Natinuel

12/26/2018



Přes dva měsíce testuji doma bioceutickou dermokosmetickou značku Natinuel. A protože ji většina z vás nebude znát, začnu nejdřív malým představení, co to ta bioceutická kosmetika vůbec je. Laicky v sobě spojuje vysokou účinnost, jako např. u léčiv a bezpečnost pro domácí použití. Přípravky mají vysokou koncentraci látek, ale zároveň jsou dávkované tak, abyste ji mohli bez obav používat. Jejich účinnos je věděcky prokázaná a narozdíl od běžných značek, díky aktivním látkám proniká hluboko do kůže, kde může působit pozitivně na stav pleti.

Natinuel má o pokožku nejen pečovat, ale hlavně ji uzdravit. Pomáhá s různými druhy kožních problémů, jako je akné, kuperóza, začervenání a jiné ekzémy. 


Natinuel mě oslovil ke spolupráci a protože již nějaké zkušenosti s bioceutickou kosmetikou mám, jen od jiné značky, vím, že jsou tyhle produkty opravdu účinné, tak jsem neváhala. Ještě předtím, než jsem dostala domů produkty na testování, sešla jsem se přímo s majitelkou, která mi udělala diagnostiku stavu pleti a perfektne mi ji vyčistila a hydratovala. Tohle je důležitý krok, který by měl absolvovat před nákupem každý. Jedine tehdy zjistíte, co vaše pleť skutečně potřebuje a jaké přípravky jsou pro ni nejvhodněší. Jako první se řeší celkový stav pleti, abyste ji dostali do normálu, např. vyléčili všechny vyrážky, ekzémy, apod. a až následně se přistupuje např. k začínajícím vráskám, ztrátě pružnosti, apod. Protože jedině zdravá peť bude reagovat na účinné látky tak, jak má. Všechno tu mám svůj daný proces, asi podobně, jako když se léčíte u doktora.


Majitelce Marcele Baldas jsem popisovala, jaké problémy s pletí mě trápí, že jsem si prošla dlouhotrvajícím ekzémem a jak aktuálně pečuji o svou pleť. Od odlíčení až po čištění a hydrataci. Dostala jsem s sebou hned několik produktů a doporučení, abych je ideálně nemíchala s jinou kosmetikou. To je důležitý bod, abyste mohli vidět skutečný výsledek a nezadělali si ještě na větší problémy.

Když už jsem zmínila to odličování, dostala jsem tohle jemné odličovací mléko Milk Make up. Které narozdíl od mého mýdla, kterým se odličuji běžně, pokožku nevysušuje a je pro ni vhodnější. Mléko obsahuje vitamín E, heřmánek a aloe vera. Kombinaci, která pleť vyživuje a hydratuje i během odličování. Je na pleť extra příjemné a i když mě odličování moc nebaví, na tohle mléko s epokaždé těším. Má tak příjemnou a přirozenou vůni, skoro jako ty dětská mlíčka a krémy. 


Po odlíčení pleti používám Cleanser s 5% obsahem AHA kyselin. Používá se pro důkladné mytí a čištění, protože díky obsahu kyselin jemně odtraňuje odumřelé kožní buňky a tím i nečistoty. Přitom ale nenarušuje hydrolipidovou vrstvu kůže, protože neobsahuje SLS ani SLES. Nanáším ho na omytý suchý obličej, vmasíruji a nechám minutu působit, pak smyju vodou, nic víc. Cleanser obsahuje kyselinu jablečnou, která skvěle dezinfikuje, kyselinu laktobionovou, vitamín E, avokádový olej, který hydratuje, výtažek  heřmánku pro zjemnění a biocerid komplex, který zachovává správnou vlhkost pleti. Za mě super produkt na každodenní používání a po dvou měsících jsem nenzaznamenala žádné podráždění, ani vysušení pleti. Společně s odličovacím mlékem jemně a perfektně vyčistí pleť. Mám ji poté hladkou, jemnou a vláčnou. To jsem po mýdle nemývala, byť bylo určené na pleť.



Potom používám Defend C 25 sérum s 25% obsahem vitamínu C. Céčko je prokázaný antioxidant, jen je to dost nestálá látka a proto v krémech s několika měsíční spotřebou dost pochybuji o jeho skutečné účinnosti. Tohle sérum má dvě balení, které před použitím musíte nejdříve zmáčknou a až poté se promíchají aktivní látky s obsahem céčka. Jednu takovou lahvičku máte na 14, pak již dochází ke snížení účinnosti látek. Vitamín C v pleti stimuluje tvorbu kolagenu, tím zlepšuje strukturu pleti, její pevnost, pružnost a při pravidelném používání si má poradit s jemnými vráskami. Na to je ještě podle mě brzo soudit, ale co jsem nepochopila byl fakt, že po všech předchozích krémech, kde bylo céčko obsaženo, jsem se osypala  atdy bez reakce. Přitom má tohle sérum jednu z nejvyšších koncetrací céčka na trhu, nechápu. Už jenom fakt, že mi to na pleti neudělalo žádné neplechy, naopak, mě utvrdil v tom, jak je Natinuel kvalitní, co se týče složení.Kromě zmíněného vitamínu C, obsahuje sérum i kyselina hyaluronovou, lipoovou, karnosin, silymarin, vitamín E, melatonin.



