Yage Organics

3/29/2020



Od té doby, co už nebojuji s ekzémem, jsem si přírodní kosmetiku oblíbila čím dál víc.
Osvědčila se mi na mou pleť nejvíce. Méně je prostě někdy více. Více účinných látek a hlavně méně chemie, která zatěžuje pokožku. Dneska bych vám chtěla představit českou organickou značku Yage.

Yage je založena na přírodních za studena lisovaných olejích, extraktech z rostlin, květinových destilátech a účinných látkách. Většina surovin je v BIO kvalitě. Kosmetika Yage je bez chemie, neobsahuje syntetické vůně, palmový olej, alkohol, umělé konzervanty, geneticky upravené rostliny, minerální oleje, fltaláty, SLS, silikony ani emulgátory. 

Většina produktů na olejové bázi je bez konzervantů, což jim umožňuje samotné složení. Produkty s květinovými destiláty jsou ošetřené certifikovanými látkami k zachování 100% kvality během používání. Často za naše kožní problémy totiž nemůže jen naše stravování, stres, nebo hormonální změny, ale i kosmetika kterou aktuálně používáme. Pokud vás např. trápí problematická pleť  a navíc používáte kosmetiku, která obsahuje různé umělé přísady, má vaše pleť co dělat, aby se dala do pořádku a bojovala se všemi přidanými konzervanty a agresivními látkami, které ji nedělají dobře. Někdy je proto lepší si dát pauzu od veškeré péče a nechat pleť uzdravit. Ideální čas podívat se po přírodních  značkách jako je Yage.

I balení je šetrné k přírodě, a proto jsou obaly vyrobené z recyklovatelných materiálů. Lahvičky jsou znovu plnitelné. Celkově se mi moc líbí design značky a hlavně čisté složení, které pleť vyživuje, pečuje o ní a to bez toho, aniž by obsahovala syntetické látky. 

Yage je pro mě důkaz, že přírodní značka může konkurovat těm klasickým. A to nejen obalem, ale hlavně obsahem. A navíc je česká, vyvinutá sice v londýnských laboratořích, ale českou zakladatelkou, která přírodní kosmetice věří a rozhodla se vytvořit značku přesně podle svých představ. Proto všechny produkty v péči o pleť obsahují vysoké množství účinných látek, než je běžné. 



Co jsem měla zatím možnost vyzkoušet? 

Čistící gel Velvet Touch

Základ čisté a zdravé pleti je pravidelné každodenní čištění. Pokud se nelíčíte, měly byste si vystačit s čistícím gelem a tonikem. V případě makeupu použijte před odlíčením ještě pleťový olej. 

Já se teď v karanténě nelíčím už více jak dva týdny, takže mi gel a tonikum úplně stačí. Používám ho každé ráno a večer. Stačí ho do ruky jen trošičku a pak krouživými pohyby promasírovat pleť a nakonec opláchnout vlažnou, ne teplou, vodou a smýt. Nepění tolik jako běžné gely, ale neobsahuje SLS, takže je vhodný i pro citlivou pleť. Voní jemně po bylinkách. Obsahuje mydlokor, jojobový olej, hydratující aloe vera, rakytník jako zdroj vitamínu E, kadidlo, které je super na akné, šalvěj, bergamot nebo levanduli. Za mě by mohl být akorát vě větším balení, alespoň 250 ml a více. Protože mi pak déle vydrží a nepotřebovala bych objednávat častěji. Ale chápu, že jde o živou kosmetiku, proto ta malá balení a absence konzervačních driáků. 



Hypoalergení olej Pure Happiness

Je sice určený na denní použití, já ho ale moc ráda používám i večer. Je příjemný a i přesto, že jde o olejový produkt, je na pleti lehký. Snese ho i citlivá pokožka. Obsahuje rostlinné bio oleje pro obnovu struktury pleti. Účinné látky jsou na základu Squalanu, což je fermentovaný olej z cukrové třtiny, který má protizánětlivé účinky. Jde o tzv. suchý olej, přesto, že má konzistenci oleje, nemastí. Naopak zvláčňuje, uzamyká vlhkost. Obsahuje dále arganový olej, který používám samotný hlavně na regeneraci suchých konečků vlasů. Je super, dokonce i na nehty, dokonale zpevňuje a zaceluje. Kromě něj najdete v oleji šípek, jojobu, rýži, rozmarýn a brusinky. 


