Prádlo jako druhá kůže

2/09/2020


Jsme velké, malé, štíhlé, prsaté, vyhublé, s pořádnými boky, atd, atd....jsme prostě různé typy postav, povah, ale jedno je nám ženám prostě společné. Ať vypadáme sebe líp, pořád se najdou věci, se kterými jsme nespokojené, byť je to malichernost a nemáme pro to důvod.
Místo toho, abychom se už konečně zaměřily na to, co se nám líbí, jdeme na to tím opačným směrem. A tak se zbytečně podceňujeme místo toho, abychom vyzdvihly naše přednosti. A tím myslím, jak v tom fyzickém, tak i v tom nehmotném světě.

Tak třeba jeden malý příklad za všechny. Chodím každý týden pravidelně cvičit a snad pokaždé se po tréninku v dámské šatně setkám se slečnou, která se kroutí pod krátkým ručníkem, aby jí náhodou něco nevykouklo a neodhalila víc, než je potřeba. I přesto, že je často ve věku, kdy by měla být srovnaná sama se sebou, se svým tělem a být na něj naopak pyšná. Kde se pořád bere ten stud před ostatními, který jen symbolizuje nevyrovnanost sama se sebou? Pokud jsem v pohodě, nemám přece problém převléknout se v šatně plné žen, aniž bych se musela schovávat do kouta. To si ani nechci představovat, jaké potíže pak dělá takovým slečnám jejich intimní život. Když nemůžu být sama sebou před ženami, co teprve před opačným pohlavím..? Vím, že cesta k vlastnímu sebevědomí a sebelásce není pro všechny stejně lehká a samozřejmá. Každý to má prostě jinak, každý si musel projít něčím jiným, jen mi přijde smutné, když vidím, jaké další dopady to může mít. A nejde vůbec o číslovku na váze, takové situace vídám i u štíhlých žen, není to vůbec otázka kil navíc. Naopak, je spoustu žen s nějakou váhou navíc, které se mají radši než lecjaká slečna s modelkovskými mírami. 

A proč začínám tímhle tématem, když tu jsou fotky spodního prádla? Protože mi při zkoušení těhle krásných kousků v La Marque, kde jsem se setkala přímo s majitelkou butiku, došlo, jak dokáže správně padnoucí prádlo ovlivnit psychiku. 


Viděla jsem se v zrcadle v krásné podprsence bez vycpávek, jen s kosticemi a najednou jsem měla ten smyslný dekolt, který vídám z časopisů, aniž bych si připadala nějak vulgárně nebo nepatřičně.  protože objemné dekolty mi nikdy nic moc neříkaly, stejně jako push up podprsenky. Naopak, bavil mě ten pohled, bavilo mě, jak prádlo dokáže vyzdvihnout ženství a ovlivnit mojí náladu. A to jen tím, že jsem si mohla vyzkoušet kousky přesně v mojí velikosti. Nic nikde neodstávalo, nepřekáželo, neškrtilo, ani nepíchalo. Podprsenka seděla přesně tak, jak má. 


Pokud tohle dokáže padnoucí prádlo se mnou, proč ne u ostatních..? Je to sice kousek oděvu, který není vůbec na očích, ale je to první vrstva, která se dotýká kůže a sama vím, pokud mě prádlo řeže, ošívám se celý den a nemůžu se dočkat, až ho ze sebe doma sundám. To je snad to první, co doma po přezutí dělám. Sundám si podprsenku, abych se zbavila toho škrtícího pocitu. Pokud taková maličkost dokáže ovlivnit moji náladu, tak přesný opak bude umět padnoucí prádlo. Dokonce existují statistiky, kde více než 90 % žen nosí špatnou velikost podprsenky. Smutné číslo...


A tak si reálně umím představit situaci, kdy by většina žen naopak znala svou velikost a nosila místo laciného a nepadnoucího prádla kousky, za které by se rozhodně nemusela stydět. Prádlo, které by padlo jako ulité, nikde by neškrtilo a dokázalo pozvednout ženské přednosti a taky sebevědomí. Protože ať chceme nebo ne, to jak se cítíme vnitřně, ovlivňuje to, jak se cítíme navenek a naopak. A tak i takový malý detail, jako sedící podprsenka dokáže divy. Stejně jako pohled do zrcadla, kde nám perfektně sedí naše velikost a během dne úplně zapomeneme na to, že na sobě nějakou podprsenku máme. Je to podobné jako s parfémem, který k vám perfektně jde, za chvíli nemáte ponětí, že jste se voněly, protože s vámi vůně prostě splyne. 


