Mlýn vodníka Slámy

9/18/2017



V Háji ve Slezku je malý skrytý ráj a jmenuje se Mlýn vodníka Slámy a já ho zase objevila díky Amazing places. Sjedete z hlavní ulice a zjeví se před vámi nejvyšší budova široko daleko. Jste na správné adrese. Na první pohled to tu možná tak nevypadá, ale tohle místo si zamilujete, ať už tu strávíte víkend ve dvou jako my dva, s rodinou, zastavíte se jen na oběd nebo na kofolu s kolem. Pro každého tu totiž mají něco. 

Po příjezdu se o nás hned starali jako v bavlnce. Ubytovaní jsem byli v pokoji Zahrada. Krásně zrekonstruovaný pokoj v prvorepublikovém stylu. Hned na mě dýchlo dětství a chvíle strávené u dědy, který měl skoro stejný nábytek. Takže trocha nostalgie. Stejně jako kohoutky na teplou a studenou vodu, keramická kamna a čalouněná křesla.



Výhled do bylinkové zahrady z oken pokoje byl za odměnu. Pěstují tu snad všechno a kromě bylinek objevíte i cukety, dýně nebo rajčata. Něco z jejich úrody se na 100 % objeví i v kuchyni. Tu vám musím rozhodně doporučit. Místní kuchař je kouzelník. Ten večer jsme měli možnost ochutnat pětichodové menu a já se bez výčitek přejedla. Tak moc dobré to bylo. 

No posuďte sami...burrata s rajčatovou pěnou, zauzený tuňákový tatarák, houbové rizoto, kachní prsíčka s celerovým pyré a sladká třešiňka nakonec, krém z podmáslí s mangovým pyré a ovocem. To rizoto bylo nejlepší v mém životě, ani v Itálii jsem takové neochutnala. Doslova pecka. Nalákala jsem vás..? A ráno na nás čekal zase snídaňový bufet. Čerstvé pečivo, vajíčka, slaninka, sýry, šunky, domácí švestkový koláč s voňavá káva. Co víc si ráno přát…


Co tu zažít?

Nevěleli jsme skoro, co dřív. Vybavili nás vínem a piknikovým košíkem. Poblíž hotelu je totiž moc hezké místo u potoka, romantika. Dají se tu opéct třeba i buřty. Půjčili nám i nafukovací loďku, abychom si sjeli místní potok kolem pozemku. Vyzkoušela jsem si to úplně poprvé a byla to naprostá bomba. Odpoledne jsme si projeli po okolí i elektrokola. Doporučuju cyklovýlet do Kravař, Velkých Hoštic nebo kolem nádrže Nezmar. Elektrokola jsem si zamilovala a pokud si nějaké konečně pořídím, musí to být rozhodně tohle. Žádný kopec, co by mě zmohl, žádné upocené triko, prostě na pohodu a ještě jsem si stihla užívat ty výhledy. Pro děcka tu mají malou Zoo s oslíky, kozami a ovečkami, když byste je potřebovali na chvíli zabavit. Ve výběhu se pasou koně a je možné domluvit i jízdy. A kdybyste tu projížděli na kole, zastavte se v bistru na čepovanou Kofolu a domácí buchtu. 

Pro mě to byl zase jeden z těch víkendů, který bych si hned zopakovala. Snad nám to počasí ještě chvíli vydrží, protože se těším na další místa, která vám zase ráda ukážu. Baví vás tyhle víkendové tipy na výlety a dovolené?


You Might Also Like

10 komentářů

  1. Ten pokoj je hezký a kamna rozkošná! :) Jak píšeš, skoro návrat do dětství :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě. Mně to tu připadalo jako u našeho dědy na chalupě. Měl taková kamna v kuchyni, na kterých se tehty normálně vařilo a nábytek skoro identický. Ještě k tomu chybí ty péřové polštáře :)

      Vymazat
  2. Určitě uvítám i další tipy na víkendové výletování :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Také budu ráda za další podobné tipy. Vlastně za jakékoliv články, protože jsou všechny plné inspirace a nenechám si ujít ani jeden :). Hezký den! MM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě moc těší. Přidám další tip příští týden, tentokrát z Olomouce :)

      Vymazat
  4. Krásný je i Dvůr Hofmeister ve Velkých Číčovicích u Kladna. Rozhodně doporučuji :) jen dva km od dvora je Okoř, kam se projdete přes lesík. Byli jsme zde jednou na víkend a stále vzpomínáme :)

    OdpovědětVymazat
  5. Nadherny misto. Urcite skvely tip na vikendovy pobyt. Pokoj a okoli se mi velmi libi. Dycha to na me relaxaci.
    https://simplelivingstylebyvera.blogspot.co.at/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě, úplně super místo na to si to tam užít se vším všudy. Klidně i teď na podzim, když tam bude všechno barevné. Opékala bych buřty u uhně, hřála se pod dekou a usrkávala čaj nebo horký svařák. prostě pohoda.

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images