Studio Payot

7/04/2018


Když se váš věk přehoupne přes třicítku, najednou zjišťujete, že nic už není jako dřív. Po akcích a sklence alkoholu jste ráno rozlámaní jako nikdy předtím a pleť už ráno není tak svěží a v koupelně trávíte čím dál více času. Dostat pokožku a pleť do formy po zimě už taky není jen tak. A tak tu jsou rituály, jako masáž, čištění a hydratace, které pomáhají, když se dělají denně a pravidelně.


Já vám o tomhle tématu budu psát určitě ještě jeden článek, protože se mi osvědčilo, že tyhle beauty pravidelné rituály působí proti projevům stárnutím prostě nejlíp. Kromě nich jsem si řekla, že začnu pravidelně chodit na kosmetiku, protože se nechci odbývat a speciální péči doma prostě jen tak nenahradím. Proto mi udělalo radost pozvání do studia Payot


Payot je jedna z tradičních francouzských kosmetických značek a tohle studio je u nás jediné, které se specializuje na péči výhradně s touto značkou. Interiér studia dokonce musí odpovídat standardům značky Payot. Proto jsou místnosti světlé, prosklené a s bílými žaluziemi. 


S kosmetikou Payot jsem se setkala úplně poprvé, ale jsem z ní hodně nadšená. Všechny produkty jsou založeny na přírodních látkách, jsou hypoalergenní, moc příjemně voní, jsou extra příjemné a navíc nejsou testované na zvířatech.


Majitelka je moc milá paní a ví, jak nás tu rozmazlovat. Na uvítanou vám vnutí sklenku s bublinkami a společně si přiťukne na zdraví a krásu...


V místnosti na vás čeká příjemná hudba, světlo svíček a pohodlné lehátko. Měla jsem chuť tady usnout.


Vzala si mě na starost kosmetička Jarmilka. Perfektně a šetrně mě odlíčila, včetně očního makeupu, pleť vyčistila, upravila tvar obočí, tonizovala, aplikovala jemný peeeling a poté hydratovala. Celému procesu ale nejdřív předcházela masáž nohou, která vás má uvolnit a připravit na celý beauty proces. Pak mi dokonale promasírovala celý obličej, včetně hlavy a šíje, což je hlavní doména Payot rituálů, protože masáže pomáhají vstřebávat všechny přípravky. Masáž je obecně důležitá prevence proti ochablým obličejovým svalům a taky pomáhá zmírňovat otoky kolem očí a vrásky.

Kosmetička mi na pleť nanesla  masku a mezitím, co ji nechala působit, mi ještě promasírovala ruce. Dokonalost, mohla bych si tohle nechat líbit klidně každý den. Působí to dokonale antistresově. Když neumíte vypnout, tak tady máte super tip :)


Tohle je řada, kterou jsem vyzkoušela. Jak jsem psala, všechny přípravky krásně příjemně voní a jsou vhodné i pro citlivou pleť, jako mám já. Ten peeling není nijak agresivní. Kosmetička ještě během rituálu použila galvanickou žehličku, ultrazvukovou špachtli a ozonizér, který je super na  zklidnění a hojení jizviček.


A jedna finální fotka, i když není ostrá, tak aspoň dokumentuje, jak krásně vypadá pleť po rituálu. Můj osobní dojem z pohledu v zrcadle...pleť je jasnější, hydratovaná, krásně hladká, má jednotnější tón a i ty moje začínající vrásky na čele byly po masáži uvolněnější a méně viditelnější, čemuž bych nevěřila, kdybych to neviděla na vlastní oči. Použila jsem akorát krém s SPF filtrem, abych mohla vylézt na sluníčko a nebylo potřeba se nijak líčit. Dlouho jsem s tou svou problematickou pletí nebyla tolik spokojená, jako teď. Ale to si musíte zažít... 


Ta jejich péče a příjemná atmosféra mě přesvědčila, že sem u nich nebyla naposled. Uvažuju totiž o doplnění obočí, které mám sice tmavé, ale má nepravidelný tvar a už dlouho koukám na studia, kde dělají mikroblanding a tady mě svou péčí a přístupem dost přesvědčili. Pokud vás studio Payot zaujalo k návštěvě, mrkněte na všechny jejich rituály tady. Já si tu pravidelnou návštěvu kosmetičky dám jako úkol na tento rok. Mám totiž kamarádku, které je už přes 40, chodí pravidelně a má úplně krásnou  hladkou pleť bez výrazných vrásek. To jen potvrzuje fakt, že po 30 se o sebe musíte pravidelně starat a nestačí jen požívat krémy a séra, které máte doma. 

You Might Also Like

1 komentářů

  1. Tak s Payot značkou som sa ešte nestretla, ale verím, že si si rozmaznávanie určite užila! Veď kto by nie... :) Inak mi to pripomína to, že by som sa mala aj ja začať viac starať o pleť, čoskoro mám 27, veď to je už blízko :D

    www.sinnamona.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images