Autumn outfits

11/09/2020


Jsem tu s malým fashion shrnutím za poslední podzimní měsíce. Kdybychom nebyli v době nouzových opatření, možná by těch outfitů mohlo být i více. Ale jsme ve stejné situaci jako na jaře, tak jsem ráda, že jsem za tu dobu provětrala alespoň pár outfitů. 

Oversized sako

Saka z pánského šatníku jsou už nějkou sezónu stálice v mém šatníku. Miluju tu jejich uvolněnou siluetu a hlavně délku. Jediné, na co si u nich musíte dát pozor, je šířka ramen. Neměly by vám úplně padat a extrémně rozšiřovat. Mně to třeba s menším obvodem hlavy příliš nesluší, proto sahám po sakách ve velikosti 48 až maximálně 52, to jsem si ale doma stejně nakonec zužovala, aby na mě vypadalo lépe. Pánská oversized saka se skvěle kombinují, nejen na podzim. Aktuálně bych si ho vzala s rolákem dospod a ovázala se šálou, nebo přidala ještě druhý svetr namísto vlněné šály. To vypadá taky hodně cool. 

Cosmic Kids vintage blazer, Jacquemus T-shirt, About You satin skirt, Dior sunnies, Bimba y Lola boots

Kožené over shirt bundy

Nebo tzv. svrchní košile, nosí se jako bundy a kabáty. Ta moje sice není kožená, ale až najdu nějakou vysněnou, asi do ní investuju. Tahle světlounce béžová je z Manga a je podle mě moc hezky zpracovaná i příjemná na omak, že nevadí, že není kožená. Kvalitou mi hodně připomíná veganské kousky od Nanushky. V létě ji budu nosit s cyklošortkama, pokud do té doby taky něco odcvičím. Jak ji zateplit do aktuálních dnů? Zase bych si pod ní oblékla rolák, přidala navrch ještě vrstvu v podobě trenčkotu a nějaké klasické džíny s kozačkami s hranatou špičkou. Víc vrstev víc zahřeje.

Mango jacket, Zara satin shirt and pants, Bottega Veneta bag, Massimo Dutti loafers

Bottega boots

Oversized sako tentokrát s legínami místo sukně. Přidala jsem k němu jen basic tričko s logem. Mojí Dionysus kabelku, kterou jsem teď zase začala více nosit a nesmrtelné boots ve stylu Bottega. Stejné už na Arket bohužel nemají, ale našla jsem podobné a možná ještě hezčí od FlatteredUterqüe, nebo Vagabond. Podle mě se na podzim a v zimě skvěle kombinují. Jen je potřeba udržet úzké lýtko, aby vás ve výsledku nerozšiřovaly. Zvládnou déšť, sněhové plýskanice i chození po lese a v přírodě. Pro mě univerzální boty, do kterých se vyplatí investovat. Myslím tím ale pouze koženou variantu, která se dokáže přizpůsobit vaší velikosti a tvaru nohy.

Textilhouse vintage blazer, Jacquemus T-shirt, H&M leggins, Gucci bag, Dior sunnies, Arket boots

Pánská košile

Zamilovala jsem si snad všechny oversized svrchní kousky, včetně pánské košile. Tu svou jsem hledala všude možně a nakonec jsem na ni narazila u nás ve Hvězdném bazaru. Mají asi nejlepší výběr pánských košilí a pokud neobjevíte nějakou velikost na stojanu, nebojte se zeptat, ve skladu vzadu jich totiž mají dostatek. Jak mi teď chybí objevování pokladů v secondhandech, snad se do nich zase brzy podívám. Oblékla jsem ji pod Totême kašmírový svetr, který miluju. Je to přesně ten nadčasový kousek v minimalistickém střihu, který vynikne v každém outfitu. Vypadá perfektně k džínám, sukni, přes šaty, dokonce i legínám. Jednou jsem ho navrstvila ke světle šedým legínám, když jsem šla na trénink a vypadalo to suprově. Jestli o něm uvažujete, je to super nadčasová investice. Sledujte třeba Net-a-porter, kde jsem ho ve slevě objednala já, nebo z druhé ruky na Vestiaire Collective. Třeba se tam objeví za lepší cenu.

