My hair care routine

11/05/2018


Pokud máte stejně slabé a jemné vlasy jako já, tak zbystřete. Mám pro vás recenzi na tuhle vlasovou řadu od Alterny.
Co se týče vlasů, tak jsem schytala všechny neduhy, které snad existují, bohužel. Jsou tenké, jemné, mají suché konce a krepaté délky, u hlavy se mastí a ještě jich mám celkem málo, takže dát je do nějaké formy a ještě jim dodat objem ,není rozhodně vůbec jednoduché. Stříhat si je i přesto moc nenechám, protože mi rostou opravdu pomalu a já bych do svatby ráda měla vlasy delší, než kratší. A chodit každý týden do kadeřnictví, aby mi je tam daly dohromady je trochu nad moje finanční záležitosti.

Kdo tohle zná, ví moc dobře, o čem mluvím. Proto mě nadchla možnost vyzkoušet vlasovou řadu Bond Repair s kaviárem od Alterny. Na tuhle značku jsem slyšela od holek i kadeřnic samou chválu, tak jsem byla hodně zvědavá, co to s mými vlasy udělá. 


Otestovala jsem díky spolupráci kaviárový šampón Bond Repair, kondicionér, regenerační proteinový krém a ochraný sprej při fénování vlasů pro sílu, pružnost a ochranu vlasů. Řada obsahuje výtažek z kaviáru, Age-Control-Complex® a hydrolyzovaný zeleninový protein PG-PropylSilanetriol. Péče pomáhá slabým vlasům zacelit vlasové vlákno, které je poškozené a má hrubý povrch. Trhlinky ve vláknech vlasu pak způsobují jejich třepení a lámavost. Šampon díky složkám posiluje vlasy a připravuje je na následnou péči. 

Po něm přichází na řadu kondicionér. Ten vlasové vlákno uhladí a zacelí, tím se stávají vlasy jemnější, lesklejší a vizuálně zdravější. Já bez kondicionéru nemůžu už ani fungovat, jinak bych ty suché délky nikdy nerozčesala. Nanáším ho ale pouze do délek, nikdy k hlavě, protože bych pak měla kořínky zbytečně zatížené a mastné. Naopak ke kořínkům se mi osvědčilo navíc ještě použít můj klasický tuhý šampón na mastné vlasy. Tohle kombo funguje pak parádně. 

Po důkladném umytí nechám vlasy pozvolna schnout. Jakmile jsou vlhké vetřu do nich trochu proteinového krému. Ten se již nesmývá, nechá se ve vlasech uschnout, nebo je pak můžete vyfénovat. Krém navíc ještě obsahuje výtažek z řas. Celá řada nádherně a příjemně voní. 


A předtím, než vlasy běžně vyfoukám přes kulatý kartáč, aby měly od hlavy vůbec nějaký objem, nastříkám do délek (opět ne k hlavě) ochranný sprej. Ten jsem dřív skoro nepoužívala, ale pro takhle náchylné a poškozené vlasy, jako mám já, je to must have. Navíc je chrání  před stylingovými přípravky, jako jsou laky, apod. Ty vlasům taky nijak zvlášť neprospívají, naopak je zatěžují. Sprej nastříkám do vlasů, jemně promnu mezi prsty a vlasy pak šetrně vyfoukám dosucha.

A můj verdikt? Jsem z téhle péče úplně nadšená a nepíšu to jen tak. Do téhle doby jsem jediný pozitivní efekt na vlasech měla s k kosmetikou od DSD s keratinem, ale Alterna se mu vyrovná úplně stejně. Vlasy mám uhlazenější, délky vyživenější a celkově pak vlasy po umytí a vysušení vypadají zdravější a pevnější. Jsou na dotek krásně hebké a ta vůně... Takže pro nás s jemnými vlasy docela záchrana před každotýdenní návštěvou kadeřnictví. Přípravky nejsou nejlevnější, to uznávám, ale je to investice, která se vyplatí. Šampón i kondicionér vám vydrží několik měsíců, není potřeba ho používat kvanta. A jak jsem psala výše, já šampon ještě kombinuji s tuhým šamponem přímo ke kořínkům, abych je nezatěžovala. Když bych měla pravidelně chodit do kadeřnictví na Olaplex a podobné procedury, tak bych se nedoplatila...


Tím by klasicky mohl můj vlasový styling končit, ale když mám čas, tak si ještě pomocí kulmy vytvořím vlny. Ty jsou pro objem vlasů zásadní, neznám nic jiného, co by mi na hlavě udělalo větší efekt, než právě vlny. Možná klobouk a čepice, ale to bych je pak nesměla sundat. Měla jsem svou starou kulmu od Rowenty, taková ta rovná klasika se skřipcem. Ten mi ale moc nevyhovoval, protože mi na vlnách vždycky tlakem udělal takový zub a i tak jsem s ní vždycky před zrcadlem dost bojovala. Když jsem jí tohle léto zapomněla v hotelovém pokoji, byla jsem neskutečně ráda, že se mi dostala do rukou tahle novinka Curl Bar od Hottools


Je to zahnutá kulma a já byla děsně zvědavá, jak se s ní bude pracovat, protože můj věčný problém u fénu a kulmy byl ten, že jsem musela hodně natahovat ruce, z čehož mě pak pravidelně tuhnuly paže a ramena. Tohle jsem nikdy nezáviděla kadeřnicím v salónech. Nicméně po prvním vyzkoušení jsem si potvrdila, že ten tvar je do ruky dost praktický. A co víc, oproti mé staré kulmě je zahřátá během chviličky, vlasy natočí doslova hned a prsty jsem si na ní zatím nespálila. Oceňuju, že se někdo zamyslel i nad nastavením teploty pomocí otáčivého kolečka a umístil ho mimo rukojeť. Takhle se mi běžně stávalo, že jsem si u té starší přepnula omylem tepotu a buď jsem ji přepla na moc nízkou, nebo vysokou a všimla si toho až po chvíli. No nic, tohle je prostě diametrální rozdíl. I ten zlatý povrch tepelného tělesa mi přijde odolnější a trvanlivější, že se jen tak nepoškrábe a něco vydrží. A ruce? Ty mě při kulmování vůbec nebolí. Místo půl hodiny, jsem hotová za deset minut, stačí přelakovat, pročesat prsty a můžu hned vyrazit. Jestli nad ní přemýšlíte, tak za sebe ji rozhodně doporučuji. A blíží se Vánoce, takže ideální příležitost si napsat o dárek pod stromeček :)

A ještě pro pobavení, ta zapomenutá stará kulma mi po dvou měsících dorazila z Chorvatska domů? Tak ji mám v záloze, kdyby něco, ale vracet se k ní rozhodně nehodlám.


Tohle je výsledný look, když nespěchám a mám na úpravu a styling čas. Nechtějte vidět, jak u nás doma probíhalo takové focení :D Málem jsme se u toho pohádali. Já jsem fakt ráda, že nejsem beauty blogerka a nemusím takové recenze nebo editorialy fotit každý týden. To by určitě nešlo. Leda, že bych měla doma kamarádku, která ví, kam si stoupnout a jak fotku vyfotit. Ale nestěžuju si. Díky tomu se zase na blogu dozvíte tipy jen na věci, se kterými jsem spokojená, protože i přes ti překážky a zádrhele při focení, stojí za to se o nich rozepsat.


Máte zkušenost s Alternou nebo Hottools? Budu ráda z váš feedback i jako info pro osatní, jak jste nimi spokojeni.

You Might Also Like

0 komentářů

Like us on Facebook

Flickr Images