Indian cauliflower

9/05/2013

Až ochutnáte tuhle dobrotu, vykašlete se na smažený květák. Pečený je mnohem lepší a jeho příprava je snadná. Budete potřebovat: hlávku květáku, očištěnou a rozdělenou na růžičky, kurkumu, tandoori masalu, směs asijského koření Kotáni (Zelené tajemství Thajska), čerstvou hladkou petržel, olivový olej, sůl a pepř.
Nejdříve si předehřejte troubu na 200 stupňů. Květák osolte a v míse smíchejte se lžičkou kurkumy, masaly a směsi asijského koření.Pokapejte dostatečně olivovým olejem a promíchejte. Na plech vyloženým pečícím papírem vsypte okořeněné růžičky zeleniny. Na plechu ještě dochuťe čestvě mletým pepřem. Pečte zhruba půl hodiny na střední mřížce. Každých deset minut květák promíchám a pokapu vodou, aby nevyschnul. Na posledních deset minut můžete plech přesunout do horní části trouby, aby se lehce zapekl. Po upečení musí být krásně měkký. Hotový květák posypte nasekanou petrželkou a můžete podávat. Takhle připravený je dokonalý i samotný, nebo k masu. Já ho sním jako první a na ostatní už nezbyde místo :)

You Might Also Like

6 komentářů

  1. Nemám ráda, když si přečtu články o jídle před spaním! :D mám pak hrozné chutě. Ale vypadá to skvěle! Někdy to musím zkusit.

    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  2. Pro mne je to určitě mnohem lepší než smažený, ale pro děti to není, takže asi zůstanu u toho smaženého....zatím. No možná bych ukradla pár kousků a upekla je. Uvidíme, je to tak lákavé.

    OdpovědětVymazat
  3. Vyzerá naozaj chutne. Vďaka za tip, to rada vyskúšam :)

    http://www.margifashion.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. Yum yum. Vypadá to jednoduše a chutně. Určitě vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images