black beans

11/18/2013


Měla jsem doma balení černých fazolí a přemýšlela, co s nimi...našla jsem chutný recept na mém oblíbeném foodblogu Kichnette. Jen jsem si ho trošku upravila podle sebe.
Na přípravu se vám bude hodit: 1/2 hrnku černých fazolí (jeden den dopředu namočené), 1 hrnek červené čočky, 2 cm čerstvého zázvoru, 4 velká rajčata, 2 červené cibule, 5 stroužků česneku, máslo, 1 rajský protlak, 1 chilli paprička, 1 lžička garam masala koření, zakysaná smetana, sůl, pepř, čerstvý koriandr.
Nejdříve si uvařte černé fazole v osolené vodě (cca 40 min.), můžete použít i hovězí bujón. Jakmile budou měkké, přidejte červenou čočku. Ta je vařená za chvíli. Pokud vám v hrnci zbyla voda, tu slijte. Cibuli si narájejte nadrobno a osmahněte na dvou lžících másla. Přidejte posekané strouky česneku, nastrouhaný zázvor a osmahněte dozlatova. Do pánve přimíchejte na jemno nasekanou chilli papričku a pokrájená rajčata, poté protlak. Promíchejte směs s kořením, solí a pepřem. Rozmixujte tyčovým mixérem. Rozmixovaná rajčata promísíme s fazolemi a čočkou. Vaříme ještě zrhuba 15 minut. Pokud budou fazole příiš husté, přilijeme vodu nebo vývar. Nakonec promícháme s několika lžícemi zakysané smetany pro zjemnění a posypeme nasekaným koriandrem. 
Je to skvělé zimní jídlo, navíc bez masa. Opravdu zasytí a zahřeje. Takže vám přeju dobrou chuť.


You Might Also Like

3 komentářů

  1. Zrovna vcera jsem si rikala, ze bych mela delat vic lustenin, takze diky za recept, urcite se hodi ;-) Pajo, jen ve vyctu tech ingredienci tam mas cernou cocku misto cernych fazoli, je to trosku matouci, ale clovek si to domysli :-)

    OdpovědětVymazat
  2. To zní moc dobře! Fazole s přítelem milujeme, tak to určitě vyzkouším :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ja mam cokolvek fazulove naozaj rada, takze za mna ano, vyzera to skvelo. :)

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images