vegetable polenta

9/16/2012


Jednoduchý recept pro rychlou večeři nebo vydatnou snídani. Je dobrá jak za tepla, tak i studená třeba s kefírovým mlékem. Budete potřebovat: kukuřičnou kaši (polentu), jarní cibulku, 1 kapii, černé olivy, sušená rajčata, 150g pancetty, máslo,mozarrellu na pizzu (100g), sůl, čerstvě mletý pepř a nasekanou petržel (kudrnku). 
Než si uavříte kukuřičnou kaši, nasekejte všechny ostatní ingredience na drobné kousky. Troubu si předehřejte na 170 stupňů. Množství polenty odhadněte podle počtu porcí nebo velikosti zapékací misty. Já používám půlku 500g balení. Uvařte polentu dle návodu. Do vroucí vody anebo ještě lépe zeleninového vývaru postupně vsypejte kukuřičnou kaši a pořád míchejte, až směs zhoustne. Nesmí být ale úplně tuhá, po pečení by byla hrozně suchá. Hotovou kaši dochuťte kouskem másla, solí a mletým pepřem. Pak vmíchejte nasekanou papriku, cibulku, olivy, sušená rajčata a půlku nastrouhané mozzarelly. Rozprostřete směs do zapékací misky a navrh ještě posypte sýrem. Pečte cca 20min., až bude mít zlatavý povrch, je polenta hotová. Tak si nechte chutnat :)

You Might Also Like

7 komentářů

  1. Polentu mám hrozně ráda a něco podobného si také dělám :) Je to mňamka!
    saras-island.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. vyzerá to dobre a zdravo :)

    www.karissaworld.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. Vyzera to genialne, urcite to doma vyskusame! :)

    OdpovědětVymazat
  4. To jsem ještě nikdy nedělala:D..vyzkouším:)...M*

    OdpovědětVymazat
  5. If you want to do it this way it's probably better to do a frittata, polenta always tastes a little too plain. But one way I do like to enjoy polenta is small roasted cubes (a little burnt) and thrown into a salad.

    OdpovědětVymazat
  6. Krásně to vypadá !
    Sleduju ! :)

    gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images