small things

8/17/2015


Jeden můj známý má teorii, že abychom se uměli z něčeho radovat, musíme být jednou nahoře a jednou dole. V jeho představě maximalizace štěstí totiž nejsou na prvním místě peníze. Říká, že kdyby dosáhl takové životní úrovně, stejně tu budou jiní, kteří se budou mít lépe než on, a tak vlastně nikdy nebude mít dost a pořád se bude za něčím hnát, což zrovna moc šťastně nezní. Myslím si, že je v tom kus pravdy. Pokud bych bych si žila na vysoké noze, asi bych si za chvíli zvykla na všechno, co mi teď přijde vzácné, výjimečné a nedostižné. Co pak? Je potřeba se zase dostat nohama na zem. A tak si vlastně říkám, že jsem šťastná za velké i za ty malé věci, které mi život přináší. Je důležité mít cíle a jít za nimi. Je ale taky důležité dívat se přitom okolo sebe a radovat se i z maličkostí. Mně dělá radost každé společné ráno s ním, když cítím, že je šťastný se mnou, jsem i já. Miluju společné trávení času a je jedno, jestli jsme celý víkend doma, nebo venku v přírodě. Raduju se z výhledu z okna, ze čtvrti, kde bydlím a kterou bych za nic nevyměnila. Za práci, která mě baví. A cíle, ty tu jsou. Některé se daří plnit, jiné jsou vzdálenější, ale i tak, nikdy nevíte, co vám nový den přinese za možnosti. Ať tak či onak, i když jste zrovna někde tam dole, víte, že se to zase otočí a ti, co jsou zrovna nahoře, by pro změnu neměli zoufat a být připravení. Každá změna přináší něco nového a nemusí to být vždy špatné, naopak :)
A v neposlední řadě jsem ráda za to, že mě baví tvořit. Třeba šití mi dělá pokaždé radost. Vždycky nedočkavě vyrábím a čekám na moment, kdy nějaký ten kousek došiju a vezmu si ho na sebe. Pak se nemůžu dočkat, až vám ho vyfotím a ukážu na blogu. Jako je případ i téhle košile. Zamilovala jsem se do ní. Vypadá perfektně se sukní zastrčená dovnitř, nebo jednoduše přes džíny. Ten zavazovací výstřih z ní dělá něco víc. Líbí se mi společně s propínací džínovou sukní. Do té doby jsem neměla ani jednu a teď se divím, kolik pro ní najdu využití. To znamená, že jí v outfitech uvidíte častěji. Nové jsou sandálky na dřevěném podpatku. Jsou úlovkem ze slev a neskutečně pohodlné na chození. Mají jen jednu chybičku, kostky. Na těch to dá zabrat, ale na rovné silnici jedna báseň. Takže až mě potkáte, nedivte se, že nejdu po chodníku :D

DIY lace up shirt, Zara denim skirt, Nasty Gal suede bag, Mango platform sandals, Komono watch (24time.cz)

You Might Also Like

10 komentářů

  1. Jani z tohoto postu to vypada, ze si zijes na vysoke noze - doslova :-) a ohromne ti to slusi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju,

      jj, jen jsem pak o něco vyšší než přítel :D

      Vymazat
  2. Jani, tohle ti ohromne slusi. Ta kosile je perfektni a v tech botach vypadas jako bys mela dva metry. :)
    Krasne jsi to tu napsala a s tim sitim mas pravdu, taky se tes, az si na sebe vezmu to, co jsem vytvorila a jeste vic, kdyz to pak nafotime a mohu to pak sdilet. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sdílení je super, jsem pro sdílet mnohem víc věcí, share ekonomika mě hrozně baví :)

      Vymazat
  3. - svata pravda ! do posledniho pismena ,)

    OdpovědětVymazat
  4. Já si řeknu : "stejně umřem, tak se budu radši ze všeho radovat a vše si užívat..." :D
    Krásná jsi! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi pesimistický optimista :) Hlavní je se mít z čeho radovat a to je fajn.

      Vymazat
  5. Tak tak, je třeba se radovat z každodenních maličkostí =).
    A musím znovu říct, ta košile je prostě báječná!!
    Tak ať je všude okolo těch malých radostí co nejvíce,
    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, taky dala práci, první pokus u přední lištu se zavazováním nevyšel, ale na druhý už se zadařilo :) A přání máme společné :)

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images