Suede love

10/28/2015


Než se rozepíšu o outfitu. O něčem vám povím. Světová zdravotnická organizace vydala prohlášení, že uzeniny jsou nezdravé. A jako vždy se okolo toho rozběhly debaty, apod. Mně ten haló efekt přijde úsměvný. Proč? Prostě proto, že o jídlo a o to, co jíme bychom se měli zajímat přece sami od sebe. A ne až tehdy, když nám to někdo naservíruje pod nos. A je zrovna jedno, zda jste vegetariáni nebo jíte maso. Pokud chcete být zdraví, vyhnout se alergiím a hlavně chemii v jídle, mělo by vás zajímat, co skutečně jíte. Od malička nějak tuším, že uzeniny nebudou to pravé ořechové. Stačí když se podíváte na obsah složení na výrobcích. Ten seznam je dlouhý jak vánoční přání. Logicky mi to napovídá, čím delší obsah, tím větší množství všelijakých látek, které do těla dostávat rozhodně nechci. A slovo uzenina už dnes vůbec nereflektuje vznik takové věci. Můj taťka má doma udírnu a udilo se vždy kouřem. Pomalu a pozvolna, třeba uzený kapr byl fakt výborný. Neříkám, že i to domácí je zdravé, ale tohle masokombináty už dávno nedělají, "udí" se různými soli a ta kouřová chuť se jen napodobuje. 
Co tím chci říct...zajímejte se, čtěte, zjišťujte. Nečekejte na někoho dalšího, až vám tu pravdu potvrdí razítkem. To platí ve všem. A nespokojte se s jednou odpovědí. Jeden lékař má pouze jeden názor. Takže nedejte na tu první odpověď. Co bych dala za to, kdyby se tahle zvídavost učila už na školách. Kde místo biflování a papouškování něčího textu budeme přemýšlet, proč, co a jak. A hlavně...budeme se ptát. Kdyby tohle četl můj kamarád, který o tom dělá přednášky, měl by ze mě radost :D

Co vám napíšu k outfitu...prostě semiš je moje láska. Jestli sdílíte to samé, rozumíte mi. Je to skvělý materiál a hlavně takové kousky vynosím, než se sami rozpadnou. Dva v jednom outfitu jsou ideální. Víc bych nepřidávala. Bunda je ještě z léta a za super cenu ve slevách z Manga. Je měkoučká a má džínovou podšívku. Líbí se mi její retro nádech, stejně jako na sukni. Tu už jste viděli v několika outfitech, takže víte, že je to jeden z mých must have kousků a dá se skvěle kombinovat. Kozačky mám taky z Manga  a jsou za neuveřitelnou cenu. Přitom za stejnou je mají v hadí verzi ale koženkové, to mi hlava nebere. Jsou nad kotníky, tak jestli se vám taky líbí, určitě si je vyzkoušejte a ověřte, zda vám nezkracují a nedělají z nohou kůly. Klobouky si vysloveně užívám. Je v nich teplo, nemusím mít zrovna dokonale vyfoukané vlasy a jsou stylové. Jestli nad nějakým uvažujete, tak rychle, brzo se po nich zase slehne zem, jak to tak v zimě bývá. Doufám, že jste si užili dnešní volnou středu, mějte se krásně :) 

Mango suede jacket and boots, vintage cashmere turtleneck, Zara denim skirt and python print bag, C&A hat

You Might Also Like

12 komentářů

  1. Já si spíš myslím, že jídlo se obecně moc řeší. Já jím celý život to, na co mám zrovna chuť a nikdy jsem neměla alergii, nikdy mi nebylo špatně a nikdy jsem nebyla tlustá ... to až teď :-D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono se řeší, protože bohužel to, jak jíme ty dopady má. Ne teď v našem věku, ale později se to nastřádá. Tělo nám to všechno vrátí, jen bychom to měli řešit intuitivně. Poslouchat své tělo a jíst rozmanitě. A taky bych kolem toho nedělala humbuk, pro mě to, jak jím a stravuju se je přirozená věc. Jinak ty to máš za pár, tak jaká pak tlustá. :D

      Vymazat
  2. Bunda je super a boty také. Já bych je ale potřebovala o něco nižší, zkracovaly by mě.
    A co se týče jídla, ne nadarmo se říká, že jsme to, co jíme, Snažím se jíst zdravě, ale občas taky prasím a intuitivně se řídím tím, co tělo potřebuje. I když občas by si tělo řeklo i o sklenici burákového másla. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, občas řeším i já. Doma je přítel na sladké a v práci to samé, takže mám docela tvrdý trénink :D

      Vymazat
  3. - to je obecne vizitka nas cechu, ze mame klapky na ocich do doby, nez je jistej problem alarmujici a zacne se resit v mediich, coz je v dnesni dobe, kdy je pristup k jakymkoli informacim tak snadnej, smutnej fakt.. at tak ci onak, ja bych v tomhle aktualne umrzla .)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravda, přesně tak. Je to focené týden dva dozadu, teď už jen se silonkami :)

      Vymazat
  4. Velice se mi outfit libi! Boty, sukne, bunda i rolak jsou skvele kombinovatelne kousky.

    S tim jidlem se nestacim divit, co jsou rodice schopni dat svym detem ke svacine. Vubec obecne co ty lidi jedi za hnusy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, roláky mám tuhle zimu hodně oblíbené. Už mám ve sbírce asi 5 barev a pořád by se mi hodil další.

      Jj, nad stravováním dětí skoro pláču. Je to děs. Mělo by se to vyučovat na školách a začít hned u rodičů. Pak bychom měly ty dobré návyky v jídle naprosto přirozené a nemuseli bychom se o tom bavit v debatách a neustále v médiích.Byl by to prostě standard.

      Vymazat
  5. Je to pravda..a jsem často pak u druhých za blbce, když se na trhu nebo v obchodě prodejce vyptávám, odkaď je to kuře nebo co přesně nacpal do té čabajky. Ale zajímám se a chci to vědět. Pdorobně studuju i etikety (a přijde mi, že to písmo je čím dál tím menší =/ )..největší zklamání ale pak přijde, když si koupím něco, co by mělo být super a v důsledku to nemá žádnou chuť (jako posledně mrkve z farmářského trhu od českého pěstitele) případně to přinesu domů a po otevření v tom najdu plíseň (jogurt od českého farmáře..). Takže bohužel, už ani to dnes není úplna výhra =/

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, není farmářské jako farmářské. Obzvlášt v Praze, kde si na to stačí dát nálepku selské a tradiční. Když kupuju zeleninu, hodně se dívám na barvu, čichám k ní, zda má mrkev zelenou nať, je pevná, apod. To ti hodně napoví. Ta co je bledě oranžová a má hodně vody v sobě, většinou nemá žádnou chuť. Pokud je možnost při výletech někde po vesničkách koupit zeleninu a ovoce, tak je to asi ta nejlepší volba. Nakupuji často ve Sklizeno a pak u nás na rohlik.cz, kde je dost malých a českých výrobců mléčného, masa a BIO. Kvalita je fakt super a poznáš to hned na chuti. :)

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images