coffee love

1/31/2012


Moje další závislost...káva. Kromě bot, kabelek a dalšího. Bez ní a sladké snídaně ráno nefunguji. Je to jediná věc, která mě nakopne. Ale myslím tím čerstvě mletou kvalitní kávu, ne mlíčka ze Starbucksu. Prostě kávu s dávkou kofeinu. Pro tu svou si chodím do speciální prodejny (Coffee House Prague, Francouzská 100). Vybírat jí můžete i na webových stránkách tady. Ale nejradši si jí kupuji přímo na místě, kdy můžu nasávat vůni čerstvě pražených kávových zrnek. Dokonce voní i přes papírový sáček, v kterém si jí odnáším domů a v druhé ruce nesu skvělé kapučíno :D V létě tu vysedávám se svým šálkem na dvorku...už se na to zase těším. Nenechávám si jí umlít přímo v prodejně, ale používám starý mlýnek, který měly naše babičky. Je stejně tak dobrý jako jsou ty nové. Nejsnažší způsob, jak si jí připravit doma je pomocí French pressu. Stačí umlít dávku zrnek, zalít vodou o 90 stupních, nechat louhovat 3 minuty a můžu si vychutnávat svou denní závislost. Trocha alchymie, ale vyplatí se dodržovat postup. Taková káva má být dobrá sama o sobě i bez cukru a mléka. Nesmí být hořká. Nejradši mám kávu z Kolumbie a Peru, ta chutná po čokoládě :) Dochutím si jí jen trochou mléka. Jestli máte nějaké tipy na kavárny, kde umí udělat opravdu dobou kávu, sem s nimi. Ráda vyzkouším :)


You Might Also Like

18 komentářů

  1. :) kávu nepijem ale dostal som chuť :)

    OdpovědětVymazat
  2. dnes odpoledne jsem měla skvělé Latte a závidím ti ten mlýnek, vypadá senzačně :))

    OdpovědětVymazat
  3. zrovna jsem dopila kávu! miluju!

    OdpovědětVymazat
  4. Mlýnek taky mám:) je to skvělý doplněk ale je i praktický:)

    foodlovepleasure.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. ja som kavu začala pit pred štatnicami a uz mi to zostalo az do dnes velmi ju mam rada ♥

    OdpovědětVymazat
  6. Kávu miluji ! Krásný mlýnek.

    Zvu na soutěž

    KLIK ZDE

    OdpovědětVymazat
  7. Kávu miluji a musím jí mít každý den! Nekouřím, nepiju, ale kávě fakt ujíždím. :) A Starbucks mi chutná, ale jsou i jiné super kavárny. :)

    OdpovědětVymazat
  8. jo, ja som bola donedavna tazky zavislak! :) Potom mi moje ladviny dali najavo, ze by som mala s kavou trochu setrit, tak som ubrala, ale bol to boj. Dnes som na jednej denne...da sa, ale chce to davku sebaovladania. Nicmene, co by clovek pre vlastne ladviny neurobil :)

    OdpovědětVymazat
  9. kava je predsa zdrava zavislost ak clovek pozna mieru:) kava je TOPPPPPPPP!:)))

    OdpovědětVymazat
  10. Tak já kávu ne teda ... piju jen jak vždy říkám tu "sladkou šlichtu" ze Starbucks, Costa Coffee aj. ale takovou tu pravou určitě ne! :X nechutná mi to ...

    http://angellovely-things.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  11. Taky jsem dostala chut na kavu :)) Je pekny videt, ze nekdo pije tu pravou... ne jen obarvenou vodu :D

    OdpovědětVymazat
  12. Jedna denně neuškodí, stačí doplňovat tekutiny, vodu, neslazené čaje...:)

    OdpovědětVymazat
  13. Doporučuju kávu z pražírny Doubleshot - http://www.doubleshot.cz/ Pila jsem jejich kolumbijskou kávu od pěstitele Carlose Imbachi a byla naprosto skvělá. Jinak si totiž kafe dolívám spoustou mléka a hodně sladím, ale tady tato mi chutnala i bez tohoto dochucování :-) Navíc firma bere kávu jen od drobných pěstitelů a ne od velkoplantážníků, což se mi moc líbí.

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images