Spring picnic

5/11/2018


Mám pocit, že si tenhle rok konečně plním svá málá přání a mezi nimi byl i typicky holčičí piknik na Petříně pod rozkvetlými stromy...
A když se sejdou stejní blázni jako já, vzniknou z toho tyhle něžné fotky, do kterých jsem se zamilovala a mám tak na tenhle sluneční jarní den hezkou vzpomínku. Třeba vás prostřednictvím nich inspiruju, abyste si takový piknik taky uspořádali. Doma na zahradě, v parku, u vody, prostě kdekoliv je k tomu příležitost. A ty hezké výhledy jsou za odměnu.

Co si s sebou zabalit?

Příjemnou deku, která nekouše. Ta moje bavlněná je z Bella Rose, mají ji hned v několika barvách, šla do té růžové, jak jinak :D Je velká tak akorát pro tři lidi a vejdou se na ní ještě všechny ty dobroty. Do piknikového koše přibalte nějaké ovoce, které není potřeba složitě loupat a neušpiníte se od něj. Jahody, maliny, nebo borůvky to jistí. Něco sladkého na zub, třeba dokonalé dezerty z Bistra proti proudu, kam si pro ně nejčastěji chodím já. Peče je sama majitelka a jejím nadýchaným věnečkům neodolám ani tehdy, když se blíží plavková sezóna. Musíte sami ochutnat.

Něco na pití. Růžové víno nesmí na pikniku chybět. A protože na něj nemám žádné nerozbitné skleničky, vzala jsem klasické skleněné. Pokud se bojíte, že byste je cestou do parku rozbily, zkuste trik s bublinkovou fólií, nic se jim nestane. Mám to vyzkoušeno. Pro osvěžení jsem ještě připravila vychlazený domácí Ice tea. Ahmad Tea má teď super balení na přípravu ledových čajů, stačí čaj 5 minut vylouhovat a máte hotovo. Přidala jsem k němu ještě jahody, granátové jablko, bazalku a trochu rebarborové limonády. Rozmixovala, přidala led a přelila do termosky, aby zůstal vychlazený až do pikinku. A jako tip navíc, když termosku zabalíte do mokrého ručníku, vydrží vychlazená i několik hodin. Na všechny dobroty se budou hodit papírové talířky, tyhle stylové s květinovým vzorem najdete taky na Bella Rose. Mají aktuálně super výběr pro posezení venku, tak omrkněte celou kategorii. Kdybych měla zahradu, tak bych si tu rozhodně vybrala víc věcí. A pokud takovou možnost máte, zkuste si to venku vyšperkovat. Uvidíte, že těch pár detailů udělá hodně a budete si třeba pak na té zahradě připadat jako na dovolené.

Přesně takový pocit jsem si na pikniku užívala, trochu jako turista ve vlastním městě. Slunce, vítr ve vlasech, výhled na krásnou Prahu a pokec s holkama, se kterýma je mi fajn. Tyhle okamžiky pro mě znamenají hodně, protože se konečně v té své rutině na chvíli zastavím a relaxuji. Zkuste to taky někdy, ukradněte si ten čas pro sebe třeba s knížkou v ruce nebo pro své nejbližší. A když bude záminkou dobré jídlo a pití, proč ne. Užívejte jaro :)


You Might Also Like

2 komentářů

  1. Piknik mě vždycky lákal, ale nikdy jsem si ho neudělala. Ale je pravda, že my máme zahradu a prakticky od jara do podzimu, vždy když to počasí dovolí, jíme právě venku na zahradě. No ale piknik má přeci jen ještě větší kouzlo, tak to třeba letos zorganizuju :)

    Lucieswlife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I na zahradě je to super, zase jiný rozměr, jak si ten svůj kousek zeleně víc užít. Já mít zahradu, tak jsem tam v létě zalezlá furt a těch možností, co se dá venku hezky nafotit, to by bylo něco pro mě :)

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images