Skin care: new in

5/08/2019


Po delší době jsem tu zase s nějakými beauty tipy. Tentokrát na přírodní kosmetiku z Folly.cz, se kterými se tu teď budete vídat častěji. První dva produkty, které jsem měla možnost vyzkoušet je Alkemie Wake-up Shot! sérum s vitamínem CAnnemarie Börlind Energizer pro mdlou unavenou pleť

Jsem nadšená ze značek, které Folly má, dokonce i mojí oblíbenou Bioaromu, kterou používám doteď a jsem s jejich produkty moc spokojená. Za mě je pečující kosmetika úplný základ v péči o sebe a i při ekzémech se mi osvědčilo vsadit na přírodní složení. Díky tomu mám dneska vlastně pleť v takovém stavu, že se nebojím jít mezi lidi bez make upu. Neznamená to, že je dokonalá, ty tmavé kruhy pod očima jen tak neschovám, ale je bez vyrážek, pupínků a tak nějak celkově v rovnováze. Důležité je hledat a neustále zkoušet, co vám bude sedět. U přírodní kosmetiky to platí stejně jako u jiných. 


Annemarie Börlind Energizer pro mdlou unavenou pleť
Tenhle vitamínový koktejl pro pleť mě hodně baví.  Je z pomerančových květů a extraktu sicilského pomeranče. Krásně po něm voní, taková ta přirozená vůně pomerančů. Má stimulovat vlastní tvorbu kolagenu v pokožce a tím zlepšovat její elasticitu a vzhled. Obsahuje vitamíny B5, C a E, kyselinu mléčnou, Allantoin a karotenový olej. 

Směs obsahuje olejovou a vodní složku, takže před použitím je potřeba ji protřebat. Energizer obsahuje termální vodu čerpanou z hlubin země ve Schwarzwaldu. Díky tomu je naprosto čistá, není chemicky ošetřená a obsahuje řadu minerálů. Draslík, magnézium, kalcium, zinek. 

Značka Annemarie Börlind je 100% přírodní, proto by měla sednout i citlivé pokožce, pokud nejste an nějakou ze složek alergičtí. Složení je bez silikonů, parabenů, SLS pěnidel, ropných derivátů, umělých vůní, barviv a konzervantů. 

Elixír používám teď každé ráno a večer, zatím jen krátce, ale vždycky se na něj těším. Miluju tu vůni a lehkou konzistenci. Voda se do pleti rychle vsákne a lehký olej ji ve vrchní vrstvě uzamkne. Pleť je po použití na pohled šťavnatější. Jsem zvědavá po delším používání. Jestli milujete lehké pleťové oleje, tohle bude super produkt. Pleť neucpe, nezmastí, ale vyživí. U pleťových olejů si dávejte pozor na ty jednodruhové. Ty většinou nemusí sedět díky konzistenci. Je třeba je míchat s dalšími složkami, aby byly jednoduché na aplikaci a vyhovovaly pokožce.


Alkemie Wake-up Shot! sérum s vitamínem C
Pleťových sér není nikdy dost. Jsou to jedny z nejoblíbenějších produktů hned po krémech. Séra používám už snad od svých 17 let, už si nepamatuji. Je to taková moje denní rutina a extra výživa pro pleť navíc. Séra mají lehčí konzistenci, někdy jsou i gelová, aby se aktivní látky dostaly snadněji do pleti. Krémy jsou oproti nim hutnější, aby ve vrchní vrstvě udržely vlhkost. Sérum se používá před použití krému, pokud s nimi teprve začínáte. Já si po aplikaci projedu vždycky obličej i face rollerem a promasíruju povadlé svaly. Ráno je to super vzpruha a krásně tím zmírním otoky třeba kolem očí, pokud se dostatečně nevyspím.

Tohle sérum obsahuje extra dávku vitamínu C. Céčko je jeden z nejznámější antioxidantů, pleť probudí a projasní a zpomaluje její stárnutí. Je to taky ale jeden z nejvíce nestabilních vitamínů vůbec. U běžných krémů se stabilizuje pomocí řady konzervantů, které zase nemusí být nejlepší pro pleť. To je taky důvod, proč nemůžu takové krémy s céčkem používat, většinou jsem se po nich osypala v reakci na další látky, které krém obsahoval. Čisté céčko, které jsem před nějakým časem používala ve speciálním séru s krátkodobou 14 denní trvanlivostí, mi vůbec nic neudělalo. Neměla jsem na něj žádnou reakci, takže problém byl někde jinde. V tomhle séru je stabilizované glukózou a aktivuje se enzymem obsaženým v kůži. Postupně se do ní uvolňuje, zůstane aktivní po dlouhou dobu. Stimuluje proces tvorby kolagenu a rozjasňuje zbarvení pleti.


Kromě něj obsahuje extrakt z aceroly, který hydratuje, a zvyšuje pružnost pokožky, L-arginin, olej tsubaki, annatto, slunečnice, jojobové estery bohaté na vitamín E s přírodním glycerinem, což je zvlhčovač pro pleť. K aktivním složkám patří komplex z mořských řas bohatý na aminokyseliny. Díky své formě proniká do hlubších vrstev kůže a blokuje uvolňování zánětlivých neurotransmiterů a tvorbě melaninu na buněčné úrovni. Chrání pokožku před pigmentací a UV zářením.

Sérum slibuje vyživení, projasnění, regeneraci pokožky. Zvyšje její hydrataci a pružnost. Redukuje červené zbarvení a jizvičky. Má podobnou konzistenci jako tekuté mléko a přirozeně nažloutlou barvu. Voní jemně, přirozeně a cítím z něj trochu citrusy. Na pleti je moc příjemné, hned se do ní vsákne a pokožka je po použití hezky vláčná a taková nacucaná. Jsem zvědavá hlavně na výsledek po delším použití. Beru ho hlavně jako prevenci před vznikem pigmentových skvrn. Minulé léto jsem si totiž od moře dovezla pigmentové skvrny i přesto, že jsem se sluníčku vyhýbala, jak to šlo a mazala opalovákem. Tak chci pleť raději dopředu připravit a doufám, že tohle sérum se mi osvědčí. Dám vám určitě vědět.

Jinak značka Alkemie je pro mě novinkou, ale hodně zajímavou. Jde o kosmetologickou značku, která spojuje tradiční přírodní složky s moderní technologií, třeba jako právě poznatky ohledně stabilizace vitamínu C a jeho aktivace v pleti. A co víc, je to snad první polská značka v péči o pleť, kterou používám., navíc veganská. Těším se, že od nich vyzkouším ještě něco dalšího.


You Might Also Like

1 komentářů

  1. O kosmetice této značky jsem ještě snad nikdy neslyšela, ale vypadá rozhodně zajímavě. Moc se mi líbí, že je přírodní a určena na citlivou pokožku, věřím, že po ekzémech nebo tomto to musí být úplně balzám pro duši (nebo spíš možná pro pokožku :) Hlavně ten krém s pomeranč vypadá opravdu dobře a vůni pomeranče mám hodně ráda.

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images