Brno tasting

3/19/2012

Byli jsme na víkend v Brně. Kromě krásného počasí, návštěvy Zoo a vily Tugendhat, jsme se za ty tři dny stihly náramně najíst. Možná budu brňákům líst do zelí, ale připravila jsem si pro vás pár tipů, kam zajít na dobré jídlo aniž by vaše peněženka zažila černý pátek :D

Veveří 34, Brno

První den jsme navštívili vegetariánskou restauraci Kupé. I věrný masožravec jako já si tu přijde na své. Kombinuje orientální chutě arabské a egyptské kuchyně. Dala jsem si skvělou špěnátovou polévku, taštičku plněnou špenátem a ovčím sýrem, pak jsme uzobávali domácí hummus z cizrny, ale stejně jsme neměli dost a neodolali sladké tečce nakonec. Mléčná rýže s kokosem zalitá grenadinou mě dostala a totálně odrovnala. Sem se vyplatí zajít i na pití, mají tu speciální limonádu :) Nelekněte se odstrašujícího vstupu jako někam do zapadlého baru, uvnitř je sklepní prostor plný retro nábytku, dědečkovských křesel, stolků a nádražních hodin.

Helceletova 2, Brno

Druhý den jsme po delší vycházce dostali chuť na kávu. Ti co mě už znají, ví, že nepiju blafy, ale opravdovou kávu. Naštěstí mají v Brně Café del Sagio, kavárnu a pražírnu v jednom. Tahle malinká kavárna sídlí v přízemí jedné z vilových domků. Když vejdete dovnitř, dýchne na vás vůně čerstvě pražené kávy a vy si musíte hned objednat jedno presso. Připraví vám ho zkušení baristé, majitel dokonce jezdí do ciziny kávová zrna kupovat sám. Takové peru chutnající po čokoládě je dokonalé. A jejich domácí cheescake je božský. Celý prostor je zařízený v duchu první republiky a nechce se vám pak odtuď vůbec odejít. Kávu si můžete i koupit s sebou a připravit si jí doma :)

Moravské náměstí 15, Brno

Restaurace mju:z nabízí českou kuchyni, ale z kvalitních surovin a dobře připravenou. Strašně dobře jsem se tady najedla. Tentokrát jsme nasadili těžší kalibr a jako předkrm jsme uzobávali vepřovou paštiku a kachní pomazánku s křupavým pečivem. Jako hlavní jídlo jsme ochutnali ty snad nejlepší hovězí líčka s kaší. Nechtějte vidět ten prázdný talíř :D. Jestli budete mít sílu po jídle ještě někam zajít můžete klidně do klubu, který je hned ve vedlejším vchodu. 

Botanická 1, Brno

V Italské restauraci Avia se sice cítíte jako na vlakovém nádraží, ale když ochutnáte, jste jako ve středomoří.
Tady si dávají na kvalitě záležet. Jednoduché kombinace chutí a kvalitní suroviny je to, co v italských restauracích u nás ne všude chápou. Měla jsem nejlepší hrachový krém a lososové rizoto s bazalkovým pestem. Sicilská rajčatová omáčka s taglietelemi neměla chybu. Celou tuhle dobrotu jsem spláchla vitamínovou bombou se zeleným jablkem a mangem. Na dezert jsem už neměla sílu, ale kávu tu také umí. A když chcete po vydatném obědě vytrávit, skočte si vedle zahrát billiard. 

You Might Also Like

15 komentářů

  1. ach fotky jidla!!miluju.)
    http://sienastyle.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  2. to jste si pěkně užívali :-D ta italská restaurace vypadá moc dobře

    OdpovědětVymazat
  3. Jako Brňačka souhlasím s výběrem...a těstoviny v Avii vřele doporučuji =)

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý výběr, ale máme tu ještě mnohem víc výborných restaurací :-) Co se Avie týče - vaří tam sice skvěle, ale na mě ten prostor působí hrozně nepříjemně. Měla jsem dojem, že sedím v obrovské veřejné jídelně - všude šum, hluk, prostě nepříjemno. Mám radši soukromnější podniky... Mimochodem, teď je hodně vychvalované i bistro Franz na Veveří (kousek od Kupé), ale ještě jsem tam nebyla, tak uvidíme :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nechtěj po mě, abych toho za tři dny ochutnala ještě víc :)Ten tvůj tip zkusím při další návštěvě...

      Vymazat
    2. Tak to určitě příště zajdi i do Thalie u Janáčkova divadla. Ráda tam chodím na obědové menu, jsou jedním slovem famózní :)

      Vymazat
  5. Takových dobrot, že se nestydíš dělat mi chutě :DD

    OdpovědětVymazat
  6. Na fotky dobrot kuknu ráda, ale více by mě zaujaly fotky z vašich kulturních zážitků, které byly jistě nevšední!

    OdpovědětVymazat
  7. Já sice nikdy nebyla v Brně, protože jsem z Prahy(ikdyž to není moc důvod, spíš tam nemám žádné známé:D), ale restaurace a jídla vypadaj velmi lákavě:)!Jinak tvůj blog je fakt super, ale přidávej vííííc:DJsi hrozně sympatická:)

    OdpovědětVymazat
  8. jéé, děkuju...určitě se poplepším, mám workoholický měsíc, moc nestíhám :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to myslela samozřejmě jen v dobrym. Blog přece není na prvním místě:Dradši vydělávej:)ať můžeš potom recenzovat:D

      Vymazat
  9. Skvělý článek! Já sama jsem z Brna a některá místa ještě nenavštívila, tak to určitě v budoucnu obhlídnu, děkuji za tipy :)
    Miluji jídlo, sama o něm píšu a tohle je neskutečně inspirativní. Určitě tě začnu sledovat, máš to tu moc hezké

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images