Gran Canaria memories

1/19/2015


Vždycky v půlce zimy vzpomínám na teplé letní dny a přemýšlím, kam bych zase vyrazila. Asi si tím chci trochu zkrátit to čekání na začátek jara a světlo, které mi tolik chybí. Krátké dny nejsou nic pro mě. Při pohledu na tyhle fotky, bych hned někam jela a užívala si naplno slunce a moře. Třeba se tuhle zimu, která nás teprve čeká, odhodláme vyrazit někam za exotikou. Uvidíme, co nám letošní rok přinese...
Minulý rok v září jsem odjela na týden na Kanárské ostrovy. Pokračovali jsme tak v naší cestě z Barcelony právě sem do Las Palmas. Gran Canaria je jeden z největšíc Kanárských ostrovů. Výhodou je stálá teplota po celý rok, která se pohybuje okolo 30 stupňů a v zimním období moc neklesá. Skoro vůbec tu neprší. Za ten týden nás to sice jednou potkalo, ale jen večer na chvilku a hned potom bylo venku moc příjemně.
Ubytovali jsme se přes Surf Office, který zprostředkovává ubytování spojené s pronájmem kanceláří a výhodnými cenami pro surfařské kurzy. V části Auditorio, kde jsme totiž bydleli, byly ideální podmínky pro surfaře začátečníky. Surf Office doporučuji všem, kteří si svou práci mohou vzít všude s sebou a stačí jim rychlé připojení k netu. Kanceláře jsou kousek od bytů. My měli pokoj hned několik minut od pláže a našeho oblíbeného baru Mumbai, kde dělají výborné koktejly, tapas a večer tu bývají živé koncerty.
Ráno jsem si chodila zaběhat po podél pobřeží, naprosto dokonalý zážitek. Kousek jsme měli i obrovský Carrefour, kam jsem denně chodila pro čerstvé ovoce, zeleninu a hlavně ryby, kde měli pro mě neuvěřitelný výběr. To mi po návratu chybělo asi nejvíce. Domácí manga, banány, šťavnatá rajčata...Kromě toho tu byla Zara, HM, Bershka a další značky, takže jsem měla snad vše, co jsem si mohla přát :)
Večer jsme vyráželi do centra Las Palmas, kde je množství barů, kam se dá zajít. Všude se dostanete autobusem nebo pěšky. V centru je několik uliček plných barů, které večer ožívají a všude postávají mladí a setkávají se tady. V každém baru mají své vlastní tapas tzv. pinchos, kde si za cca 1 euro koupíte víno nebo pivo a k tomu právě nějakou dobrotu. Takhle můžete pokračovat třeba celý večer. My skončili v baru La Azotea de Benito, který se nachází na střeše a máte odtud nádherný výhled. Dělají ty nejlepší drinky, které jsem na ostrově ochutnala a číšníci umí skvěle anglicky.
Do centa Las Palmas se vyplatí vyrazit i přes den a projít si staré historické centrum. Podívat se můžete do domu, kde bydlel sám Kolumbus. Nebo si můžete projít nákupní třídu, kde najdete hned dva El Cortés naproti sobě, jeden je plný kosmetiky, obuvi a oblečení od designérských brandů. Cestou pak potkáte i můj oblíbený obchod Zara Home nebo jiné španělské značky s módou.
Jiný den jsme si udělali výlet do blízkého městečka Arucas, kde je asi nejzajímavějším továrna na výrobu rumu Arehucas. Provedou vás výrobou a na konci můžete ochutnat všechny zde vyráběné druhy rumu a rumových likérů. Doporučuji banánový, kávový a citrónový. Zaručuji, že neodejdete s prázdnou a bude vám po návštěvě o něco veseleji. Centrum Arucasu je krásné a malebné s úzkými uličkami, kostelem a kavárnami v okolí.
Jeden den jsme se vydali ny výlet do městečka Moya, v blízkosti je národní park. Vyšlápli jsme si pěkný kopec, ale ten výhled na svahy a moře v dálce stál za to. Cestu lemují všemožné druhy rostlin, některé rostou i u nás.
Jediné, co na Kanárech nedoporučuji, je ubytovat se v typicky turistické části Las Palomas, kam vás odveze snad každá cestovka. Jsou tu krásné pláže, kam stačí ale dojet i autobusem. Na koupání to přesto příliš není, v moři jsou při břehu kameny a na surfování zapomeňte. Ceny jídla jsou tady taky za turistické ceny.
Naopak v místě, kde jsme bydleli my, jsme byli mezi místními. Na každém rohu slyšíte španělštinu, žádného německého turistu. Domácí jsou k cizincům moc milí, nápomocní, většina rozumí anglicky a navíc tu vaří skvěle snad na každém rohu. Takže jsem nakonec byla ráda, že jsme byli na opačné straně ostrova, než jsou ta vyhlášená místa. Hned bych se sem vrátila...Doufám, že jsem vás příjemně naladila :)