A tak si v těch šatnách imaginárně představuju ženy, které by místo bavlněných bombarďáků a laciných podprsenek z běžné konfekce oblékly kousek z krásné krajky, ve skvělém střihu a věděly, že jim to sluší, nehledě na velikost na štítku. Ženy, které se nemají za co a před kým stydět. Takové, které jsou srovnané samy se sebou, protože jim dávno už není patnáct a nemusí bojovat s třídou plnou puber'táků. Ženy, které ví co chtějí, znají se a mají se rády. Přeju si takové potkávat čím dál častěji, a jestli je krásné a padnoucí prádlo ta maličkost, co jim s tím může pomoct, tak každé přeju ten stejně dobrý pocit v zrcadle, který jsem zažila já. 

A abych popsala svou vlastní zkušenost a jen si tady nesnila...pár řádků o tom, jak to v butiku La Marque chodí. V kabince vám ochotně změří obvod přes prsa a hrudník pod nimy, aby vám mohli najít přesnou velikost. Potom vám do kabinky přinese asistentka hned několik modelů a je na vás, zda si necháte pomoct s obléknutím, nebo to zvládnete samy. Jen myslete na to, že stejně jako si upravíte tričko zasunuté do kalhot, je potřeba pracovat i s dekoltem a prsa v podprsence správně usadit. Kostice na bocích by vždy měly sedět a neodstávat, neměly by ani řezat do žeber. To samé uprostřed dekoltu. Ramínka mají mít nastavenou správnou délku, abyste pod ně zvládly dát ještě dva prsty. Neměly by řezat, ani odstávat. Jedině tehdy vám bude podprsenka perfektně sedět a váha bude všude rovnoměrně rozložená. A to je důležité jak u malých, tak i velkých košíčků. V La Marque mají oproti konfekčním značkám prádla velkou výhodu, že mají skoro všechny objemy košíčků od malých, až po velké ve všech velikostech obvodu. Takže si vyberete i v případě, že máte úzký hrudník a velký objem i přesně naopak. Já ke svému představení zjistila, že mám velikost 70D, vždycky jsem si myslela, že mám tak maximálně béčkový košíček. Ale tím se neřiďte, každá značka má číslování jinak a čím menší obvod hrudníku, tím menší košíček bude. Takže déčko u mého obvodu vypadá rozhodně jinak než déčko třeba u obvodu 100 cm. 

Co mě dostalo na první vyzkoušení, jak byla podprsenka hned příjemná na těle. A to i přesto, že jsem zvyklá poslední dobou nosit trojúhelníčkové podprsenky bez kostic a jakékoliv výztuže. To bývá často ale i kámen úrazu, protože prsa nemají dostatečnou oporu, a tak jejich kůže ochabuje mnohem dříve než je tomu nutné. Proto je důležité nosit nejen správnou velikost, ale i tvar, který dodá prsům oporu. Všechno vám ochotně vysvětlí a ukážou na prodejně. 

Já se zamilovala do francouzské značky Maison Lejaby, která přesně vyrábí krajkové podprsenky bez výztuže, jen s kosticemi, které mám ráda. Jemné vzory, klasické barvy, kvalitně ušité a hlavně ve velké škále velikostí. Tu první na fotkách teď nosím pravidelně a cítím se v ní příjemně. Má vzor, který není z klasické krajky, je dvojitě podšitá, aby držela tvar a vypadá na těle krásně. 

Kromě téhle značky mají v La Marque i vyztužené a push up podprsenky od značek jako Millesia, Primadona lingerie, Marie Jo lingerie a další. Zamilovala jsem ještě do hedvábných košilek od Mesdemoiselles Paris, které jsou krásné nejen do postele, ale i na denní nošení jako top pod sako nebo kardigan. 


Kromě prádla tu objevíte i minimalistickou sportovní kolekci, která je perfektně střižená. Podprsenka je navržená tak, aby vás kostice neřezaly a nepřiléhaly natěsno, protože jestli znáte, co se stane, když se při sportu zpotíte...tak pot máte všechen hlavně pod kosticí a to může být na kůži dost nepříjemné a taky vás snadno podráždit. S touhle podprsenkou  se vám to nestane a na nošení je perfektní, sedí přesně tak, jak má. 


A pokud mě znáte, tak víte, jak miluju kvalitní vlněné svetry. V La marque mají značku Repeat, krásné hedvábně hebké kašmírové svetry. Za tím nemají online shop, tak se k nim dojděte mrknout přímo na prodejnu. I kdybyste si zrovna nechtěli nic pořizovat, minimálně si můžete nechat změřit velikost podprsenky a vyzkoušet pár padnoucích modelů, ať víte a zažijete, o čem píšu :)

You Might Also Like

1 komentářů

  1. Na výběr spodního prádla si hodně potrpím a myslím, že právě to, jak nám sedne spodní prádlo dělá hodně i to, jak si poté samotné věříme. Miluju krajkové podprsenky, ve kterých se cítím krásná, ale kupuju si třeba i spodní prádlo na sport nebo stahovací spodní prádlo. Prostě tak, ať se v dané situaci cítím nejlépe.

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images