Why follow bloggers 30+

9/22/2017


Nad tímhle článkem už přemýšlím hodně dlouho a teď na něj uzrál konečně čas. Proč? Protože blogů všech věkových skupin je hodně, obsahu taky a spoluprací rovněž, teď si jen vybrat. Chci poukázat na některé věci, které jsou pro mě důležité, a se kterými se můžete ztotožnit, nebo které můžou být zajímavé i pro značky. 

Máme styl

Když je vám 30 a víc, už jste si v módě vyzkoušeli hodně. Od bláznivých modelů, barev, vzorů po minimalismus a eleganci. Tak nějak jste teď v tom nejlepším období, protože za těch několik let víte, co vám sluší a sedne k vaší postavě. Víte, že upnuté sukně k vám nepůjdou, když máte široké boky, že pod bílou halenku patří tělová podprsenka a že méně je někdy více. Máte svůj vlastní styl, svůj rukopis. To je něco, co se získá jedině časem a jen málokdo tohle ve dvaceti má. Víte, jak v módě experimentovat s citem, umíte si z každého trendu vzít něco pro sebe. Prostě tak, jak to k vám nejlépe jde. Protože moc dobře víte, že všechno to oblečení a doplňky má za cíl jediné, dotvořit vás, ne utvářet. Má to o vás něco vypovídat, ne mluvit za vás. Víte, jak se kam obléknout podle situace a vhodnosti. Nenecháte se unášet bezhlavě tím, co je zrovna IN. 

Pro čtenáře a followery to znamená super inspiraci, jak na to jít. Jak si s módou hrát, ale ne na úkor sebe. Jak najít tu svou fashion harmonii, se kterou budete spokojeni. Jak si vybudovat základy šatníku a neutrácet za zbytečnosti. Tohle je super bonus, který mladší blogeři nemůžou vždy nabídnout. Ale samozřejmě existují výjimky.


Kvalita nad kvantitou

V ruku v ruce s vybudováním šatníku stojí další poznání. Kvalita hraje roli. Už víme, že kožené boty přežijí několik sezón bez úhony a vlněný kabát v zimě skutečně zahřeje. Že kašmírový svetr je nesmrtelný kousek a dobře padnoucí sako základ. Stejně jako designérská kabelka, která získává časem na hodnotě. Umíme si vybírat a investovat do těch správných věcí. Pro jednoho to jsou právě kabelky, pro jiného boty nebo kvalitní kosmetika. Poznali jsme, že pohodlí je nedílnou součástí a dost často s kvalitou souvisí. Už rozeznáme špatný materiál, střih, nedomyšlené zpracování a kousky bez duše a stylu a věci nepraktické. Umíme se o to podělit a poradit, kde takové poklady sehnat a jak se správně rozhodnout. A víme, že ne vždy to jde v závislosti na ceně. 



Spolupráce s rozmyslem

Vyděláváme a umíme se postavit na vlastní nohy. Vážíme si nezávislosti, a proto si taky vybíráme, s kým budeme spolupracovat. Není nám náct, abychom brali každou nabídku, která nám přijde do mailu. Víme, že bez nich můžeme s klidem žít a že to nemáme za potřebí. Např. já se vždy rozmýšlím, jestli daná spolupráce se mnou nějak souvisí. Jestli se s produktem nebo službou můžu nějak ztotožnit. Jestli pak z recenze nebo jiného proma značky nebudu mít špatné svědomí. A taky je potřeba si nastavit se značkou pravidla tak, aby to vyhovovalo oběma stranám. Nebojím se ozvat a domluvit se. Je v tom určitá dávka zodpovědnostni, která jde taky s věkem. Čím jste starší, tím líp k tomu umíte přistupovat a je to pro vás čím dál přirozenější. A proto se obsah u blogů 30+ může dost lišit právě ve spolupracích. Followeři pak nejsou zahlceni promem na samé zbytečtnosti a blogger by měl doporučovat jen to, za čím si opravdu stojí.


Životní postoj

Jednou bude každému 30, tak od koho jiného se něco učit, dozvědět nebo se nechat inspirovat? A pokud vám těch 30 už bylo, můžete se zase podělit o vlatsní zkušenosti, otázky nebo trápení. Je fajn, mít se na koho obrátit. Spousta holek v mék věku třeba řeší mateřství. Já jsem ráda, že si o tom můžu přečíst z více stran a utvářet si vlastní obrázek. Dřív tomu tak nebylo, měli jste jen pár zdrojů, knížky a doktory. Dneska můžete odpovědi najít všude. 

