Jean Paul Gaultier for Lindex

6/07/2014


JPG je dalším designérem v pořadí, se kterým navázal Lindex spolupráci. Společně tak vytvořili kolekci, kdy 10% z výtěžku půjde na boj proti rakovině. Pro mě je tahle novinka velkým překvapením a už se nemůžu dočkat 8.října, kdy se celá kolekce objeví v obchodech. JPG se v módní branži pohybuje již přes 30 let, kdy založil svou vlastní značku, pod kterou navrhuje dodnes. Přitom ani nevystudoval žádnou designérskou školu. Snad díky tomu, nemá žádné hranice. Jako jeden z prvních začal kombinovat ženské prvky s drsnějšími kousky. Jeho kolekce byly vždy originální a provokativní a plné kontrastů. Pracuje hodně s kůží, hedvábím, sametem...Pamatujete ikonickou špičatou podprsenku, kterou navrhl pro Madonnu nebo kostým v Pátem elementu pro Millu Jojovich? Proslul i kousky s námořnickými proužky, oblíbené jsou obzvlášť jeho košile. Tenhle motiv se objevuje i na řadě parfémů, které si našli dost oblíbenců.
Vybrala jsem několik modelů z jeho minulých i současných kolekcí, které mě nejvíce zaujaly. Pár takových kousků bych si přála najít v kolekci navržené pro #lindex. Vůbec by mi nevadilo, kdyby se v ní objevily dlouhé černé šaty se zajímavým řešením, kožený křivák, dlouhý splývavý trenčkot nebo vlněný kabát s úzkou siluetou. Také se těšíte?


You Might Also Like

3 komentářů

  1. Aspoň jeden důvod proč se těšit na říjen. Zvlášť se mi líbí těch 10% na boj proti rakovině. Kéž by šel vyhrát. Nyní je to pro mne zvlášť bolavé téma.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona je spíš velice důležitá prevence. Já bych normálně zavedla povinnost komplexních prohlídek po třicítce, a to každý rok. Jedině tím, že se to včas podchytí, je pa velká šance na vyléčení...

      Vymazat
  2. na tuhle spolupráci jsem moc zvědavá :)

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images