Spring trends: white sneaker

3/29/2019


Světlé tenisky jsou pro mě nejlepším jarním obutím. Jsou pohodlné na celodenní běhání, vypadají stylově a rozhodně vás z nich nebudou bolet nohy. A protože si je asi dokážete představit na sobě třeba k džínům, snažila jsem se dát dohromady nějakou outfitovou inspiraci se šaty nebo sukní. Možná vás přesvědčím, že tenisky obzvlášť ve světlé barvě, se hodí opravdu ke všemu.

Po jakých typech sáhnout?

Klasika
Klasický teniskový tvar s kulatou špičkou a standardní podrážkou jako jsou Adidas Originals nebo sportovnější verze podobná botám na běhání sluší každému. A je jedno, jestli jste zrovna vyšší nebo ne. Stačí nechat nechat vykukovat holý kotník a můžete je směle obout ke kalhotám i k čemukoliv dalšímu. Budou pokaždé vypadat stylově a hlavně dokáží ubrat i několik let.

Plátěnky
ve stylu Conversek se budou kombinovat ještě snadněji, než klasické tenisky. Vypadají více než sportovněji ležérně a dokáží rozbít typicky něžný look v šatech, což mě osobně hodně baví. Díky tenké vrstvě materiálu nezvětšují nohu a budou slušet i větším velikostem, aniž by z chodidel udělaly pádla. Nízká verze ke kotníků bude slušet i menším postavám, za to vyšší nad kotník se podle mě více hodí k úzkým lýtkům a protáhlejší postavy. Tady obecně platí, že čím více jsou boty nad kotník, tím více sluší vyšším a štíhlejším postavám, jinak můžou opticky zkracovat nohy. Mají jen jednu nevýhodu, že se snadno ušpiní. Nic s čím by se ale nedalo nic dělat. Stačí vám trocha vody, mýdla nebo jaru a kartáček na čištění. Rozhodně bych je nestrkala do pračky. Conversky jsou lepené a nikdy nevíte, co s nimi to praní udělá.

Ugly shoes
Nebo-li robustní tenisky na výrazné podrážce nebo platformě. Tyhle boty jsou pro mě trochu oříšek. I když se mi na ostatních hodně líbí, zatím jsem nenarazila na takové, o kterých bych byla přesvědčena, že nebudou jen na jedno obutí. Ale takové Balenciagy nebo ty od LV vypadají na noze suprově. I když nejde zrovna o levné varianty. Ještě, že už se ostatní značky inspirovaly a dají se sehnat přijatelnější kousky. Tady je potřeba si dát jen pozor, pokud máte větší chodidlo jako já, aby nezvětšovaly nohu víc, než je potřeba. Čím jednoduší tvar a užší u kotníku, tím více univerzální budou. Odměnou vám bude chůze jako po obláčcích. Tak měkké obutí jen tak nepoznáte.

Ve spolupráci s Different.cz jsem si pro vás vybrala hned několik modelů bot z jejich nabídky. Najdete u nich jak klasické tenisky, Conversky, tak i stylové street modely ugly shoes a bot na platformě. Těchto 9 mě tenisek zaujalo nejvíc...

1), 2), 3), 4) tenisky Tommy Hilfiger, 5) 6) tenisky Desigual, 7), 8), 9) tenisky Converse

A teď už nějaká ta outfitová inspirace. Spousta tipů na outfity se šaty, sukní i něčím více formálnější třeba do kanceláře nebo na běhání po schůzkách. Tenisky for life :) 






You Might Also Like

2 komentářů

  1. Skvělé, že se nosí tenisky k sukni, protože to otevírá mnoho možností, jak vynosit sukně a mít nohy v pohodlí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď a navíc to podle mě udělá celý outfit mnohem mladistvější a to já uvítám :)

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images