Zikmundov

6/14/2017


Zikmundov je láska. Uprostřed lesů, skoro na samotě, obklopený loukami se stádem krav a ovcí na jedné straně a koňmi na druhé. Přijedete z rušného města na víkend a ocitnete se najednou úplně někde jinde. Všude klid a pohoda. Můžete odpočívat, relaxovat a užívat si místní kuchyni...kdo jednou navštíví, bude se chtít vrátit.


Pokoje jsou útulné, zařízené v čistém severském stylu tak, aby vás nic nerušilo. Nejvýraznějším prvkem jsou barevné tapety, které celému interiéru dominují. My si vybrali pokoj Aquario. Nejen kvůli tapetám, ale taky kvůli výhledu přímo z postele. Kdy naposled vás probudilo sluníčko ještě před sedmou ranní bez budíku? A večer zase usínáte při svitu úplňku. Pohádka. 

Přítel si navíc oblíbil reproduktory Bang & Olufsen, které mají skvělý zvuk a vychytané ovládání. 


Zamilovala jsem se do přírodní kosmetiky Caltha, kterou v Zikmundově mají pro všechny své hosty. Ten meduňkový krém a kopřivovým šampón tak nádherně voní. A to natolik, že jsem si musela po příjezdu objednat hned několik produktů. Brzo vám o nich udělám recenzi.


Hned první den jsme se po ubytování slunili a koupali v bazénu. Celý den bylo totiž tak krásně, že by byla škoda to nevyužít. Bazén měl možná na mě studenější vodu, ale když je vám horko, prostě tam vlazete. Skvěle to osvěžilo, stejně jako moje oblíbené Fentimans limonády z baru. Ten bylinkový tonic je moje letní limča no. 1. 


A protože jsme slavili v pátek jeho narozky, domluvila jsem místo svátečního obědu piknik v trávě. Kuchař nám i přes nečekanou výzvu připravil samé skvělé dobroty. Láhev prosecca nemohla chybět. Na italský salám s lanýžem vzpomínám ještě teď.  


Aby nám vyhládlo na večeři, šli jsme si zaběhat po okolí. Běhání lesem má něco do sebe. Těch 8 km uteklo jako voda a ještě jsem v okolí stihla otrhat pár dozrálých třešní.

Jedno, co v Zikmundově nesmíte vynechat, je místní kuchyně. Ta je prsotě skvělá. Nehledejte žádnou fine diningovou gastronomii, kde se bojíte vzít do ruky vidličku. Ale kvalitní suroviny, poctivou přípravu a skvělou chuť. Vaří tu z místních surovin, bylinek ze zahrady a na výběr máte jak z moravských vín, tak i z těch zahraničních. 


A ty dezerty, to je prostě moje. Přesně tenhle styl mám ráda, čokoládová pěna nebo výborný cheesecake zmizel rychlostí světla. Nešlo prostě odolat.


Pokud máte rádi koně, nebo na nich třeba jezdíte, zkuste se ve stáji pozeptat, zda vám jednoho zapůjčí na vyjížďku. Stáj navíc sousedí hned s penzionem. Tak je budete mít na očích. Stejně jako další zvířata, která se pasou hned za statkem.


Ty klidná rána tady. Jak mi to teď chybí. Není nic lepšího, než padnout do postele únavou a ráno se vzbudit slunečními paprsky skrz okno. Byla jsem vyspalá jako dloho ne a přitom jsem nespale déle než obvykle. Asi ten vzduch a to ticho v okolí.

Když spojíte ještě domácí snídani, nemůžete ten den nic zkazit. Meduňkový čaj, ještě teplé pečivo, opravdové smetanové máslo, kozí a ovčí sýry. Udělají vám tady vajíčka, jak je máte rádi, nebo upečou čerstvé lívanečky. Mám pocit, že by mi tu splnili všechno, co bych měla na očích. A musela jsem ochutnat i kávu, i když jí poslední dobou omezuji. Vše super. Navíc jsem si s tou snídaní mohla sednout ke stolu na zahradu a vychutnávat si tohle vysněné ráno. Bez spěchu, počítačů a ruchu, který znám z kaváren. 


A večer..? To zase přišla na řadu vířivka a bublinky. S výhledem na zahradu, můžete koukat na západ slunce a po setmění zase pozorovat hvězdy. Je snad něco víc? Jo a na moje záda moc nekoukejte, prostě svaly neschováš :D


Kam na výlety po okolí? Třeba do Uherského Hradiště, nebo ještě líp do Kroměříže, kde jsme byli po odjezdu a je to moc hezké město. Hlavně místní zámek a zámecké zahrady, určitě si vyjděte i na věž, ať máte krásný výhled na město. Nebo Baťův kanál v okolí. V sobotu jsme si i přes deštivé počasí udělali pěší výlet na hrad Buchlov, který je tady kousek, pak na rozhlednu Salaš, druhou Brdo a pak zpátky na penzion. 

Nalákala jsem vás? Jestli ano, tak s rezervací moc nečekejte. pokoje bývají obsazené dost dopředu, ale i přesto se může stát, že se nějaký narychlo uvolní. Sledujte proto jejich FB.

A pokud chcete další tipy na pohádková místa v ČR, určitě sledujte stránky Amazing Places. Každý den tu objevíte něco nového, o čem byste ani netušili, že existuje.

You Might Also Like

0 komentářů

Like us on Facebook

Flickr Images