BIODROGA cosmetic

11/21/2017


Díky setkání s beauty bloggerkami se mi občas dostanou do ruky produkty, o kterých bych neměla ani tušení. Tak tomu je i v případě značky BIODROGA, kterou jsem do té doby neznala. Ale pozor, nepředstavovala bych vám tady nic, s čím bych nebyla vážně spokojená.

Biodroga je německá značka s dloholetou historií už od roku 1936, kdy její základy položil Walter Friedmann tehdy ještě pod jménem Cosmetique Sans Soucis. Friedmann poté uvedl na trh zcela novou řadu koncentrované kosmetiky pod označením BIODROGA. Kdy BIO je biologické a DROGA rostlinný původ. Za jedinečné složení produktů na přírodní bázi s vysokou kvalitou byla kosmetika několikrát mezinárodně oceněna. Např. v letech 1994 a 1995 získala celosvětové ocenění PRIX LES NOUVELLES ESTHETIQUES. V roce 2012 mezinárodní cenu Spa Diamond Adward. Porota téhle soutěže se skládá z vědců, dermatologů a pečlivě zkoumá složení a účinky kosmetiky. Tohle ocenění napovídá, že za značkou nestojí jen pěkný marketing, ale skutečné výsledky. 

Já jsem se o tom přesvědčila sama. Asi nejvíc mě oslovila řada MD, což je více medicínská kosmetika, která využívá poznatků z nejnovějších ověřených výzkumů. Neobsahuje emulgátory, parabeny, syntetické látky, barviva ani parfémy. Proto by měla být vhodná i pro citlivou pleť.

Co jsem vyzkoušela?

BIODROGA MD DD cream
Jde o jemně tónovací krém s ochranným faktorem. Nečekejte krytí jako u BB krému, spíše kombinuje vlastnosti BB a CC krémů. DD krém je skoro průzračný, naopak se přizpůsobí barvě pleti a srovná přirozeně její tón. Já mám po natření efekt přirozeně svěží a zdravé pokožky a to neustále bojuju s pupínky a ekzémy. Takže pokud máte více méně pleť bez problémů a nechcete nosit makeup, stačí vám rozhodně tenhle krém a možná pár kapek korektoru pod oči a to je vše. Vytvoří krásnou rozjasněnou pleť. Takový jemně snědý tón, jako když vyjdete chvíli na sluníčko. A pro mastnější pleť důležité info, nelesknete se po něm, jen prostě záříte svěžestí, jako když se vyspíte dorůžova. Kromě toho krém hydratuje, působí antioxydačně a proti stárnutí, protože podporuje elasticitu pokožky. Pokud máte tmavší barvu pleti, vyberte si tmavší odstín. K dostání je totiž 1-Light i 2-Dark. Já už se bez něj asi neobejdu :D


BIODROGA energize&perfect oční fluid
Tenhle produkt mě baví hlavně díky praktickému obalu s rollonem. Snadno se díky tomu nanáší, i když máte ruce třeba namazané krémem nebo jste si zrovna nalakovaly nehty. Jemně chladí, osvěží a rozjasní oblast kolem očí. Já ho vždycky vklepám bříšky prstů do pokožky, aby se co nejvíce vstřebal. Je možné ho používat pro osvěžení i během dne přes makeup, jen je potřeba fluid nanést nejdřív na prsty nebo štěteček, abyste si rollon nezanesly líčidly. Bojuje s jemnými vráskami, které vznikají nedostatečnou hydratací, vypíná pokožku očních víček, posiluje pružnost a pevnost.


BIODROGA DM Anti Blemish Stick
Tenhle koncentrát je naprosto boží. Ocení každá problematická pleť, která trpí na pupínky. Jestli jste někdy zkoušely z lékárny produkty s kyselinou salicylovou, pak víte, jak skvěle umí zatočit s nedokonalostmi. Tenhle produkt jí právě obsahuje vysokou koncentraci, proto se smí používat jen lokálně. Když zpozoruji, že se mi na bradě nebo čele zase něco klube, nanesu na vyčištěnou pleť pomocí štětečku pár kapek a nechám zaschnout. Koncentrát má bílou barvu, proto ho používám jen večer před spaním. Trochu to štípe, ale ne tak, aby se to nedalo vydržet. Může za to silný antibakteriální a desinfekční účinek. Díky tomu ráno žasnete, že je pupínek skoro nebo úplně pryč. Pleť poté hydratujte krémem určeným na problematickou pleť. Kyselina salicylová totiž vysušuje, takže vám pak po pupínku zbyde suchý stroupek. Po něm ale na rozdíl od nípání nezůstane žádná jizvička. 

Vyzkoušeli jste od téhle značky něco? Pokud ano, budu ráda za tipy. Já totiž po téhle dobré zkušenosti uvažuju nad další péčí, protože prostě funguje. Hlavně nad DM řadou, která je skvělá.

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Hodně se mi líbí ten oční fluid. O téhle kosmetice jsem nikdy neslyšela, vypadá hodně zajímavě :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten je bezva, nsím ho v taštičce pořád a používám i během dne. je moc příjemný a příjemně osvěží i po ránu, když mám nateklé oči. :)

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images