rhubarb chutney

6/02/2014


Miluju rebarborový koláč, ale lákalo mě zkusit čatní s rebarborou. Tenhle sladkokyselý dip s lehce pikantní chutí zázvoru vás určitě taky dostane. Hodí se dokonale k vyzrálým sýrům, nebo červeným masům se sklenkou dobrého vína.
Na přípravu budete potřebovat: 3 červené cibule, 2 oloupaná jablka, 500 g rebarbory, 150 ml červeného vinného octa, 150 ml červeného vína, 100 g brusinek, 2 lžíce švestkových povidel, 1 lžíce hořčičných semínek, 300 g hnědého cukru (typ muscovado), 1 lžíci nastrouhaného čerstvého zázvoru.
Jako první nasekejte cibuli nadrobno a nastrouhejte zázvor. Do hrnce nalijte ocet i víno a vmíchejte cibuli se zázvorem. Vařte na mírném plameni pod pokličkou 10 minut. Mezitím si oloupejte stonky rebarbory a nakrájejte na kousky, oloupaná jablka na kostičky. Po deseti minutách přidejte do hrnce všechny ingredience kromě rebarbory. Vařte dalších deset minut na mírném plameni bez pokličky. Jako poslední přimíchejte rebarboru, směs promíchejte a nechte probublávat ještě cca 15 minut, dokud nebude čatní husté. Snad vám zachutná tolik jako mě. Nejlepší je odležené několik dní v lednici, ale můžete se do něj pustit klidně hned po vychladnutí :)

You Might Also Like

0 komentářů

Like us on Facebook

Flickr Images