Liptovské chaty

5/10/2017


Kdo sleduje moje Insta Stories, tak mu neuniknul můj poslední výlet do Tater na Slovensko. Miluju to tady, přírodu, lidi, výhledy, hory a místní dobroty.  Mám spoustu fotek, tak jsem se rozhodla vám je rozdělit do dvou článků. První věnuju ubytování, protože to si článek opravdu zaslouží. Ten druhý pak bude s tipy na výlety, místa, kam jsme se za víkend stihli podívat.

Jestli jste někdy jeli do Liptovského Mikuláše, tak vám nemohla uniknout obří nádrž Liptovská Mara. V létě je tu na vodě hodně vyžití, ale i mimo letní sezónu se můžete zajet vykoupat hned do několika aquaparků, třeba v Tatralandii. Právě kousek od Mary jsou Liptovské chaty. Krásné dřevěné chaloupky ve stylu dřevěných srubů, kde můžete být ve dvou nebo třeba v partě až 8 lidí.

My si udělali společný víkend jen ve dvou. V pátek nás dost zdržely zácpy a uzavírky na silnicích, takže jsme dorazili na místo celkem pozdě, navíc pršelo, takže jsme si aspoň první den mohli užívat chatu na maximum. Nejvíc ze všeho jsem si stejně zamilovala krb v přízemí v obývacím pokoji, který je spojený s kuchyní. Můžete si přitopit, když je vám zima a vyhřívat se u něj na pohodlném křesle. Jako z pohádky. Kdo mě zná, tak ví, že bych u ohně mohla trávit věčnost. 

Ráno jsme si připravovali společné snídaně V kuchyni najdete vše, co k vaření potřebujete. Včetně kávovaru ze zásobou kapslí, varnou konvici, mirkovlnou i obyč. troubu. Lednice je dost velká na všechny zásoby a na uvítanou jsme ještě dostali soudek piva a pořádnou kupu buřtů. Ideální, když se blížily čarodejnice.

V chatce jsou dvě koupelny, dole se sprchovým koutem, když potřebujete opláchnout boty a nahoře s vanou. Já a vana, to je dlouhá kapitola, bez ní to prostě nejde. Kord po celodenní tůře si prostě chcete oddychnout a zrelaxovat v horké vaně a ne vystávat ve sprcháči. A na ty mokré boty je tu jedna super vychytávka. Znáte vysoušeč na boty? Druhý den jsme pohorky měly úplně v suchu a mohli vyrazit na další výlet. Mega praktické.

Chatka má terasu se stolkem, židlemi na snídani venku. Síť na relax s knížkou i dětskou houpačku a trampolínu. Jeden večer jsme venku rozpálili oheň v ohništi a opekli si buřty. Pěkně s hořčicí, chlebem a pivem. Znáte snad něco lepšího? Ale kdyby bylo víc času, tak vytáhneme i gril, který je taky volně k dispozici. Tak snad někdy příště.

Připadala jsem si tu od první chvíle jako doma. Neznám nic lepšího než chatku s krbem, celou pro nás dva. Ani pětihvězdičkový hotel mi tohle nevynahradí. Prostě to má tu správnou útulnou atmosféru, kterou miluju. Rána s výhledem až na Vysoké Tatry, večery s vínkem u krbu. Jestli jsem vám udělala tip, kam vyrazit na Slovensko a kde se ubytova, tak neotálejte. Chatky jsou skoro pořád obsazené a termíny mizí rychle. 


You Might Also Like

0 komentářů

Like us on Facebook

Flickr Images