eggplan tartare

8/03/2014


Dokonalá variace tataráku bez masa. Spojení pečeného lilku, paprik a česneku. Příprava je sice o něco delší, ale na to hned zapomenete až ochutnáte.
Na přípravu budete potřebovat: 2 střední lilky, 3 kapie, hrst černých oliv, 3 sušená rajčata v oleji, 1 stroužek česneku (nejlépe českého),olivový olej, sůl, pepř a čerstvé bylinky.
Předehřejte si troubu na 180 stupňů. Mezitím si oloupejte lilek a nakrájejte na kolečka, osolte a nechte vypotit cca půl hoďky. Na pekáč vyložený pečícím papírem naskládejte celé papriky a osušený lilek.Lilek pokapejte olivovým olejem. Nechte péct kolem 40 min. V půlce pečení pekáč přikryjte, aby se vám lilek nevysušil. Až se z paprik bude odlupovat slupka a lilek bude nahnědlý, můžete zeleninu vyndat. Z paprik sundejte slupku tak, aby vám zůstala jen dužnina. Zbavte se semínek. Zeleninu přendejte do mísy. Pokrájejte olivy a sušená rajčata nadrobno a přisypte k zelenině. Směs rozmixujte tyčovým mixérem na hrubší kaši. Ochuťte prolisovaným česnekem, trochou soli, pepřem a čerstvými bylinkami. Důkladně promíchejte.
Nejlépe chutná s čerstvou bagetou, nebo topinkou. Nahradí lehkou večeři nebo si ho můžete vychutnávat jako předkrm. Dobrou chuť :)

You Might Also Like

2 komentářů

  1. To zní dost lákavě, snad tuhle dobrotu zkusím :-)
    www.bokattyna.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den,

    Všimli jsme si, že máte spoustu chutných receptů na vašem blogu a chtěli bychom Vám představit naši novou webovou stránku www.mytaste.cz kde si naši uživatelé mohou vybírat z více než 100 000 posbíraných receptů. Každým dnem narůstá návštevnoť strany.
    Na stránce jsme vytvořili také žebříček Tob blogů, kde najdete všechny přidané blogy a můžete přidat i ten Váš. My zkopírujeme všechny recepty a uživatelé je pak mohou nalézt pomocí našeho vyhledávače. Tím pádem se zvýší návštěvnost Vašeho blogu. Nemusíte se obávat, vše Vám nabízíme zcela zdarma.

    Mytaste.cz má své sesterské webové stránky na celém světě. Budeme velmi rádi když se stanete součástí této velké rodiny.

    V případě že máte nějaké otázky obraťte se na nás.

    S pozdravem,
    Tunde
    info@mytaste.cz

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images