Navíc blogy 30+ podle odrážejí víc, než jen tu povrchovou stránku, protože se přirozeně zajímáte o víc, než jen jak vypadáte. Je z vás hotový člověk, osobnost a tak máte zkušenosti, postoje, charakter. Je strašně super se s tím moct podělit a sdělovat své názory. Ve 30 umíte přijímat i zdravou kritiku a mluvit o věcech otevřeněji. Když se ohlédnu zpátky, jsem ráda, kde jsem a kým jsem. Zase jsem si k tomu musela dojít. A baví mě stejně založení lidé, protože je fajn se cítit sám sebou a třeba pomoct někomu, kdo to tak zatím nemá.


Zkušenosti

Předávání zkušeností pomocí blogu mě neskutečně baví. Ať už to jsou tipy na fashion, jak si vybudovat šatník, kde nakoupit kvalitní kousky, nebo jak se nestresovat, apod. Všechny získané zkušenosti můžete zúročit a předat dál a díky blogu je tak jednoduché se o ně podělit. Zkušenosti náctiletých nic moc nevypovídají, protože jsou aktuální, přechodné a chvilkové. Ještě z vás v tu chvíli není hotový člověk. Kdežto ve třiceti už byste měli vědět, kde chcete být a kudy chcete jít. Proto máte svůj vlastní fashion styl, oceňujete kvalitu, nenecháte se jednoduše unášet trendy, zmanipolovat a umíte být otevření. To jsou vešchno vlastnosti, které se věkem nabalují a pro čtenáře můžou být obohacující.


Zdravé sebevědomí

Tohle je extra těžká disciplína. Jenže po třicítce to jde snadněji, než kdy jindy. Přirozeně se dostanete do bodu, kdy si na nic nepotřebujete hrát a jsete sami sebou. Ono to pak souvisí se vším. S tím jak působíte navenek, jak se cítíte uvniř, jak jste spokojení a i zdraví. Vím, že zdraví a dobrá psychika spolu souvisí a jedno podporuje druhé. Neřeším už svoje vady, umím využít svoje přednosti a z chyb si vezmu to nejlepší. A to je zase něco, čím může blogger 30+ pozitivně působit na ostatní, co může předat dál a podělit se o to. Už ví, že má zodpovědnost vůči sobě i svým čtenářům. Ví, že nemá hejtovat, že nemá nemá podporovat nenávist, zlost a další negativní vlastnosti. Umím se kolikrát i ozvat, když vidím blogerku, která si stěžuje, jak by nejraději ještě zhubla, přitom vím, že má super postavu. Vím, co to totiž může patnáctiletými holkám udělat s jejich sebevědomím. To je cenná vlastnost, kterou mladší bloggeři nemusí mít, protože se jí zatím nenaučili. 

Jak jste na tom vy? Koho sledujete a proč? A klidně mi otevřeně napište, proč sledujete můj blog a čím je pro vás zajímavý...


DIY jacket, ZARA + DIY pearl jeans, HM satin top, Chloé bag, Ritmo shoes (from Italy)

You Might Also Like

12 komentářů

  1. Krásný článek, ale počkej až ti bude čtyřicet, budeš určitě zas mluvit jinak o tricatnicich :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. To tak máš pořád, vždycky máš něco za sebou a něco před sebou :)

      Vymazat
  2. Když tak o tom přemýšlím, blogy které sleduju jsou 30+. Asi je to vším o čem píšeš dohromady. Baví mě sledovat lidi, co to mají stejně jako já. U někoho mě baví jeho přístup k životu, u někoho se inspiruji v šití, u někoho sbírám tipy na cestování, u někoho mě baví recepty... U tebe mě baví tvoje diy nápady, to že dokážeš ušít cokoliv si preješ, inspiruji se u tebe pro naše dovolené, občas podle tebe něco uvařím nebo upeču... ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A tak to mám i já. Sleduju sobě blízké blogy, které mě něčím baví, zajímají nebo mi něco nového dají. Já bych moc ráda přidávala více tipů na DIY věci i ty recepty, ale časově mi to moc nevychází. Snad časem se k tomu zase vrátím, protože třeba to vytváření DIY věcí mě moc baví.

      Vymazat
  3. Ty kalhoty mě hodně zaujaly, styling je moc pěkný :)

    OdpovědětVymazat
  4. Mně se tvůj blog líbí, protože neustále nezakrýváš tvář brýlemi, máš vkus a styl, jsi hezká a mladá a hlavně mne inspiruješ svými outfity i diy projekty. Jsi rozumná.

    OdpovědětVymazat
  5. A Jani, napiš nějaké tipy na svoje oblíbené blogerky. Ono je celkem těžké najit blog podle kritérií, které pises.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těžko najdeš někoho, kdo splňuje všechno. U někoho hledám jen módní inspiraci, u jiného kosmetické tipy, jinde se inspiruji na cestování nebo fotky. Zkusím se hodit nějaký svůj výběr. A taky poslední dobou sleduji spíše kvůli nedostatku času Instagram. Když mě tam něco zaujme, tak se prokliknu i na blog :)

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images