Hvězdný bazar shirt, Totême sweater, H&M leggins, Gucci bag,  Dior sunnies, Arket boots

Nesmrtelný trenčkot a vlněná vesta

O vestách jsem se rozepsala v minulém článku. Tahle moje je objednaná z Olive Clothing. Zakoukala jsem se prvně do téhle od The Frankie shop, ale od té doby, co se vyprodala, už se na jejich webu neobjevila. A tak jsem sháněla podobnou s copánkovým vzorem a véčkovým výstřihem. Tahle se jí podobala nejvíc, navíc je z vlněné směsi, což u mě rozhodlo. Mají ji i v hnědé barvě, pokud se vám líbí.  A podle mě vypadá nejlépe s košilí vespod. Jednoduchost prostě vede. Navrch přišel nesmrtelný Burberry trenčkot, který je na podzim můj must have kousek. A asi se mi nikdy neokouká. Má perfektní střih a ten nejvíc klasický tvar s dvouřadovým zapínámím, jaký může vůbec být. Žádný detail, který by mu ubíral na kráse. Teď ještě koukám po podobném v khaki barvě, která se na podzim taky perfektně kombinuje. Pokud nějaký vintage Burberry trenčkot sháníte, určitě se podívejte na Etsy, je jich tam na výběr hodně. 

Burberry vintage trench coat, Olive clothing knit vest, Hvězdný bazar shirt, H&M leggins, DIY bag, Arket boots
ph. Barb

Teddy mikina

Miluju ten chlupatý medvíkovský materiál. Koukala jsem po podobném kousku už minulý rok, ale nenašla jsem žádný hezký, dost se totiž liší kvalita a tím i celkový vzhled. Moje mikina je z Akret, má prostorný stojáček a je z 50 % vlněná, takže opravdu zahřeje. Je měkoučká, díky tomu se dá podkasat a zasoukat do lemu džín, nebo sukně. Tu mojí, jsem už na Arket sice nenašla, ale mají bundy a mikiny z podobného materiálu. Mrkněte tady, tady, tady, nebo tady. Ve slovenském Buffet clothing jsem narazila na hodně podobný medvíkovský svetr z vlněné směsi. Má vázačku, díky které se dá snadno stylovat. Ten bych do šatníku taky hned brala.

Arket sweatshirt, About You skirt, Arket boots

Košilová bunda

Kostované kabáty ve střihu košile vidím tenhle podzim úplně všude. Najdete je jak ve všech řetězcích s konfekcí, tak i u dražších značek. Já se do téhle zamilovala v momentě, kde jsem ji viděla na Pernille a Mary Lawless. Trochu jsem váhala nad cenou, ale zase u mě převážil kvalitnější materiál a nadýchaná struktura. U Lovechild1979 ji najdete hned ve 4 barevných kombinacích. Kromě téhle světlé, bych šla i do hnědé a khaki. Moje barvy podzimu. Je lehoučká, není podšívkovaná, ale zase obsahuje skoro 70 % vlny, a proto zahřeje i bez tlustých vrstev. V chladnějším počasí pod ní stačí přidat vlněný svetr, v zimě šálu a čepici. Díky délce pod boky bude dobře vypadat i s mini délkou sukní, šatů, nebo kraťasů, ideálně ve stejné délce s vysokými kozačkami ve tvaru jezdeckých bot, nebo holinek, jako nosí třeba právě Pernille. 
Dostupnější varianty objevíte třeba na Zalandu. Další kousky jsem našla na About You tady, tady, tady, nebo tady.

 Lovechild1979 jacket, Topshop jeans, Gucci bag, Arket boots

You Might Also Like

0 komentářů

Like us on Facebook

Flickr Images