Po tom, co vmasíruji sérum do pleti, je na řadě krém. Od paní Baldas jsem dostala tenhle Defend plus. Má antioxidační a protizánětlivý účinek, což je přesně to, čím moje pokožka na obličeji nejvíce trpí. Od té doby, co jsem přestala používat antikoncepci, se mi na pleti projevuje snad úplně všechno. Krém má dát pokožku do normálního stavu, je vhodný i pro přecitlivělou až atopickou pleť. Pomáhá posilovat její přirozenou obranyschopnost, snižuje výskyt zánětů v pokožce a podporuje její hojení. Obsahuje kyselina lipoovou, fytovou, resveratrol, Preregen, Dismutin BT Tymulen a Idebenon. Ještě před nemocí a nachlazením jsem měla po pravidelném používání pleť čímdál lepší. Teď jsem zase ve fázi, kdy se po těch bacilech musí dát zase do kupy. Ale beru to jako fakt, že to opravdu pomáhá a hlavně jsem viděla největší rozdíl v tom, že se mi mnohem rychleji hojily všechny jizvyčky, pupínky, apod.


Na oči používám oční krém The Look. Má bojovat proti stárnutí, otokům, kruhy pod očima a tmavým skvrnám. Obsahuje kromě melatoninu řadu účinných látek, jejichž chemické názvy vám moc nenapoví, ale prozkoumenjte ho přímo na stránkách, než abych vám to tady celé vypisovala. každopádně, krém je extra příjemný a používám ho na večer i přes den. Jediné, co bych uvítala, by byla hustší konzistence, jelikož je moje oční okolí už dost vysušené a mám pocit, že s hutnějšími krémy se alesoň vizuálně ztratí drobné rýhy a lépe se mi pak nanáší makeup nebo korektor kolem očí. S kruhy si u mě neporadí žádný krém, mám od malička tmavé kruhy pod očima díky tenké pokožce a jediné, co mi pomáhá je korektor.

Když jsem byla na diagnostice ve studiu Natinuel, všimla si majitelka, že mám začervenalé místo kolem nosu. Já to vždycky připisuju zimnímu počasí, ale ve skutečnosti jde o začínající zánět. Dala mi proto s sebou Home Rose krém v malé tubě, který se používá pouze lokálně na postižená místa. působí i proti kuperóze, zarudnutí a snižuje přecitlivění pokožky. Obsažený VPG factor zachovává neporušenost mikrokapilár a zlepšuje metabolickou výměnu mezi buňkami, tm i jejich okysličování a vylučování odpadních látek a toxinů. Je to podobný proces, jako když trávíme jídlo. Buňky mají totiž taky svůj vlastní metabolismus  a když je narušený, vznikají kožní problémy. Po pár dnech používání jsem viděla jasný rozdíl, moje začervenání kolem nosu bylo mnohem jemnější. Teď ho mám odřený po rýmě a smrkání, takže zase pravidelně mažu.


Kromě toho všeho jsem si odnesla i sprej s ozónem, který je skvělý na regeneraci kůže podobne jako panthenol. Obsahuje aktivní formu kyslíku ve formě ozonizované oleje společně s kyselinou  glycyrretinikovou a fytovou. Dá se používat na pleť i celé tělo, prostě všude tam, kde chcete podpořit hojení a regeneraci kůže. Třeba právě po spálení sluníčkem, nebo omrzlinách ze zimy. Kromě regenerace pomáhá se záněty a posiluje pokožku před agresivními projevy z vnějšího okolí. Takový multifunkční produkt do každé domácnosti, po kterém sáhnete jen jednou za čas, za to ale vždy pomůže. A jen jeden takový tip, pokud si ho budete skříkat na obličej, raději do dlaně a pak vetřít, ať si neomastíte vlasy já, jako při prvním použití.


Natinuel mě nadchnul  apo novém roce, až dám pleť zase po nemoci do normálu, se těším na další návštěvu, kde se snad dostaneme k mému dalšímu problému. A tím je postupná ztráta pružnosti a úbytek kolagenu ve vrstvách kůže. Díky tomu se mi na čele začínají objevovat prvný rýhy a celkově mám tu pleť vysušenou a ráda bych ji dodala více výživy a hydratace. Tak uvidíme, co mi dalšího paní Baldas doporučí. Každopádně vám dám sem zase vědět, jakmile si přípravky osahám, otestuji a uvidím nějaký rozdíl.

Znáte tuhle italskou značku? A měli jsem někdy zkušenost s bioceutickými přípravky? 

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Natinuel se mi moc líbí i jsem uvažovala že bych s ním pracovala v salonu :)

    BLOG Život s kojencem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně bych doporučila se spojit s paní majitelkou Baldas, ona dělá pro salony školení a sama dokáže doporučit, které produkty pro kosmetičky budou nejvhodnější a dá Vám k tomu veškeré důležité info, aby pak klienty dostaly tu nejvhodnější péči jak v salonu, tak i na doma. Mně se nejvíc líbí ten lékařský přístup, že vám diagnostijují, v jakém stavu mátě pleť aktuálně, podívají se na řešení ten stávajících problému a jakmile se stav pleti zlepší a dá do normálu, tak se řeší takové body, jako je omlazení, pružnost, tón pleti, apod.

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images