how to wear boho look

4/09/2015

Zara fringed suede bucket bag, HM dress, Mango denim jacket, Topshop gladiaor sandals, Mango suede shorts, HM print maxi dress

Tohle léto si nenechám ujít jeden z hlavních trendů a to bohémský look. Líbí se mi jeho uvolněnost, rozevláté siluety, přirozená ženskost, přírodní materiály. Tuniky a šaty pro léto jako stvořené. Vynechte složité účesy, vlasy nechte volné, lehce zvlněné, líčení jen jemné bez rtěnky. Nechte vyniknout lehce opálenou pokožku, nazujte rovné sandálky namísto podpatků a přes rameno přehoďte semišovou kabelku. Poohlédněte se po dlouhých šatech, vyšívaných tunikách, džínových bundách, šněrovacích sandálkách, semišových šortkách a kabelkách s třásněmi. Jestli se vám tenhle look líbí, ale nevíte jak na něj, bude se vám hodit trocha mé inspirace.

Mango

Šaty s potiskem
Nejlépe s dlouhou širokou sukní, zvýrazněným pasem, véčkovým výstřihem s rukávky nebo na špagetová ramínka. Mohou být zavinovací se vzorem květin nebo drobným potiskem. Barvy bych volila raději střídmější, aby se dali snadno kombinovat např. s džínovou nebo semišovou bundou. Nazout k nim můžete jak rovné šněrovací sandálky, tak i na platformě nebo klínku. Záleží vždy na výšce. Pokud jste menší postavy, koukněte se raději po krátké délce, která končí pod boky, skvěle k nim půjdou semišové kotníčkové kozačky. Přes rameno přehoďte kabelku s třásněmi. Skvěle budou vypadat i výrazné náušnice gipsy stylu. Pro takové kousky se vypravte do HM, kde mají velký výběr vzorovaných šatů a tunik nebo na ASOS.

Alberta Ferretti/ Gucci/ Emilio Pucci

Bílá krajka
Jestli si máte tohle léto pořídit jen jedny šaty, tak sáhněte určitě po bílých krajkovaných. Vypadají za všech okolností skvěle. Pokud budou mít navíc delší zvonové rukávy a áčkovou siluetu, budou to ty pravé pro boho look. Dokonale vypadají s hnědým semišem nebo džínovinou. Pokud si vybere mini délku, nazujte raději rovné sandálky, aby outfit působil ležérně. Rozpustě si vlasy a vynechte tentokrát bižuterii. Tady platí jedno pravidlo, přírodní materiály. Dívejte se raději po bavlně než umělém tylu, ve kterém vám v létě nebude tak příjemně. Čím více ruční práce, tím lépe krajka vypadá. Proto se občas podívejte do vintage obchodů, kde takové kousky mívají. Nebo aktuálně do Zary, kde mají velký výběr bílých šatů.

BCBG Max Azria
 Valentino/ Alberta Ferretti/ Chloé

Semiš
V camel a hnědé barvě doplněný džínovinou nebo krajkou či květovanými šaty bude mít bohémský nádech. Sáhněte po semišové bundě nebo vestě či kabelce s třásněmi. Skvěle vypadají i šortky s vyšším pasem doplněné  bílou tunikou. Při nákupu se dívejte po kůži, která je hebká na dotek a splývavá jako látka. V takové vám totiž nebude vedro ani v létě. Zase radím mrknout se po secondhandech, kde mají kožené retro kousky nebo do Manga, kde seženete jak bundy, tak i šortky. V Zaře jsou zase k dostání i semišové šaty nebo sukně.

 Chloé/ Alberta Ferretti/ Ralph Lauren
Vogue IT

Denim
Denim je věčný a nosí se ve všech dekádách. Je univerzální a dá se zapojit do každého stylu. Jak z něj udělat boho kousek? Nejjednodušší je obléct džínovou bundu přes rozevláté maxi šaty nebo tunikové šaty s výšivkou. Vypadá to vždy dobře. Nebo se poohlédněte po košilových šatech, ke kterým obujte gladiártorské šněrovací sandálky. Takové mají např. v Topshopu, kde jsem si jedny koupila i já. Vemte si trochu inspirace z hippie stylu a do vlasů použijte čelenku nebo stužku s květinou, přes rameno vemte koženou nebo háčkovanou tašku. Džínovina je nejvěrnějším přítelem na festivaly, tak na ní nezapomeňte.  

 Emilio Pucci/Chloé/ Alberta Ferretti


You Might Also Like

0 komentářů

Like us on Facebook

Flickr Images