my best makeups

4/26/2018


3 značky, 3 typy makeupů, každý s trošku jiným efektem. Dneska vám  napíšu o to, které jsem vyzkoušela za poslední období a jak jsem s nimi byla spokojená. Ale prvně vám popíšu stav mojí pleti, abyste si dokázaly představit, zda jsou pro vás tyhle makeupy vůbec vhodné. Dlouho mě trápí problematická pleť, takže se u mě střídají stavy, kdy je sušší, hlavně oblast nosu, čela a naopak mastnější tváře a brada. Trápí mě pupínky, jizvičky a póry. Nic, co byste chtěly mít, ale i tak s tím musíte nějak fungovat, a tak jsem ráda, že existují makeupy, které i na problematické pleti nevypadají jako maska, ale naopak jí dodají svěží vzhled. Jaké to jsou?


Začnu mou poslední novinkou. Když jsem byla po delší době navštívit Clinique butik a okouknout jejich novou péči, nechala jsem si domu přibalit vzorek Even Better makeupu. A byla jsem tam hned dvakrát, protože prvně jsem si odnesla o něco tmavší odstín, což na umělém světle nebylo tolik vidět, ale doma přes den jsem hned viděla, že potřebuji světlejší. Takže před nákupem doporučuji odnést si testery více odstínů a zkouknout je na denním světle, zda skutečně sedí. Mám odstín CN10, což je světější studená béžová s nádechem dorůžova. Je krémový a hydratační, neobsahuje olej, snadno se roztírá a hezky sjednotí pleť. S korektorem je to super dvojka, která mi z pleti vykouzlí opět obličej k světu. A co na něm oceňuji nejvíc? Že působí, jako bych si pod makeup dala rozjasňovací bázi. Dodá pleti jemný rozzářený vzhled a to mě hodně baví. Škoda přes něj pak dávat pudr.


Tenhle Double Wear od Esté Lauder jsem vám už dříve ukazovala, ale dneska pro srovnání, v čem se od těch dvou liší. Opět je na základě vody bez olejové složky, je tekutější a má dostatečně silnou pigmentaci. Ale není tak krémový a je potřeba ho smíchat s hydratačním krémem, pokud máte sušší pokožku, nebo jen některé partie či vrásky, které by mohl ještě více zvýraznit. Bude ale ideální do teplejších měsíců, kdy se vám pokožka mastí a je potřeba ji naopak udržet pod kontrolou. Já si ho tedy prozatím schovávám na letní měsíce. A odstín? Používám desert beige, který je mému přirozenému odstínu nejbližší.


Long Wear Even Finish Foundation od Bobbi Brown je můj nejdéle používaný makeup. Byla jsem za něj v době, kdy mi absolutně přestaly sedět všechny drogérkové značky neskutečně ráda. Poprvé jsem s makeupem byla 100% spokojená. Je hydratační, hezky přilne na pokožce, snadno se roztírá, vytvoří sametově hebký finish a má dlouhou výdrž. Když jsem si ho poprvé s korektorem nanesla doma a podívala se do zrcadla, nevěřila jsem, jaký v tom byl v porovnání s běžnými levnějšími značkami rozdíl. Od té doby jsem ochotná si za makeupy opravdu připlatit, protože jsou podle mě kvalitnější a sednou mi lépe. Používala jsem odstín cool beige, který mi sednul jako druhá kůže, ale jen do té doby, než mi ho přestali vyrábět. To byl také důvod, proč jsem se odhodlala zkoušet jiné značky.

Který z těch tří jste měly možnost otestovat a sednul vám? Napište mi vaše zkušenosti i s dalšími značkami do komentářů, bud moc ráda za vaše tipy :)

You Might Also Like

4 komentářů

  1. Mne momentálne došiel drogérkový makeup od Astoru, ktorý mal jemné krytie, čo som vždy chcela a na moju suchú alebo zmiešanú pokožku bol skvelý, takže teraz nerobím nič iné, len si čítam nejaké recenzie a tak, pretože bývam v Írsku, kde Astor samozrejme nie je a veľmi veľmi premýšľam nad Bobbi Brown, ale musím ísť asi do kamenného obchodu vyskúšať odtieň a kozistenciu :D

    www.sinnamona.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Makeup musíš vyzkoušet vždycky. Narozdíl od drogérií si u těch dražších značek můžeš domů odnést vzorky a vidět to pod denním světlem, to ti ukáže nejvíc. Já takhle i testuju, jestli mi vyhovuje textura po několika hodinách nošení na pleti. Bobbi Brown za sebe doporučuji. Uvidíš, jestli ti sedne.

      Vymazat
  2. Nad make-upem od Estée Lauder dost přemýšlím, akorát mám pocit, že mi spíš žádný make-up na světě nevyhovuje :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud máš hezkou pleť, možná ti bude stačit třeba jen nějaký BB krém. Já měla od Biodrogy jeden DD a byl super, dodá krásný snědý tón a hezky sjednotí pleť, vypadá jemně a přirozeně: http://eshop.biodroga.cz/biodroga-md-even-perfect/biodroga-md-even-perfect-dd-cream-40ml-45234-478.html

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images