Caltha Cosmetic

7/08/2017


Když jsem byla na víkend v Zikmundově, objevila jsem jejich místní přírodní kosmetiku Caltha. A protože mi jejich krémy a šampóny neskutečně voněly, musela jsem si ji objednat i domů. 

Na stránkách jsem si hned našla kopřivový šampón, který mým oslabeným vlasům vyhovuje. Jestli mě sledujete, víte, že mi poslední dobou padají vlasy, a proto je ani nechci zatěžovat syntetickými látkami, které šampóny běžně obsahují. Přírodní péče mi vyhovuje. Kopřivový šampón krásně voní po kopřivách. Obsahuje jíl, který pročisťuje pokožku, pšeničný protein a panthenol, který ji zase hydratuje, což je u oslabených vlasů extra důležité. Pění méně, ale to jen proto, že neobsahuje chemická pěnidla, jen přírodní tenzidy z kokosu. Vlasy mám po umytí lehké, lesklé a hedvábně hladké. Ne každý přírodní šampón mi však sedí jako tenhle. Zkoušela jsem jeden z Havlíkovy apotéky a dělaly se mi po něm lupy. Caltha je super, takže doporučuju vyzkoušet.

Na obličej už nějakou dobu testuju hřebíčkový krém na problematickou pleť. Je tak příjemný. Má skvělou konzistenci a dobře se vstřebává a zase tak nádherně voní. Obsahuje sezamový olej, který pomáhá na akné, dýňový olej, který je bohatý na zinek, ten působí zase protizánětlivě. Jojobový olej omlazuje, meruňkový a aloe vera hydratuje. Používám ho na den po čištění pleti před nanesením makeupu. Příjemně hydratuje bez pocitu mastnoty. Po měsíci používání jsem s ním fakt spokojená.

Na čištění pleti používám na svůj ekzém sýrové mýdlo, ale chtěla jsem vyzkoušet i to z mrtvého moře od Calthy. Má nádhernou vůni a dělá hustou hedvábnou pěnu. Je určené pro všechny typy pleti a hodí se i na tu problematickou. Obsahuje bahno z mrtvého moře, které čistí pleť a rozmarýn, který prokrvuje a tonizuje pleť. Obsahuje kokosový, olivový olej a včelý vosk, díky tomu pleť nevysušuje, ale naopak hydratuje. Po použití necítím žádné pnutí, ale mám pocit čisté hydratované pleti. 

Zaujal mě i přírodní balzám na rty, voní po pomeranči a včelím vosku. Rty vyživí a hydratuje. Nedělá na rtech nepříjemný film, jako jiné balzámy, naopak je vláčný a dobře se roztírá. Za poslední dobu nejlepší péče o vysušené rty, kterou jsem vyzkoušela.

Mrkněte i na web i na ostatní výrobky. Caltha je malá česká značka, která vzešla ze záliby vyrábět mýdla a postupně se díky dobrým reakcícm okolí a testujících rozrostla na samostatnou značkou. Mě tyhle české produkty moc baví a až zase narazím na nějakou novinku, dám vám o ní vědět, chcete?



You Might Also Like

0 komentářů

Like us on Facebook

Flickr Images