v posledních dnech dost řídnout. Asi nemusím žádné z vás vysvětlovat, jaké je to teď peklo. A asi pochopíte, jak mi teď je. Co v takovém případě dělat?

Za prvé nasadit vitamíny. Já teď beru kombinaci biosilu, rybího tuku pro omega 3, vitamínu D, B komplex a zkouším i Methionin. Zatím je moc brzo říct, jestli zabírají. To ukáže čas, ale všechno to jsou potřebné vitamíny pro výživu vlasů. Zajděte si na krevní testy, aby se vám podívali, zda není příčina padání spojená s něčím dalším. Třeba s funkcí štítné žlázy. Mně naštěstí nic nenašli. Zajděte si i ke gynekoložce vůli změření hormonální hladiny. Pokud jako já vysadíte antikoncepci, můžete se kolem třetího měsíce dočkat toho samého. V těle nastane nerovnováha a tohle jsou pak její důsledky. Já se k té svojí teprve chystám, uvidím, co mi řekne.

Navštivte kadeřníka. A tady začíná spojení s Klierem. Přišla mi pozvánka na snídani a seznámení se značkou. V téhle době se mi to hodilo jako sůl, jinak bych se do kadeřnictví sama asi nedokopala. Den byl super. Začali jsme snídaní v Tančícím domě, kde jsme si povídali o značce a já se seznámila s  marketingem. Tereza je moc sympatická a úplně rozuměla mému problému s vlasy, protože kdysi zažila to samé. Víte, že Klier je německá rodinná firma? Není to žádné seskupení firem a majitelů, ale pořád jedna jediná firma. Navíc sem můžete přijít kdykoliv i bez objednání. Takže žádné čekání přes měsíc na svou kadeřnici. To vysvětluje i fakt, že Klier většinou najdete v nákupních centrech. Dlouhá otvírací doba a snadná dostupnost je další plus. Nespecializují se jen na jednu značku. Mají na výběr vlasovou kosmetiku od Wella i Schwarzkopf a L'Oréal profesional, tak i Kératsase, Alternu a další...

O všechny se tu super postarali. Mně se speciálně věnovala seniorní kadeřnice ze sesterského salónu Cut&Color, který spadá pod stejnou značku jako Klier. Přesně věděla, jak se o mé slabé vlasy postarat. Šetrně je umyla výživným šampónem, pak po opláchnutí a masáži hlavy nanesla sérum a vlasy mi následně jemně vyfoukala. Byla jsem spokojená a to i přes fakt, že na hlavě toho teď moc nemám. Navíc mi dala doporučení na přípravek od Kérastase. Tak jsem si s sebou odnesla kůru proti vypadávání vlasů Kérastase Specifique s Aminexilem.

Aminexil by měl zabraňovat tuhnutí kolagenu ve vlasovém váčku. Ten totiž pak vytlačuje vlas z lůžka a to následně způsobí vypadnutí vlasů. Četla jsem na přípravek různé recenze a převážně lidem pomohl. O tom, jestli má účinek a za jak dlouho, vám ještě napíšu. 

Trápí vás padání vlasů, nebo jste si s tím již poradili? Budu ráda za jakoukoliv diskuzi. Ať v to nejsem sama. Padání není nic příjemného a tak budu ráda za vaše zkušenosti, co pomohlo vám. Za jak dlouho přestaly vlasy padat a jak dlouho trvalo, než dorostly...


You Might Also Like

6 komentářů

  1. To jsem netusila, ze mas vlasy ridke. Vzdy na fotkach vypadaji krasne. My jsme to doma (ne ja) resili s Lukasem Rosbachem, trichologem, a ten nam doporucil nejaky jednoduchy sampon. Koupila jsem Kapyderm (nenutil nam ho) a za par mesicu to preslo. Pry se ma po umyti hlavne vyfoukat pokozka, aby se nevysusila od vody.

    Takze zkusenost vlastne nemam. Jen rady biosil, bioaquanol a mlete lnene seminko denne lzicku.

    Jani, drzim pesti!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co přesně od Kapyderm mu doporučil? U mě jde totiž spíš o důsledek hormonální nerovnováhy. A to se zase řeší jinak :( Vlasy si teď nemyji tak často, ani se tolik nemastí a vždycky si je foukám, jinak je mám i po umytí splihlé a bez objemu. Teď budu ale vděčná hlavně za to, že přestanou padat...

      Vymazat
  2. Ani ja som si nevšimla, že by si mala vlasy riedke. Je však pravda, že na fotkách to je ťažko poznateľné. Ja sama som s niečím podobným pred zhruba rokom zápasila. Po vysadení antikoncepcie sa mi výrazne zhoršila pleť a strašne mi začali padať vlasy. Tiež som vtedy vsadila na rôzne vitamíny a na odporučenie som vyskúšala šampón proti vypadávaniu vlasov od Ducray. Musím povedať, že som s nim nadmieru spokojná a stále ho používam.
    Chce to čas a hlavne trpezlivosť. Asi po pol roku som začala konečne vidieť zlepšenie.
    Držím Ti palce :)

    Jana MargiFashion

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono to z fotek naštěstí nejde poznat. Až bude, tak asi nebudu přidávat outfit posty :( jen doufám, že k tomu tak rychle nedojde. Snažím se být trpělivá, ale sama asi víš, jak je to těžké, že bych v téhle chvíli dala cokoliv, aby už nepadaly...

      Vymazat
  3. Ahoj,

    s podobným problémem se čas od času potýkám taky, naposledy na jaře. Na radu jsem vyzkoušela vývar z kopřiv po každém mytí. Hodně mi to pomohlo, celkově mi vlasy přestaly krepatět a cuchat se. Samozřejmě to mohla být i náhoda, ale od té doby používám jen kopřivový šampón a jsem spokojená :)

    http://assistantsdiary.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je důležité zjistit příčinu padání vlasů. Na jaře a podzim je to zvýšené. Pokud jde ale o hormonální změny v těle, tak na to pomohou jen další hormony, což nechci. Nebo nechat, ať si tělo srovná hladinu samo. To ale nejde hned...Je dobře, že si to u sebe hned vyřešila :)

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images