Trend alert: Combat boots

3/11/2019


Šněrovací boty v armádním stylu ovládly poslední zimu. Staronové Martensky jste na ulici určitě nepřehlédly.
Vzpomínám si, že jsem si takové boty koupila někdy kolem dvacítky, byly vínové z lesklé kůže a měla jsem pocit, jaký nejsem rebel. Dnes jsou zpět a jsou jedním z módních trendů, který mě hodně baví. Jsou totiž univerzální jak ke kalhotům, klasice s koženým křivákem, ale mnohem víc podle mě vyniknou v kontrastu s něčím stylově odlišným. Třeba s ženštějšími kousky jako jsou rozevláté sukně, saténové slip dress, plisé, apod. Tenhle mix mě hodně baví a na následujících fotkách vám ukážu, jak takové boty můžete zkombinovat. Včetně pár tipů na konci článku na nákupy, kde objevit ty pravé.

Jak combat boots unosit? Co se inspirovat anglickou kostkou s bílou košilí a černým koženým křivákem, nebo jednoduše s trenčkotem, cigaretovými džínami a proužkovaným tričkem? Nejvíc se mi líbí k ženštějším kouskům, třeba s rolákem a šaty na tenká ramínka nebo tylovou sukní v Dior stylu, který dost možná může za návrat combat kozaček na molo i do ulic. A takový rebelský outfit v podobě krajkových šatů a těhle kozaček miluju úplně nejvíc.

Pozor ale na správný tvar. Když máte nohu velikosti 40 a víc, tak musíte dobře rozmýšlet, aby vám z nohou neudělaly doslova pádla. Klasické Martensky mají totiž celkem kulatou špičku a širší podrážku vyčuhující kolem boty, což ještě víc nohu rozšiřuje a zvětšuje. V menších velikostech budou tedy na noze vždy vypadat lépe a ne komicky. Pokud tedy vlastníte větší chodidlo, koukejte se po podobném stylu, ale v jemnějším provedení i od jiných značek. Třeba ty moje na první fotce mi díky tvaru vůbec nepřipadají robustní. Příště vám ukážu celý look, ale teď už street style inspirace.


Pokud se vám tenhle styl bot líbí, přidávám pár typů na nákupy. U mě osobně vede černá barva, protože je univerzální a hodí se pak doslova ke všemu. Navíc i ve větších číslech vypadá černá dobře a nohu zeštíhluje. Co se týče výšky, nejlepší varianta je ta nad kotník, ideálně se šněrováním alespoň na 7 dírek, tzn. že končí v nejužším místě lýtka a díky tomu dokáže opticky zeštíhlit. Vyšší varianty třeba do půly lýtek sluší těm, co mají nohy jako špagetky, což já bohužel nejsem :D 


You Might Also Like

2 komentářů

  1. Jako vypadá to dobře a navíc tohle je styl, který nikdy nevyjde z módy a je ještě k tomu i užitečný :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě. Tyhle boty užiješ jak do bláta, tak i na parádu do města. Když budou navíc kožené a dobře dělané, tak vydrží věčnost :)

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images