Aktivní látkou je patentovaná složka Natura-tec Marine Bluevital C z mořských řas, která stimuluje tvorbu kolagenu v pokožce. Pokožka je po použití vyživená a projasněná. Je ideální na masáž rollerem nebo gua sha kamenem, kterou se snažím dělat pravidelně každý den. Obličej je po masáži uvolněný a vypadá odpočatě. 



Rozjasňující maska Neroli and Calendula

Vždycky o víkendu si dělám malý beauty rituál. Takže přichází na řadu peeling a maska. Oblíbila jsem si suché sypké masky, které se smíchají s čistou vodou nebo pleťovou vodou. Díky tomu, že jsou sypké, nemusí obsahovat vodní složku a tím ani konzervanty. Nejlepší, co pro pleť můžete udělat. Tyhle masky jsou složením čisté a na použití extra jednoduché. Stačí si odsypat lžičku do mističky, přidat pár kapek vody a smíchat štětečkem, tím pak pasku nanáším i na pleť. 

Tahle květinová maska obsahuje prášek z Accai, bílý kaolín, oves, sušené podmáslí, jogurt, rýžový prášek, levanduli, měsíček a neroli. Obsahuje drobné částečky, díky kterým lze masku použít jako peeling. Stačí krouživě nanášet a pak nechat působit, dokus maska na pleti neuschne. Narozdíl od drogérkových značek, se dá tahle maska snadno opláchnout. Používám k tomu přírodní houbičku. Pleť je po použití čistá, hebká a bez podráždění. Za mě super i klasické kelímkové balení, které se hodí kamkoliv na cesty. 


Elixír na oči s retinolem

Tenhle rollon pod oči je super produkt. Baví mě to praktické balení a jednoduché použití. Navíc není potřeba používat prsty. Používám ho hlavně večer na oční okolí pod očima i na víčka, která pak masíruju gua sha nebo facial rollerem. 

Obsahuje kombinaci 13 účinných olejů s rostlinnými výtažky, esenciálními kyselinami, vitamíny  a minerály. Je v něm kosatec, výtažky z řasy, plankton a bakuchiol jako náhražka retinolu a koenzym Q10. Díky složení je vhodný i na denní použití, protože neobsahuje zmíněný retinol. Ten byste neměly používat přes den, pokožka je díky němu citlivá na světlo. Po delším použití by měl dokonce snižovat i tmavé kruhy pod očima. O tom ale zatím nemůžu psát, protože ho používám zatím tak měsíc. 

Ve spolupráci s Yage
Golden Tumeric balzám

Má sice maličké balení, ale je je hodně výživný a mastnější, proto ho stačí nanášet jen troška. Obsahuje protizánetlivou kurkumu, proto ta žlutá barva, baobab, šípek, rykytník, myrtu, rozmarýnu nebo kadidlo. Hodně hydratuje. Balzám je alternativa ke krému, díky tomu, že opět neobsahuje složky na bázi vody, nemusí obsahovat konzervanty. Používám ho večer a nejradši ho mám pod oči. Baví mě ta jeho konzistence, měla jsem masti od jiných značek, ale narozdíl od Yage byly tuhé a musely se mezi prsty rozehřívat. Balzám se dá snadno použít hned, roztírá se snadno. 

S Yage jsem spokojená a těším, se co vyzkouším dalšího. Značka vychází z 10 kroků podle korejského beauty rituálu. Najdete u ní teda jak čistící péči, mycí gely, pleťová tonika, masky, oleje, séra, pleťové mlhy i sluneční ochranu. Tedy všechny produkty, které v péči o pleť potřebujete. Balení jsou navíc očíslovaná tak, jak máte péči postupně používat. Jednoduché a praktické. Vyzkoušeli jste od téhle značky něco? Zapomněla jsem ještě zmínit, že ji můžete objednat samozřejmě online, nebo je dostupná v Ličírně


You Might Also Like

2 komentářů

  1. Túto značku vobec nepoznám, ale vyzerá už na prvý pohlad luxusne.
    Zaujal ma hlavne ten roll on na oči, niečo také by sa mi zišlo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za mě super produkt, já pod oči ráda používám výživné věci a tenhle rollon je super.

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images