Salzburg

5/02/2017


Mám pro vás malý fotoreport ze Salzburgu. Sice o něco později, ale přece. Přijeli jsme do města večer kolem osmé, a protože jsme byli už dost unavení a potřebovali si odpočinout po výšlapu na Schafberg, zůstali jsme na hotelu. Ubytovali jsme se v hotelu Hofwirt, který je kousek od centra. Na jednu noc nám stačil.

Ráno jsme po snídani sbalili věci, nechali je v autě a pokračovali v objevování města. První místo, kam jsme zamířili, byl Kapuzienberg, ze kterého je krásný výhled na město. Jen si musíte vyšlapat pár schodů a vyjít ten škrpál nahoru. Odtuď jsme pokračovali do Mirabell garden. Je tu krásný zámek se parčíkem a upravenými zahradami. Rostou tu třešně a pod jednou jsem se musela i vyfotit. Znáte to :)

Z palácových zahrad jsem si to namířili přes Salzach do staré části města. Procházíte se úzkými uličkami, ta nejznámější je asi Getreidegasse, kde je dům, v němž se narodil Mozart. V téhle ulici najdete i nejvíc obchodů a kaváren. My si ale zašli na tradiční Sachr a kávu do hotelu Sacher. Sice si chvilku počkáte na místo, ale ta starodávná atmosféra, číšníci v dress codu a bílých rukavičkách vás dostanou. Stejně jako extra výběr zákusků a dortů. Kávu mají super a o Sacher bych se nedělila :D

Po tomhle vydatném kousku jsme to museli vychodit. Takže jsme se vydali směr na hrad na pevnost Hohensalzburg. Jak z názvu vyplývá, je pěkně vysoko. Můžete si nahoru vyjet lanovkou nebo vyšlápnout kopec pěšky. Tak jako tak si ale do pevnosti kupujete vstupenku i s lanovkou, jde jen o to, jestli chcete navíc vidět i vnitřní komnaty. Nám stačil venkovní okruh, plus další přístupné části. Z hradu je asi ten nejhezčí výhled na celé město a z nejvyšší věže vidíte do všech stran i na hory které obklopují celou oblast. Taky jsem tu ulovila ten nejlepší preclík. Nedá se to srovnat s tím, co jste mohli kdy ochutnat u nás. Jestli ale víte o místě, kde se dá sehnat stejně dobrý, sem s ním. To poruším i dietu :D

Po pevnosti jsme se už jen bezcílně procházeli malebnými uličkami. Ten den byl v Rakousku státní svátek stejně jako u nás, tak toho nebylo ani moc otevřeného. Takže jsme se pomalu vraceli k autu. Ale i za jeden den si můžete projít celé město, teda tu nejzajímavější část, všechno je totiž kousek. Salzburg jsem si zamilovala. Je to krásné město, čisté, celkem klidné a nebylo tady ani tolik turistů.

Nějaký další tip, kam vyrazit? Protože už bych hned zase někam jela :)


All photos with my Olympus PEN

You Might Also Like

0 komentářů

Like us on Facebook

Flickr Images