Czech design: Mum-ray

2/15/2018


Unavená konfekcí a věčně opakujícími se motivy už skoro nekoukám na běžné značky a mnohem víc mě baví hledat poklady. A že jich je, stačí jen vědět, kde hledat! 


Když jsem narazila na českou značku Mum-ray při brouzdání na netu, hned mě zaujala. Stylový minimalistický design s nápadem a hlavně nositelný. Stavila jsem se za pár dní v showroomu, který je kousíček od Jiráskova náměstí a nakoukla dovnitř.


Uvítala mě sama majitelka a hlavně celá kreativní duše, která stojí za značkou Mum-ray již nějakých 10 let. Lucka je sluníčko, milá a sympatická zrzka, s kterou si chcete hned od začátku tykat. Já strašně obdivuju všechny, kteří se u nás do takového podnikání pustí a proto jsem ráda, že je můžu podpořit i takto přes svůj blog. 


Lucka si navrhuje vše sama, shání dodavatele materiálů, řeší kvalitu, občas ji najdete osobně v showroomu a do toho má ještě dvě malé děti, které vychovává společně s manželem, jež je také kreativcem a jeho díla uvidíte v showroomu taky. 


Tyhle příběhy, které stojí za značkou mě prostě baví. Já miluju, když se lidé věnují něčemu, do čeho dají srdce a to Mum-ray určitě je. 

Co byste o Mum-ray určitě měli vědět? Jde o českou výrobu z českých materiálů, vše vzniká ručně a část výroby se odehrává i přímo v prodejně. Mum-ray si můžete zakoupit dokonce i online tady.


Lucka vyrábí stylové batůžky, které jsou v minimalistickém designu. Látkové nebo koženkové a možná se dočkáme i nějakých kožených variant. Třeba tento stříbrný má jednu specialitu. Přední část můžete odepnout a nosit samostatně i jako ledvinku. Pokud byste chtěli nějakou kombinaci barev, můžete se s Luckou přímo na místě domluvit a ona vám ho nechá podle představy vyrobit. 


Ty stylové ledvinky se mi z celé kolekce líbí asi úplně nejvíc. Jsou jednoduché a mají nápad. Tu na první úvodní fotce jsem si nakonec odnesla domů. Je naprosto skvělá a já měla ještě větší radost, když jsem zjistila, že se mi do ní vejde peněženka. A co víc, dá se nosit hned na několik způsobů. Můžete ji mít na rameni jako klasickou kabelku, nebo křížem a mít ji buď zepředu nebo zezadu, nebo si ji připnout přes boky či do pasu jako ledvinku. Tahle variabilita mě neskutečně baví. Jestli při zmíňce o ledvince vidíte jen ty ošklivé šusťákové verze s umělými zipy a nápisy, tak věřte, že design už došel i sem a nebojte se ji zkusit zkombinovat s outfitem. Ledvinky mají ještě jednu super výhodu, nepadají vám z ramena, když utíkáte na tramvaj a při nákupech máte obě ruce volné. To oceňuji nejvíc já :D


V showroomu najdete i limitovanou edici plátěných doplňků jako je tenhle batůžek nebo psaníčka, která jsou ručně malovaná. Mně se tenhle design hodně líbí a máte tak jistotu, že nosíte originál.


A komu bych tyhle batůžky doporučila? Úplně všem, kteří chtějí mít při chůzi volné ruce a přesto mít na zádech něco, co je vkusné a dá se dobře kombinovat s outfitem. Třeba maminky s kočárkem nebo nosítkem by tyhle kousky mohly náležitě ocenit. A školou povinní určitě taky.


Jestli si ujíždíte na metalických barvách, tak tenhle zlatý krasavec by se vám mohl hodit.


Pokud si u Lucky něco od Mum-ray zakoupíte a náhodou by se vám s taškou, psaníčkem nebo batůžkem něco stalo, stačí ho kdykoliv přinést k opravě. A to i tehdy, když už vám uběhne záruční lhůta. 


V kolekci najdete unisex kousky vhodné i pro přítele. Super textilní batohy nebo tašky na notebook. Pokud potřebujete na počítač jinou velikost, stačí se s Luckou domluvit. Vyrobí vám tašku přesně podle přání. 


A musím říct, že mě dost překvapily ceny. Myslím, že tyhle originální tašky z české dílny nejsou vůbec drahé. A protože si Lucka nezapočítává 300% marži jako Zara nebo HM, nenajdete její produkty nikde jinde nebo u jiného prodejce. Musí se z té ceny prostě uživit, ale za cenu toho, že si zákazníci nemusí připlácet. 


Takže až zase budete koukat v HM, Mangu nebo na ZOOTu po kabelkách, zkuste si vzpomenout na  českou značku Mum-ray a nakupte si konečně jednou něco, co nemá celá Praha. 


Baví vás se mnou objevovat nové nebo méně známé značky? Chtěli byste tuhle inspiraci častěji?

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Odpovědi
    1. Ty batůžky jsou super, jednoduché, minimalistické a nositelné. Dají se dobře kombinovat a na dlouhé chození nebo třeba při cestování jsou zase hodně praktické :)

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images