chateau Mcely

2/23/2014


Připravila jsem si pro vás spoustu romanticky laděných fotek z mého báječného víkendu v chateau Mcely. Tohle místo doporučuji všem, kteří se chtějí cítit jako v bavlnce, mají rádi skvělé jídlo, perfektní servis a vizuálně dokonalé prostředí. Malá vesnička Mcely je od Prahy jen 50 km a má jen něco kolem 300 obyvatel. Zámeček je tedy její skrytou dominantou. Po příjezdu se dostanete na přední nádvoří, které tvoří zelená zahrada se stromy a příjezdovou cestou. V ceně pobytu máte na přivítanou welcome drink z bylinek a protože zima ještě úplně neskončila, tak jsme si mohli studené ruce nahřát napařenými ručníky. Asi vás stejně jako mě překvapí, jak se zde všichni usmívají, jsou pozorní a dokážou splnit vaše přání. Zavazadla vám donesou až do pokoje. V pokoji vás čeká malé uvítání v podobě čerstvého ovoce a makronek a mně nemohlo uniknout, že je všude kosmetika od L'occticane. Mcely jsou u nás prvním hotelem na této úrovni s zeleným myšlením. Veškeré elektrické zařízení na pokoji ovládáte kartou připevněnou na klíčích, takže když odcházíte z pokoje, tak úplně všechno včetně vytápění vypnete. Super nápad :) Navíc se mi líbí, že majitelka k zařízení interiéru využila místní dodavatele a řemeslníky. Všimnete si na zakázku vyráběných bran, nábytku, ubrusů, ale i českého porcelánu a dalších věcí. To je hlavní myšlenka hotelu. Využívat domácí výrobu a tohle heslo se nese i v místní restauraci. V rámci pobytu jsme mohli využít saunu a výřivku v přilehlém zahradním domku. Není nic lepšího než si večer zalézt do horké vody, popíjet víno a mít nad sebou hvězdy při úplném soukromí. Pokud se vám nechce do výřivky ven, můžete si na pokoj objednat voňavou koupel. My zkusili tu s vůní levandule, nádherně uvolní. Nebo se nechte hýčkat masážemi, těch tu najdete hned několik druhů. 


Kromě masáží si můžete zajít do zámecké knihovny, nebo na vyhlídku v nejvyšším patře a pozorovat odtud hvězdy. Při hezkém počasí se dá vyjít na procházku do parku nebo Svatojiřského lesa. Zahrada musí být na jaře nádherná. Pěstují si tu svoje bylinky, levanduli, květiny. Pokud chcete, k zakoupení mají i vlastní kosmetiku. Klidně vás tu nechají opékat i buřty, paráda :)


Co stojí určitě za vyzkoušení je místní restaurace Piano Nobile. Kuchařské umění šéfkuchaře Štěrby je opravdu poznat na každém jídle. S přítelem jsme měli nejprve objednaou jen tříchodovou degustaci v rámci Grand Festivalu, ale byla by škoda to tu nepoznat více. Ochutnali jsme samé dobroty. Co vás uchvátí na první pohled, je interiér samotné restaurace. Opravdu jak na zámku. Já jsem si francouzsky laděný styl zamilovala natolik, že si teď hodlám zařídit bydlení ve stejném duchu. Takže to pro mě byla i velká dávka inspirace. Ale zpátky k jídlu. Večer po příjezdu jsme si dali tříchodovou degustaci z a la carte menu, kde si sami můžete vybrat z několika variací. Já měla dokonalý salát s kozím sýrem, grilované pstruha s tou nejlepší červenou čočkou a jako sladkou tečku dortík  s citrónovým krémem a jalovcovým medem. Hned po ránu jsme si dopřáli výbornou snídani. Ta je v ceně ubytování. Buď si můžete vybrat něco z bufetu nebo si objednat nabídku z menu. Máte na výběr jak ze zdravých snídaní, tak i těch vydatnějších třeba s vejci. Samotné degustační menu v rámci festivalu bylo na jedničku. Jako předkrm byla zmrzlina z kozího sýra s višňovou omáčkou. Jako hlavní chod byl pečený vepřový bok s bylinkovou kaší a poslední tečkou čokoládová polévka s lanýži. Nakoukněte i do zimní zahrady. V létě je otevřená a máte možnost si dát delikatesy na čerstvém vzduchu. Já se sem určitě ještě jednou podívám, až bude tepleji. Navnadila jsem vás trochu?









You Might Also Like

2 komentářů

  1. Páni, to zní krásně, hned bych se nechala opečovávat a odpočívat :)
    http://ellie-blondie.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Tam musi byt krasne. Omrknu stranky a urcite tam s muzem nekdy vyrazime. Francouzsky ladeny interier se mi take libi a pak jeste skandinavsky a stredomorosky a ty mozna jeste o neco vice.

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images