look 1: Zara shirt, HM lace shorts, Parfois bag, Zara sandals, HM necklace
look 2: Zara (old) dress, Rebecca Minkoff Marlowe mini bag, MMJ watch, Reno sandals
look 3: vintage dress and belt, C&A sunglasses Zara bag, HM bracelet, Reno flat sandals
look 4: DIY skirt and top, Rebecca Minkoff Marlowe mini bag, MMJ watch, Lindex bracelets

You Might Also Like

9 komentářů

  1. Je to divné, ale nemám ráda léto. Jsem fanoušek zimy, ale musím uznat, že tohle vypadá nádherně. Rozhodně si dokážu představit brzkè ranní běhání a procházky po pláži. Podle toho, co píšeš, tam vlastně bylo vše - příjemní lidé, skvělé jídlo a spousta obchodů. Fotky se ti moc povedly a dokonce mě trochu přiměly těšit se na léto :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě těší. Super bylo, že teploty v tu dobu byly snesitelné a večery moc příjemné. Žádná tropická vedra.

      Vymazat
  2. Ten Frenchie!!!! To jsi mi udělala pro radost, že? <3 <3 <3
    Gran Canaria je užásná..prostředím, přírodou, lidmi.. Byla to moje nejúžasnější dovolená, zatím.. (poznávačky měst jako Barcelona, Paříž apod. neberu za dovolenou, člověk sice nasává atmosféru, ale moc si neodpočine, fyzicky.. =D ).
    My teda bydleli na Playa del Ingles, ale půjčili jsme si auto a projeli si ostrov křížem krážem a to byla ta nejskvělejší věc. Poznali jsme místní lidi, dobroty a lahůdky (kaktusový plod přímo z rostliny!!) a hlavně se koupali na nesčetně růných plážích..chci se tam vrátit, tak snad se podaří brzy =).
    PS: to ranní běhání je tam fakt paráda, hlavně protože tě pořád ovívá ten mořský vítr, člověk nemá ani moc pocit, že se potí jako ... =D

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten kaktus jsem taky chutnala a spoustu dalších dobrot, co jsem objevila v Carrefouru. Nejleoší na tom bylo, že jsem měla všechno blízko a to moře jako bonus k tomu :)

      Vymazat
  3. navnadila=) i když jsem teda navnaděná už od tenerife loni na jaře....canaria se mi sice zatím vyhejbá, ale vím, že na kanáry celkově se určitě budu vždycky ráda vracet...jen by bylo fajn, kdyby nízkonákladovky lítaly rovnou z prahy:P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo no, já letěla z Drážďan se zastávkou v Berceloně :)

      Vymazat
  4. najvacsi z nich je Tenerife, nie Gran Canaria :) Kanarske ostrovy su uzasne, bola som minuly rok a jednoznacne najuzasnejsia dovolenka :)

    OdpovědětVymazat
  5. Hned bych se vrátila. Byla jsem tedy v Playa del Ingles, ale jalk už víš, půjčili jsme si auto a ostrov procestovali. Maspalomas je super akorát na duny a na kukačku, trávit tam celou dovolenou to nee. Gran Canaria je úžasná. Uvidíme, k to bude letos. Ale reď plánuji lyže. :)

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images