trip to the mountains

7/09/2016


Balení kamkoliv je moje specialita. A do hor obzvlášť. Dělám si seznamy, co všechno nemám a bude se mi hodit a co je nezbytné mít určitě s sebou. Na seznam přišel sportovní a praktický batoh, který jsem doteď postrádala. Tenhle od Caribee je akorát velký, lehký, se zpevněnými zády, několika popruhy a spoustou kapes. Boty do hor jsem sehnala ve Sportissimu. Nechtěla jsem zatím investovat do nějakých lepších. S těmito si úplně vystačím. Jsou kotníkové, takže fixují nohu a mají tvarovanou podešev a chráněnou špičku. Trekové hole jsem našla na Slevomatu. Jsem zvědavá, jestli je nakonec využiju. Ale při šplhání do kopců na ně asi nejspíš dojde. Láhev na vodu, kterou můžu doplňovat a jen tak ji nerozmačkám, mají v Decathlonu. Viděla jsem jí ještě v jiných barvách. A nesmím zapomenout na další nutnost. Repelent proti komárům a klíšťatům a opalovací krém na tělo a obličej. Ostatní kosmetiku balím do cestovních kelímků a nádobek, seženete je např. v Sephoře. Přenosná nabíječka na telefon se vám taky bude hodit. Mně se telefon vybíjí celkem rychle, když s ním fotím, takže ji využiju.

Potom, co mám zabalený kufr, vrhám se na jídlo a svačiny. Když jsem hladová, není se mnou řeč. A to si ani nechci představovat, jak by to bylo na horách, kde nikde okolo žádná hospůdka. Tak jsem se zásobila dopředu pro případ nouze. Zabalila jsem si rýžové snacky, oříšky a semínka z Max Sport, která fakt zasytí. Arašídy, na ty vždycky dojde. Tyhle jsou navíc s příchutí slaný karamel, opravdu návyková záležitost. Gurmánské rybí konzervy mám z Chorvatska. Zamilovala jsem si to balení. A šumáky, když nás bulou po chození bolet nohy a budeme  potřebovat dodat trochu energie. 

Ale je toho mnohem víc. Naplnila jsem svůj největší kufr. Z oblečení beru hlavně věci na sport. Legíny jsou při chození nejpohodlnější a navíc působí i kompresně na unavené svaly. Topy jsou z praktického materiálu, který saje a odvádí vlhkost ven. Lepší než obyčejné tričko. Mám super pláštěnku, kdyby nás překvapil déšť, což není na horách nic neobvyklého. Doufám, že ji použiju co nejméně, i tak vám ji ale vyfotím.  Co byste mi doporučili ještě nezapomenou přibalit?


You Might Also Like

0 komentářů

Like us on Facebook

Flickr Images